Det var Økokrim som reiste tiltale mot den pensjonerte politimannen. I saken, som gikk for Sør-Østerdal tingrett, ble politimannen funnet skyldig og dømt til fengsel. Han blir også dømt til delinndragning på 15 000 kroner av verdien på bilen sin, en Mercedes GLK 220 CDI.

– Domfellelsen gjelder straffelovens paragraf 132 første ledd, som setter forbud mot å bringe til side bevis i den hensikt å motarbeide en etterforskning som kunne ventes, skriver Økokrim i en uttalelse etter dommen

Mannen i 60-årene kom til stedet først etter at ulven var skutt. Han sa ja til å frakte ulven til et uthus 1-2 kilometer unna. Retten skriver at «siktede i denne saken, som har flere års erfaring som tjenestemann, kjenner godt til hvilken skade det kan medføre for etterforskningen at det handles slik som han har gjort i dette tilfelle».

Den pensjonerte politimannen slapp derimot unna kravet om tap av retten til jakt og fangst. Retten pekte blant annet til at saken ikke gjelder overtredelser av viltlovgivningen og våpenlovgivningen, og til at det ikke foreligger tidligere tilsvarende saker.