Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Slik vil E6 gjennom Gudbrandsdalen bli

Byggestart på strekningen Vinstra - Sjoa skal etter planen skje våren 2013. Animasjon: STATENS VEGVESEN

Slik vil E6 gjennom Gudbrandsdalen bli

Nå blir det tofeltsvei og midtrekkverk.

Norge signerer klimagassavtale i New York

Oslo (NTB): Norge er ett av flere land som tirsdag signerer en avtale om å redusere utslippene av kortlivede klimagasser som metan. Miljøstiftelsen Zero håper på konkrete tiltak for rask reduksjon.

Voldsoffer i Kristiansand siktet for grovt ran i Tromsø

Kristiansand/Oslo (NTB-Steinar Schjetne): Mens han fikk behandling for hodeskader etter et voldsangrep i Kristiansand søndag, ble 23-åringen pågrepet for et grovt ran som fant sted i Tromsø tre uker tidligere.

Mann pågrepet for voldtekt på Karmøy

Haugesund (NTB): En mann i 40-årene er pågrepet etter at han ble anmeldt for voldtekt på Karmøy natt til søndag.

Til sykehus i luftambulanse etter frontkollisjon i Kvam

Kvam (NTB): En mann er fløyet til sykehus med luftambulanse etter en frontkollisjon på riksvei 49 i Tørvikbygd i Kvam i Hordaland.

– Mann truet skipsmannskap med kniv og spett

Finnøy (NTB): En mann i 60-årene ble pågrepet av politiet etter at han skal ha truet mannskapet på et skip som ligger til kai ved Talgje på Finnøy i Rogaland.

- Det var et kraftig lysglimt

Jon Leirdal tok bilde av det som trolig var en meteor over Midt-Norge.

Død hund funnet i verktøykasse i Oslo

Oslo (NTB): Dyrevernalliansen varsler dusør på 5.000 kroner dersom det viser seg at den hunden som søndag ble funnet død i en verktøykasse i Oslo, har blitt utsatt for noe kriminelt.

Per Arne Dahl vigslet til biskop

Tønsberg (NTB): «Tøff kjærlighet» var tittelen på Per Arne Dahls preken under vigslingsgudstjenesten i Tønsberg domkirke søndag.

Duket for første trekk i Aps lederkabal

Mandag peker sentralstyret i Arbeiderpartiet ut hvem som får jobben med å finne ny partisekretær og nestleder.

To menn alvorlig skadd i utforkjøring på Hitra

Fillan (NTB): To menn i 40- og 50-årene ble brakt til sykehus etter en utforkjøring på Hitra i Sør-Trøndelag natt til søndag. Bilføreren er hardt skadd.

Denne illustrasjonen viser hvilke delprosjekt E6-utbyggingen i Gudbrandsdalen består av. (Foto: STATENS VEGVESEN)

Denne illustrasjonen viser hvilke delprosjekt E6-utbyggingen i Gudbrandsdalen består av. Foto: STATENS VEGVESEN

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Det er ikke bare i Trøndelag at det foregår en storstilt utbygging av Europavei 6. Byggingen av E6 i Gudbrandsdalen fra Otta til Biri er også godt i gang.

- Prosjektet består av flere strekninger og utbyggingsetapper. E6 mellom Øyer og Tretten skal åpnes for trafikk til høsten, og det pågår planlegging på strekningene Biri - Vingrom, Fåvang kirke - Ringebu sør, Ringebu sør - Frya og Sjoa - Otta, sier assisterende prosjektleder Lars Kristian Dahl ved Statens vegvesen.

Trondheimsfirma

Det er trondheimsfirmaet Reinertsen som har hatt prosjekteringsansvaret for strekningen Vinstra - Sjoa. 

Kontrakten som Reinertsen har inngått med Statens vegvesen har en verdi på 53,4 millioner kroner. Byggestart på E6 Vinstra - Sjoa skal etter planen skje våren 2013.

Se videoanimasjon av denne strekningen i playeren over artikkelen

E6 i Gudbrandsdalen blir en tofeltsveg med midtrekkverk og forbikjøringsfelt. Midtrekkverket skal hindre møteulykker, og forbikjøringsfeltene skal gjøre at trafikken kommer raskt og effektivt fram ifølge Statens vegvesen.

 

 

E6 i Gudbrandsdalen vil bli bompengefinansiert ifølge Dahl. På strekningen Frya - Sjoa skal det etableres fire bomstasjoner på E6 og to på lokalvegen (dagens E6). Det kommer til å koste mellom 100 og 115 kroner én veg for personbiler å passere de fire bomstasjonene på E6. Taksten for tungbiler blir det dobbelte. Ved betaling med elektronisk brikke får man ti prosent rabatt.

- Hva vil være de største forskjellene fra dagens trasé?

- Den største forskjellen er at ny E6 trasé mellom Frya og Sjoa i stor grad vil gå på vestsiden i ny trase, samt at dagens E6 blir nedklassifisert til lokalvei. Ved siden av dette vil selvsagt fremkommelighet, trafikksikkerhet og miljø i tettstedene bli vesentlig forbedret, mener Dahl.

Den nye E6-strekningen blir lagt utenom Ringebu, Hundorp, Harpefoss, Vinstra og Kvam. Fjerning av E6-trafikken åpner for nye muligheter for tettstedsutvikling mener Dahl.

 

 

 

 

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus