Alt tyder på at Mani Hussaini (26) blir Eskil Pedersens etterfølger som leder av AUF, Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon.

Men det at Hussaini, som kom til Norge som 12-åring, ser litt annerledes ut enn de fleste andre nordmenn har ført til at hetsen har begynt å spre seg på nettet.

På Facebook-siden til SIAN (Stopp islamiseringen av Norge) er det mange som kommenterer nyheten i negative ordelag, skriver Aftenposten.no.

«Snart er alt håp ute», «det er på den måten de kupper landet norge» og andre anti-muslimske uttalelser skriver menn og kvinner - med fullt navn.

Den drøyeste kommentaren er denne «Valgkomiteen bør henrettes. Norske ungdommer uten ryggrad.» Også signert en person med fullt navn og bilde.

Innrømmet å ha skrevet det

Aftenposten har snakket med mannen som har skrevet kommentaren og kjenner identiteten hans. Det er en godt voksen mann som bor i Midt-Norge.

Han var veldig sint da Aftenposten ringte, men sa blant annet dette.

- Hva så om jeg skrev det. Det skal du gi faen i.

Da Aftenposten igjen prøvde å stille spørsmål, ble vi avbrutt med følgende kommentar.

- Klapp igjen! Ditt avkom!

Og så la mannen på.

Det var nettsiden Radikal portal som først omtalte saken.

- Bør anmeldes

Truls Wickholm er leder i valgkomiteen som innstilte Hussaini og kaller dette en «veldig alvorlig trussel».

- Man vet aldri om dette er en bitter, gal og gammel mann, eller om det er noen som mener alvor. Jeg synes absolutt at dette bør anmeldes.

Ap-politikeren har også fått med seg at det har kommet mye annen sjikane mot Hussaini.

- Det er ren rasisme og har ingenting med Mani å gjøre. Jeg tror ingen av dem som skriver noe slikt vet noe om hans tro, eller hvem han er. Det er et paradoks at mange av dem som sier de vil ha frihet og sier de støtter norske verdier, i realiteten skaper ufrihet og frykt gjennom trusler og sjikane.

- Var dere forberedt på at noe slikt skulle skje?

- Det var noen som sa i lunsjen i dag at dette kunne skje. Vi burde kanskje ha vært forberedt på det, men det har ikke vært en del av diskusjonen eller vurderingen på forhånd.

- Er stolt av mine aner og være norsk

Mani Hussaini, som trolig blir ny AUF-leder, har fått med seg at det har vært skrevet grums på nettet i dag.

- Men jeg er stolt over mine kurdisk-syriske aner, og jeg er også stolt av at jeg føler meg 100 prosent norsk.

Han fremhever likevel at dagen i dag i all hovedsak har vært positiv.

- Jeg har fått hundrevis av meldinger med gratulasjoner og støtte. Det har preget dagen min i dag, og det gir meg stor motivasjon. Om folkene som skrev slikt på nettet hadde møtt meg og snakket med meg i 5-10 minutter, tror jeg de ville skjønt at jeg er en hyggelig fyr fra Jessheim, avslutter han.

Hussaini er den første personen med minoritetsbakgrunn som kan bli AUF-leder. Men ikke den første i en av de politiske ungdomsorganisasjonene. Både FPU og Rød Ungdom har hatt ledere med minoritetsbakgrunn.

Han representerer nå Ap både i fylkestinget og kommunestyret i Ullensaker.