- Det var en gammel særing som ikke skjønte sitt eget beste, sier Robin Olaisen, politioverbetjent ved Gudbrandsdal politidistrikt.

Det var fredag kveld politiet og viltnemnda ble varslet om at en moskus vandret rundt på E6 ikke langt fra Dombås.

- Han var sint, forteller Olaisen.

Angrepet

- I og med at vi har sykkelrittet Trondheim-Oslo som foregår nå, så var det ikke noe særlig å ha en sint moskus gående midt oppe i det. Også med tanke på at en mann ble angrepet av en moskus på Dovre fredag, sier han.

Les også: Turist angrepet av moskus

Politiet og viltnemnda prøvde i lang tid å få moskusen på bedre tanker, slik at han snudde og vendte tilbake til fjellet. Men moskusen ville til bygda.

«En sta gammel faen»

- Betjentene har prøvd å snu han, og har hatt nærkontakt med han flere ganger. Men han skjønte ikke at det var til hans eget beste at han stakk til fjells. Til slutt så de ikke noen annen råd enn å avlive moskusen. Han var på vei mot et boligfelt i Dombås, sier Olaisen som betrakter dyret som «en sta gammel faen».

- Og når slike er 800 kilo og har horn, så er de ikke like enkle å håndtere, sier Olaisen.

Det var viltnemnda som avlivet moskusen, og det skjedde klokken 07.20 lørdag morgen.

Dermed er tre moskuser avlivet de siste dagene. Fredag ble to moskuser avlivet på Dovrefjell.

Flyttet tissestopp

Nærgående moskus var også årsaken til at arrangørene av Styrkeprøven så seg nødt til å stenge av en rasteplass I Drivdalen.

- Flere moskuser har hatt tilhold i nærheten. Samtidig vet vi at dette er en ypperlig plass for syklistene til å ta tissepause. For å unngå situasjoner, valgte derfor arrangøren sammen med Statens vegvesen å stenge av rasteplassen, sier Wiktor Pedersen, operasjonsleder ved Sør-Trøndelag politidistrikt.