Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Slik vil E6 gjennom Gudbrandsdalen bli

Byggestart på strekningen Vinstra - Sjoa skal etter planen skje våren 2013. Animasjon: STATENS VEGVESEN

Slik vil E6 gjennom Gudbrandsdalen bli

Nå blir det tofeltsvei og midtrekkverk.
Leses nå:

Mann omkom i scooterulykke i Telemark

Tinn (NTB): En mann omkom i en ulykke på snøscooter ved Skirvedalen i Telemark mandag kveld, melder politiet i fylket.

Ny fugleart oppdaget i Kina

Beijing (NTB-TT): Svenske forskere har funnet en ny fugl i Sichuan-provinsen sørvest i Kina. Fuglearten har fått det svenske navnet Sichuansmygsångaren.

Mette-Marit åpnet WWF-årsmøte med sterkt klimabudskap

Svolvær (NTB): Kronprinsesse Mette-Marit brukte egne erfaringer og miljøengasjement som eksempel da hun i Svolvær oppfordret oss alle til å velge å bli en del av de langsiktige løsningene – ikke en del av problemet.

Høies rådgivningsgruppe anbefaler kutt i akuttkirurgi

Oslo (NTB): Antall lokalsykehus som tilbyr akuttkirurgi bør kuttes betydelig i løpet av 10 til 15 år, mener helseminister Bent Høies (H) rådgivningsgruppe.

Solvik-Olsen sier nei til høyresving på rødt

Oslo (NTB): Hensynet til syklister og gående gjør at det uaktuelt for regjeringen å tillate bilister å svinge til høyre ved rødt lys.

Mann handlet i nødverge – siktelse om drapsforsøk henlagt

Oslo (NTB): Statsadvokaten har henlagt saken mot en mann som var siktet for drapsforsøk etter han knivstakk en næringslivsdirektør gjentatte ganger i Oslo i fjor.

Parat saksøker Norwegian

Oslo (NTB): Fagforeningen Parat går til søksmål mot flyselskapet Norwegian for å få klarhet i hvem som har det formelle arbeidsgiveransvaret for pilotene.

Oppgang på Oslo Børs mandag

Oslo (NTB): Oslo Børs steg fra start, og oppturen holdt seg gjennom hele dagen. Ved stengetid lå hovedindeksen på 647,92 poeng, en oppgang på 1,3 prosent.

NRK vant pensjonsstrid i retten

Oslo (NTB): NRK har vunnet over Likestillings- og diskrimineringsnemnda i spørsmålet om tidligere økonomikommentator Steinar Mediaas kan fortsette i jobben til han fyller 70 år.

Savnet 58-åring funnet av miniubåt i Telemark

Skien (NTB): Politiet bekrefter at det var den savnede Per Gallefos (58) som ble funnet av en miniubåt i Kilevann i Skien mandag ettermiddag. 58-åringen forsvant etter en fisketur fredag.

Denne illustrasjonen viser hvilke delprosjekt E6-utbyggingen i Gudbrandsdalen består av. (Foto: STATENS VEGVESEN)

Denne illustrasjonen viser hvilke delprosjekt E6-utbyggingen i Gudbrandsdalen består av. Foto: STATENS VEGVESEN

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Det er ikke bare i Trøndelag at det foregår en storstilt utbygging av Europavei 6. Byggingen av E6 i Gudbrandsdalen fra Otta til Biri er også godt i gang.

- Prosjektet består av flere strekninger og utbyggingsetapper. E6 mellom Øyer og Tretten skal åpnes for trafikk til høsten, og det pågår planlegging på strekningene Biri - Vingrom, Fåvang kirke - Ringebu sør, Ringebu sør - Frya og Sjoa - Otta, sier assisterende prosjektleder Lars Kristian Dahl ved Statens vegvesen.

Trondheimsfirma

Det er trondheimsfirmaet Reinertsen som har hatt prosjekteringsansvaret for strekningen Vinstra - Sjoa. 

Kontrakten som Reinertsen har inngått med Statens vegvesen har en verdi på 53,4 millioner kroner. Byggestart på E6 Vinstra - Sjoa skal etter planen skje våren 2013.

Se videoanimasjon av denne strekningen i playeren over artikkelen

E6 i Gudbrandsdalen blir en tofeltsveg med midtrekkverk og forbikjøringsfelt. Midtrekkverket skal hindre møteulykker, og forbikjøringsfeltene skal gjøre at trafikken kommer raskt og effektivt fram ifølge Statens vegvesen.

 

 

E6 i Gudbrandsdalen vil bli bompengefinansiert ifølge Dahl. På strekningen Frya - Sjoa skal det etableres fire bomstasjoner på E6 og to på lokalvegen (dagens E6). Det kommer til å koste mellom 100 og 115 kroner én veg for personbiler å passere de fire bomstasjonene på E6. Taksten for tungbiler blir det dobbelte. Ved betaling med elektronisk brikke får man ti prosent rabatt.

- Hva vil være de største forskjellene fra dagens trasé?

- Den største forskjellen er at ny E6 trasé mellom Frya og Sjoa i stor grad vil gå på vestsiden i ny trase, samt at dagens E6 blir nedklassifisert til lokalvei. Ved siden av dette vil selvsagt fremkommelighet, trafikksikkerhet og miljø i tettstedene bli vesentlig forbedret, mener Dahl.

Den nye E6-strekningen blir lagt utenom Ringebu, Hundorp, Harpefoss, Vinstra og Kvam. Fjerning av E6-trafikken åpner for nye muligheter for tettstedsutvikling mener Dahl.

 

 

 

 

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus