Jeg ser selvfølgelig humoren i situasjonen, men forventer faktisk bedre oppførsel av folk, enten de er folkevalgte eller ikke, sier Ole Dalen. Foto: GLEN MUSK

– Jeg vil ha rullestolen min i fred. Da jeg kom ut i hotellresepsjonen og så at den var vekk, ble jeg fortvilet. Med bare én fot får jeg veldig begrenset aksjonsradius, sier rullestolbruker Ole Dalen.

Han måtte amputere venstre bein etter en motorsykkelulykke i 2002.

Sent torsdag kveld deltok han på et arrangement for inviterte gjester og kunder på Prinsen hotell. Etter å ha stått på scenen med Åge Aleksandersen og sunget «Trondheimsnatt», ble han med bandet backstage mens rullestolen sto igjen i hotellresepsjonen.

Der kom et følge fra samarbeidsprogrammet «Kysten er klar», som samler representanter for ni trønderske kystkommuner, forbi etter kurssamling på hotellet. Én i det festlige laget fikk et innfall om å ta med rullestolen rundt svingen til utestedet Kieglekroa. Like etter ble ordføreren på Frøya, Hans Stølan fra Arbeiderpartiet, observert sittende i rullestolen da festen fortsatte på Kieglekroa.

– Sånt skal man ikke gjøre, enten man er ordfører eller ikke. Men jeg må si jeg forventer bedre folkeskikk av en folkevalgt. Det er ikke akseptabel oppførsel, og det ble en fortvilet situasjon for meg, sier Dalen, som fikk å hjelp til å lete i kvartalene rundt hotellet da han oppdaget at rullestolen var vekk.

– Trodde det var hotellet sin

Ordføreren på Frøya legger seg flat og beklager oppførselen. Han trodde ikke det var noen som brukte rullestolen som sto i resepsjonen.

– Vi hadde hatt en trivelig kveld. Så skjedde det som ikke skulle ha skjedd. Det sto en rullestol i resepsjonen, og vi tok den med oss. Vi trodde dette var hotellets rullestol til utleie for gjester, men det burde uansett ikke skjedd. Det er ekstra ille at en mann måtte stå og vente på rullestolen, sier Stølan, som var del av et selskap som dro videre med rullestolen fra hotellet til Kieglekroa, vegg i vegg med hotellet.

– Men jeg tar ansvar for å ha tatt med rullestolen, sier Stølan.

Inne på utestedet satt Frøya-ordføreren i rullestolen mens festen fortsatte.

– Det er nærliggende å spørre om alkohol var involvert?

– Ja, jeg var i fin festform, men ikke overstadig. Dette var en dum ting å gjøre, og jeg har stor forståelse for at det skapte en vanskelig situasjon, erkjenner Stølan.

Annen ordfører leverte stolen

Da hotellets ansatte fikk rede på hvor rullestolen befant seg, ble Roan-ordfører Albert Larsen, som også var en del av selskapet på Kieglekroa, oppringt og tok ansvar for å bringe rullestolen tilbake. Situasjonen ble da beklaget, men Ole Dalen var opprørt og forventet en beklagelse for nattens hendelser i edruelighet dagen derpå.

– Den kom ikke før Adresseavisen tok kontakt, påpeker han.

Ole Dalen er en kjent personlighet i trøndersk uteliv, men ordføreren fra Frøya kjente ikke til rullestolbrukeren og forteller at han ikke hadde oppfattet navnet før Adresseavisen ringte.

– Jeg har nå kontaktet Ole Dalen, det er selvfølgelig slik at vi ikke burde tatt rullestolen. Men han var ikke interessert i noen beklagelse, sier Stølan.

Ole Dalen sier han aldri har opplevd noe lignende.

Foto: Glen Musk
Ordføreren på Frøya, Hans Stølan, legger seg flat og beklager at de tok med rullestolen til Ole Dalen. Foto: DAN ÅGREN