Klokken tolv i dag ble vinnerne av Trøndersk Matpris 2008 presentert på torvet i Trondheim. Steinkjerbedriften Sagamat med Arvid Hatling i spissen vant prisen på 50 000 kroner.

Satser på lokal fisk

Sagamat satser på å foredling av trøndersk laks og ifølge en pressemelding fra Trøndersk Matfestival beskrives bedriften av juryen som «nytenkende matentusiaster som også er fødselshjelpere for andre bedrifter».

Fra samme pressemelding går det fram at Sagamat opplevde en betydelig omsetningsøkning i 2008. Bedriften skal ha levert positive resultater i flere år. Prisen, som ble delt ut av kyst- og fiskeriminister Helga Pedersen, skal påskjønne en bedrift som satser på utvikling av lokale mattradisjoner. Trøndersk Matfestival arrangeres og støttes av Innovasjon Norge.

Festival i sentrum

Årets festival avholdes i Trondheim sentrum mellom torsdag 7. og lørdag 9. august. Festivalen avholdes for fjerde gang og skal presentere matmangfold og kultur i området rundt Vår Frue kirke og Kongens gate.

Tema for årets festival er «En reise i Trøndersk mat og matkultur».