Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Slik vil E6 gjennom Gudbrandsdalen bli

Byggestart på strekningen Vinstra - Sjoa skal etter planen skje våren 2013. Animasjon: STATENS VEGVESEN

Slik vil E6 gjennom Gudbrandsdalen bli

Nå blir det tofeltsvei og midtrekkverk.
Leses nå:

Dødstallet stiger etter sykehusbombing i Kunduz

 Antallet drepte har steget til 22, og Leger Uten Grenser krever en uavhengig gransking av angrepet på sykehuset i Kunduz i Afghanistan.

MDG-politiker siktet for brudd på narkotikalovgivningen

Oslo (NTB): En av MDGs førstekandidater i en kommune er siktet for brudd på narkotikalovgivningen. Vedkommende innrømmer å ha oppbevart marihuana hjemme.

Trolig over 600 nye mottaksplasser i Rogaland

Stavanger (NTB): I desember kan det flytte inn 660 asylsøkere i mottak i Stryn, Odda, Sauda og Stavanger. Men UDI mener behovet for mottaksplasser er langt større.

Røde Kors-president vil ha flyktningplan fra Solberg

Oslo (NTB): Statsminister Erna Solberg må ta et langt mer helhetlig grep for å møte strømmen av flyktninger og asylsøkere, krever Røde Kors-president Sven Mollekleiv.

Nye tiltak holder barn unna fengsel

Oslo (NTB): Regjeringen ønsker økt bruk av ungdomsstraff og ungdomsoppfølging, og øker støtten til konfliktrådene i neste års statsbudsjett.

Nye narkotall bekymrer Actis

Oslo (NTB): Hver fjerde 3.-klassing på videregående skole i Oslo har brukt hasj eller marihuana, viser nye tall. Actis – Rusfeltets samarbeidsorgan mener tallene gir grunn til bekymring.

Sju til sykehus etter trafikkulykke på E18

Elvestad (NTB): Sju personer ble skadd i en kollisjon som involverte fem biler på E18 ved Elvestad i Hobøl kommune i Østfold søndag ettermiddag.

Gutt lettere skadd etter å ha blitt påkjørt av buss

Myra (NTB): En åtte år gammel gutt som ble påkjørt av en buss på E18 i Vegårshei i Aust-Agder, slapp fra ulykken med minimale skader.

Savnet kvinne i Troms funnet død

Målselv (NTB): En 44 år gammel kvinne som har vært savnet i Indre Troms siden torsdag, er funnet død.

Mann alvorlig skadd etter å ha falt ned heissjakt

Åndalsnes (NTB): En ansatt er alvorlig skadd etter at han falt ned en heissjakt på et hotell på Åndalsnes i Rauma kommune i Møre og Romsdal.

Denne illustrasjonen viser hvilke delprosjekt E6-utbyggingen i Gudbrandsdalen består av. (Foto: STATENS VEGVESEN)

Denne illustrasjonen viser hvilke delprosjekt E6-utbyggingen i Gudbrandsdalen består av. Foto: STATENS VEGVESEN

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Det er ikke bare i Trøndelag at det foregår en storstilt utbygging av Europavei 6. Byggingen av E6 i Gudbrandsdalen fra Otta til Biri er også godt i gang.

- Prosjektet består av flere strekninger og utbyggingsetapper. E6 mellom Øyer og Tretten skal åpnes for trafikk til høsten, og det pågår planlegging på strekningene Biri - Vingrom, Fåvang kirke - Ringebu sør, Ringebu sør - Frya og Sjoa - Otta, sier assisterende prosjektleder Lars Kristian Dahl ved Statens vegvesen.

Trondheimsfirma

Det er trondheimsfirmaet Reinertsen som har hatt prosjekteringsansvaret for strekningen Vinstra - Sjoa. 

Kontrakten som Reinertsen har inngått med Statens vegvesen har en verdi på 53,4 millioner kroner. Byggestart på E6 Vinstra - Sjoa skal etter planen skje våren 2013.

Se videoanimasjon av denne strekningen i playeren over artikkelen

E6 i Gudbrandsdalen blir en tofeltsveg med midtrekkverk og forbikjøringsfelt. Midtrekkverket skal hindre møteulykker, og forbikjøringsfeltene skal gjøre at trafikken kommer raskt og effektivt fram ifølge Statens vegvesen.

 

 

E6 i Gudbrandsdalen vil bli bompengefinansiert ifølge Dahl. På strekningen Frya - Sjoa skal det etableres fire bomstasjoner på E6 og to på lokalvegen (dagens E6). Det kommer til å koste mellom 100 og 115 kroner én veg for personbiler å passere de fire bomstasjonene på E6. Taksten for tungbiler blir det dobbelte. Ved betaling med elektronisk brikke får man ti prosent rabatt.

- Hva vil være de største forskjellene fra dagens trasé?

- Den største forskjellen er at ny E6 trasé mellom Frya og Sjoa i stor grad vil gå på vestsiden i ny trase, samt at dagens E6 blir nedklassifisert til lokalvei. Ved siden av dette vil selvsagt fremkommelighet, trafikksikkerhet og miljø i tettstedene bli vesentlig forbedret, mener Dahl.

Den nye E6-strekningen blir lagt utenom Ringebu, Hundorp, Harpefoss, Vinstra og Kvam. Fjerning av E6-trafikken åpner for nye muligheter for tettstedsutvikling mener Dahl.

 

 

 

 

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus