Gå til mobilutgaven
forsiden

Slik vil E6 gjennom Gudbrandsdalen bli

Byggestart på strekningen Vinstra - Sjoa skal etter planen skje våren 2013. Animasjon: STATENS VEGVESEN

Slik vil E6 gjennom Gudbrandsdalen bli

Nå blir det tofeltsvei og midtrekkverk.
Leses nå:

Partene i bryggerioppgjøret enige – unngår ølstreik

Oslo (NTB): Partene i bryggerioppgjøret er enige om en løsning. Dermed blir det ingen ølstreik fra onsdag morgen.

Frp slår alarm om segregering i Oslo

Oslo (NTB): Frp slår alarm om en stadig mer segregert hovedstad. I Oslo er det fire drabantbyer der innvandrere – hovedsaklig fra Afrika og Asia – utgjør mer enn 60 prosent av befolkningen

Regjeringen vil gi støtte til alle Tine-konkurrenter

Oslo (NTB): Regjeringen vil åpne opp for å gi alle konkurrentene til meierigiganten Tine inntil 50 millioner kroner i årlig støtte.

Meglertopper tror på fortsatt boligprisoppgang i mai

Oslo (NTB): Signalene fra noen av de største eiendomsmeglerkjedene tyder på at oppgangen i boligprisene har fortsatt i mai – spesielt i Oslo.

Uviss framtid for 50 pansrede kjøretøy i Forsvaret

Oslo (NTB): 50 pansrede kjøretøy som Forsvaret skal kvitte seg med, har stått på lager i tre til fire år. Det siste året har de stått ute i det fri.

Sollihøgda sa ja til Bærum

Sandvika (NTB): I en folkeavstemning på Sollihøgda stemte 57 prosent ja til å bli en del av Bærum kommune, mens 39 prosent ville bli værende i Hole kommune.

Mann dømt for uaktsomt dobbeltdrap

Ski (NTB): En 40 år gammel litauer er i Follo tingrett dømt til fem måneders fengsel etter at to unge menn på motorsykkel døde i en ulykke mannen forårsaket.

Fare for streik – ølkranene kan gå tomme

Oslo (NTB): Partene i bryggerioppgjøret har bare noen timer på seg til fristen for meklingen går ut. Ølstreiken kan være et faktum fra onsdag morgen av.

NVE vil ha dyrere strøm på ettermiddagen

Oslo (NTB): Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) vil gjøre det dyrere å bruke strøm under strømtoppene på morgenen og ettermiddagen.

Opposisjonen støtter ikke Røe Isaksens barnehagemelding

Oslo (NTB): Flere av de kontroversielle elementene i barnehagemeldingen vrakes av opposisjonen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) bes i stedet komme tilbake til Stortinget med nye forslag.

Denne illustrasjonen viser hvilke delprosjekt E6-utbyggingen i Gudbrandsdalen består av. (Foto: STATENS VEGVESEN)

Denne illustrasjonen viser hvilke delprosjekt E6-utbyggingen i Gudbrandsdalen består av. Foto: STATENS VEGVESEN

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Det er ikke bare i Trøndelag at det foregår en storstilt utbygging av Europavei 6. Byggingen av E6 i Gudbrandsdalen fra Otta til Biri er også godt i gang.

- Prosjektet består av flere strekninger og utbyggingsetapper. E6 mellom Øyer og Tretten skal åpnes for trafikk til høsten, og det pågår planlegging på strekningene Biri - Vingrom, Fåvang kirke - Ringebu sør, Ringebu sør - Frya og Sjoa - Otta, sier assisterende prosjektleder Lars Kristian Dahl ved Statens vegvesen.

Trondheimsfirma

Det er trondheimsfirmaet Reinertsen som har hatt prosjekteringsansvaret for strekningen Vinstra - Sjoa. 

Kontrakten som Reinertsen har inngått med Statens vegvesen har en verdi på 53,4 millioner kroner. Byggestart på E6 Vinstra - Sjoa skal etter planen skje våren 2013.

Se videoanimasjon av denne strekningen i playeren over artikkelen

E6 i Gudbrandsdalen blir en tofeltsveg med midtrekkverk og forbikjøringsfelt. Midtrekkverket skal hindre møteulykker, og forbikjøringsfeltene skal gjøre at trafikken kommer raskt og effektivt fram ifølge Statens vegvesen.

 

 

E6 i Gudbrandsdalen vil bli bompengefinansiert ifølge Dahl. På strekningen Frya - Sjoa skal det etableres fire bomstasjoner på E6 og to på lokalvegen (dagens E6). Det kommer til å koste mellom 100 og 115 kroner én veg for personbiler å passere de fire bomstasjonene på E6. Taksten for tungbiler blir det dobbelte. Ved betaling med elektronisk brikke får man ti prosent rabatt.

- Hva vil være de største forskjellene fra dagens trasé?

- Den største forskjellen er at ny E6 trasé mellom Frya og Sjoa i stor grad vil gå på vestsiden i ny trase, samt at dagens E6 blir nedklassifisert til lokalvei. Ved siden av dette vil selvsagt fremkommelighet, trafikksikkerhet og miljø i tettstedene bli vesentlig forbedret, mener Dahl.

Den nye E6-strekningen blir lagt utenom Ringebu, Hundorp, Harpefoss, Vinstra og Kvam. Fjerning av E6-trafikken åpner for nye muligheter for tettstedsutvikling mener Dahl.

 

 

 

 

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

  • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
  • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
  • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
  • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
  • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
  • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
  • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
  • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus