Og Jonas Gahr Støre nevnte go'fot-teoriens far i sin landsmøtetale.

– Akkurat det var litt urettferdig da. Det var ikke noe jeg fortjente, det er så mange andre. Men jeg forstår hvorfor han gjorde det: Det handler om å dra i samme enden av tauet for å komme videre. Det fikk han frem veldig godt, smilte Eggen etter at han hadde opplevd sin første landsmøtetale - live - som det heter.

Blir «en hiva» statsminister

– Klarte den nye partilederen seg, synes du?

– Åh, ja. Jonas kommer til å bli en hiva statsminister. Som gammel lektor noterte jeg meg 25 punkter. Det var en solid gjennomgang av Aps program.

– Var det noen punkter du merket deg bedre enn andre?

– Jeg er jo veldig opptatt av rettferdig fordeling. Jonas tok et sterkt oppgjør med privatisering, det likte jeg. Og miljø.

– Så du noen forskjell på han og Jens Stoltenberg?

– Politisk er de jo veldig like, men de har jo ulike personligheter. Ikke at jeg kjenner dem personlig, men det ser man jo. Jeg opplever at Jonas er en forlengelse av Stoltenbergs lederskap. Sånn er det i alle gode prestasjonsgrupper: Man tar med seg det beste i det som har vært. Det har Ap gjort nå.

– Lørdag velges Trond Giske til nestleder. Hva synes du om det?

– Det er et godt valg. Han har en enorm erfaring og har bekledd de postene han har hatt på en utmerket måte.

Håper på flertall alene

– Det var mye snakk om når Ap kommer i regjering neste gang. Hvem tror du de skal samarbeide med?

– Nå håper jeg vi får så mange stemmer at vi ikke trenger tenke på det, ha ha.

– Det blir lagt vekt på at Jonas Gahr Støre og KrFs Knut Arild Hareide finner felles forståelse i troen. Kan det ha noe for seg?

– Det Jonas forfekter er en kristentro som er gagnbar for alle, det er sånn kristentro som Rune Bratseth har. Da er troen noe man tar hånd om selv, men samtidig er man opptatt av de etiske verdiene. Det er en sunn, praktisk kristentro med en god etikk som alle kan forholde seg til. Men vet du, nå må jeg komme meg tilbake til sykehuset. Jeg bor jo der nå, etter operasjonen. Det går bare fint, forsikrer Eggen.