Frp-politikeren raser mot Fredrik Skavlan etter gårsdagens sending, hvor Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson var gjest.

Det melder flere medier lørdag.

«Aldri mer Skavlan! Fredrik Skavlans trakassering av SD-leder Jimmie Åkesson i kveldens program var en skam for NRK. Skavlans respektløse behandling av sin langtidssykemeldte gjest var en studie i vulgær elitistisk propagandajournalistikk. Unnskyld Sverige!», skriver Tybring-Gjedde på Facebook.

Har vært sykmeldt

Statusen har i skrivende stund over 1500 likes. Jimmie Åkesson har vært sykmeldt siden i fjor høst, men er straks tilbake på jobb.

Intervjuet har skapt overskrifter i Sverige, blant annet i Expressen. Dette fordi Skavlan blant annet spurte om Åkesson ville stille et ultimatum og benytte muligheten til å felle regjeringen når han kommer tilbake.

I intervjuet snakket Åkesson om hvorfor han ble syk og utbrent. Samtalen penset senere inn på politikk - og da det politiske klimaet i Sverige og innvandringspolitikk spesielt.

Spurte om rasisme

Åkesson uttalte blant annet at «man må slutte å kalle de 13 prosentene som stemte på oss for rasister», skriver Aftenposten.

Skavlan slapp ikke temaet:

- Jeg tenker på en del av ordbruken som har kommet frem, og som du kjenner for godt, kandidater og representanter fra ditt eget parti har karakterisert andre som parasitter, jødesvin, gresshopper og kakkelakker. Dette er ord man bruker om mennesker fra andre folkegrupper?

- Dette er ord jeg ikke står bak, og det vet du, svarte Åkesson.

- Nei, men det er dine folk? De representerer deg?

- Nei, det gjør de definitivt ikke.

- Men de er jo representanter for Sverigedemokratene?

- Nei, hvis de har sagt slikt, så er de ikke det lenger, sa Åkesson.

«Vilken loser!!!»

I natt opprettet noen Facebook-gruppen «Boikott Skavlan», og på Sverigedemokraternas egen Facebook-side raser kritikken mot Fredrik Skavlan.

«OTROLIGT dålig och amatörmässig intervju Herr. Skavlan gjorde ikväll med Jimmie Åkesson! Ständigt avbröt han Jimmie för att hindra honom att ge ett svar fullt ut!», skriver en bruker, mens andre følger opp:

«Har alltid gillat skavlan tills ikväll vilken loser!!! Lätt och sitta och vara stor i truten när man bor i ett land som tar in ett par tusen invandrare».

- Må tåle kritiske spørsmål

Partisekretær Raymond Johansen i Arbeiderpartiet har på sin side kommet med ros til Skavlan, og skriver at intervjuet var «et lærestykke i moderne kritisk journalistikk» på Facebook.

VG har snakket med kommunikasjonssjefen i NRK, som forsvarer programmet:

- Alle Skavlans gjester skal kjenne seg velkomne og respektert, men en politiker som Jimmie Åkesson, leder for Sveriges tredje største parti må også få kritiske spørsmål. Vårt mål var et godt og balansert intervju. Vi ser at intervjuet har skapt reaksjoner, og til dels ulike reaksjoner i begge land, skriver Hilde Ebeltoft-Skaugrud til avisen.