To menn, på henholdsvis 34 og 49 år, ble skadd i forbindelse med vedlikehold på høyspentledning onsdag. Ulykken skjedde på formiddagen, like ved Egersund sentrum.

Alvorlig skadd

Stavanger universitetssjukehus meldte på sine nettsider at 34-åringen var lettere skadd, mens 39-åringen var alvorlig skadd. Begge er stabil.

Gamle høyspentmaster var i ferd med å bli byttet ut med nye. Det skulle strekkes nye ledninger fra Egersund til Skåra.

Like før klokken 11 onsdag formiddag knakk en av de gamle mastene og de nye mastene ble tatt med i fallet. De to mennene som jobbet i mastene falt i bakken. Det skriver Stavanger aftenblad.

Dro til sykehuset

Knut Arne Aasan, daglig leder i Linka AS, bekrefter at de to mennene jobber i selskapet som holder til i Inderøy. Begge de skadde er fra Steinkjer. Linka AS var innleid av Dalane energi. Da han fikk varsel om ulykken dro han til Stavanger for å følge opp sine ansatte.

- Jeg har snakket med den ene, og jeg har fått snakket med helsepersonell som kunne oppdatere meg på den andres situasjon. Det skal stemme at de falt rundt ti meter fra ei mast. Jeg har også fått en forklaring på hendelsesforløpet, men dette er det politiet som skal undersøke, sier han til adressa.no i 20.30-tida.

- Aldri opplevd ulykker

Han forteller at det var tøft å beskjeden om at to ansatte hadde vært involvert i en arbeidsulykke.

- Det er selvfølgelig ille å få en slik beskjed. Selskapet har eksistert i fem år, og vi har vært forskånet for alle slags ulykker, sier han.

Arbeiderne var i gang med å strekke nye høyspentledninger mellom Lunden og Skåra gjennom det som i Egersund er kjent som turområdet Vannbassengan.

- Sikkerheten var veldig godt ivaretatt, og det er ingenting som tilsier at det skulle være brudd på noen sikkerhetsbestemmelser, sier Aasan.

Hadde jobbet i flere uker

Han forteller videre at de to arbeiderne hadde vært på anleggsplassen i tre-fire uker, uten noen som helst episoder i forkant for dagens ulykke.

Dalane energi uttalte til Stavanger aftenblad at det var uklart hva slags konsekvenser arbeidsulykken ville få for fremdriften av prosjektet.

- Vi har annet mannskap å sette inn hvis det blir aktuelt, sier Aasan.