Dette er bare noen av forholdene mannen nå er dømt for.

Dommen mot mannen - som bor på Sørlandet, men som har vært bosatt i store deler av sitt liv ulike steder i Trøndelag - beskriver at han etablerte et «fryktregime».

Gjennom psykisk og fysisk mishandling tok han kontrollen over livene til tre av sine samboere. Disse bodde han sammen med over en samlet periode på ni år.

Den ene samboeren ble mishandlet i omtrent fire år, den andre i nesten fire og et halvt år og den tredje i om lag åtte måneder.

- Sjelden alvorlig karakter

I dommen fra Kristiansand tingrett beskrives det at kvinnene så seg nødt til å dekke trønderens seksuelle behov - at det ikke var et alternativ å si nei.

Alle de tre kvinnene ble ifølge dommen utsatt grovt krenkende og ydmykende handlinger av sjeldent alvorlig karakter.

- Den utstrakte kontrollen over de fornærmedes liv, medførte at kvinnene selv endret adferd, til å bli isolerte og med svært begrenset kontakt med foreldre, familie og egne venner, heter det i dommen.

De to første samboerne varslet ikke om forholdene i frykt, fordi de ikke følte at de hadde noe valg ettersom de hadde felles barn. Kvinnene forklarte i retten at mannen uttrykte at han skulle sørge for at de ikke ville se barna igjen.

Det var etter at politiet ble tilkalt to ulike ganger i forbindelse med to episoder med den siste samboeren sommeren 2014 at de tok kontakt med de tidligere samboerne. Da kom historiene frem om hvordan 33-åringen hadde mishandlet ulike samboere i nesten ett tiår.

Brutal voldtekt

Det sammenfallende mønsteret er at mannen ble opplevd som snill, omtenksom, omsorgsfull og med stor evne til å vise oppmerksomhet ovenfor kvinnene i den innledende fasen av forholdene til de tre kvinnene, går det frem av dommen.

Deretter endret trønderen adferd ved å være sterkt kontrollerende, ifølge dommen.

Blant de mange forholdene han er dømt for er det som beskrives som en brutal voldtekt mot den ene samboeren. Et annet eksempel er at han fire ganger beordret den ene samboeren ut av bilen hun kjørte, hvor han ba henne sette seg på alle fire. Etter dette slo og/eller sparket han henne, for videre urinere på ansiktet hennes.

Mishandlet i tre timer

Mannen ble også dømt for å ha mishandlet en av samboerne over tre timer i et rom i kjelleren der han blant annet la et tau rundt halsen hennes, som han strammet til. Han ble også dømt for mellom 50 til 100 kvelningsforsøk på den ene samboeren.

33-åringen ble i tillegg dømt for å ha diktert regler, som en av kvinnene måtte skrive opp i en regelbok. Blant reglene var at hun ikke måtte «titte» på folk, at hun skulle gjøre alt han sa og at 33-åringen hadde rett på analsex hver tredje måned.

Han slo også den ene samboeren i magen mens hun var gravid.

Totalt beskrives det i underkant av 50 forhold i dommen, som 33-åringen ble dømt for.

Anker dommen

I retten nektet han for de fleste forholdene. I svært begrenset grad erkjente han fysisk eller psykisk vold, går det frem av dommen.

- Rettens inntrykk er snarere at tiltalte anser seg fysisk og psykisk mishandlet av de tre fornærmede, heter det i dommen.

Det ble ikke funnet noen formildende omstendigheter.

Mannen ble på bakgrunn av alt dette dømt til fengsel i åtte år. Han må også betale henholdsvis 230 000 og 80 000 kroner til to av de fornærmede. Den siste kvinnens erstatningskrav ble levert for sent til å bli vurdert.

Mannen varsler nå at han vil anke dommen.

- Min klient er uenig i dommen og kommer til å anke til lagmannsretten. Utover det har jeg ingen kommentar, sier 33-åringens forsvarer, Monica Haugedal, til Fædrelandsvennen.