– Da jeg kom til ankomsthallen tenkte jeg: Oi, så mye folk det er her. Så kom jeg til avgangshallen og da forsto jeg at det var her alle folkene var. Jeg vil anslå at det var 2500 mennesker som lå overalt og sov, forteller Lena Knutli som selv kom fra Malaga natt til fredag.

– Overalt?

– Ja! På bagasjebrettene, bak innsjekkingsskrankene, under stoler, på disker. Det var helt absurd. Noen hadde slått opp telt. Jeg vet at forholdene i en flyktningeleir er langt verre, men det føltes faktisk sånn, at det var en flyktningleir. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle se noe sånn i Norge.

Les mer: Fire sjåfører må kjøre ut bagasje til 500 personer

– Var du forberedt på kaos?

– Nei, jeg regnet med jeg skulle få overnatting på et hotell i nærheten og bli skyssa opp med første fly hjem til Trondheim på morran, slik jeg har opplevd før. Men så kom jeg inn i ankomsthallen og forsto at sånn ble det nok ikke. Det var helt sjukt - så merkelig at det var såvidt jeg fikk til å ta bilder. Men så tenkte jeg: Dette må du bare dokumentere. For folk bare lå der i store hauger. Selv var jeg så kokt i skallen at jeg utmattet og trøtt fant meg et vaskekott som tilfeldigvis sto åpent. Der var det en pappeske jeg flatet ut, og så kollapset jeg på den.

Les mer: Dette var rett og slett sjokkerende

Der lå Knutli i en slags søvnløs skumring før vaskerne kom og ba de som lå der om å flytte seg.

– En vasker tilbød meg en flaske vann. Det var den eneste serviceinnstilte personen jeg møtte der. Vaskerne var helt fantastiske. Det var jo bare de som var der av ansatte, de holdt toalettene rene og fylte opp med såpe og papir hele tida. Jeg trodde det skulle være skikkelig ille på toalettene med så mye folk, men det var det ikke, forteller Knutli.

Les mer: Dette sier flyselskapene om problemene

– Fikk dere ikke mat og drikke engang?

– Jeg fløy med Norwegian. Jeg fikk en sms om at det var satt inn 75 kroner på boardingkortet mitt til mat. Det var den eneste informasjonen jeg fikk.

De fleste passasjerene hadde fredag kveld fått reist fra Oslo lufthavn. Men fortsatt manglet en del bagasjen sin som følge av store forsinkelser og kanselleringer på en av årets største utreisedager.

– Situasjonen er i ferd med å stabilisere seg. De fleste har fått dratt fra flyplassen, men vi har en del bagasje som vi må ettersende, sa vakthavende direktør Knut Holen ved Oslo lufthavn til NTB i 22.30-tiden fredag.

Det utelukkes ikke at passasjerer rammes også lørdag, men Holen sier målet er at flyene skal gå som normalt.

Han opplyser at det har gått veldig sakte med innsjekking på flyplassen og i bagasjekøene, og at flere har måttet booket om reisene sine.