Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Slik vil E6 gjennom Gudbrandsdalen bli

Byggestart på strekningen Vinstra - Sjoa skal etter planen skje våren 2013. Animasjon: STATENS VEGVESEN

Slik vil E6 gjennom Gudbrandsdalen bli

Nå blir det tofeltsvei og midtrekkverk.
Leses nå:

Store mengder sprit og røyk beslaglagt på Hadeland

Lunner (NTB): Da tollerne undersøkte et latvisk vogntog og to varebiler på Hadeland, fant de nesten 230.000 sigaretter og 227 liter brennevin. To menn prøvde å stikke av, men ble raskt innhentet.

Norwegian ga flygere ultimatum om overføring

Oslo (NTB): Svenske flygere i Norwegian fikk en frist på ett døgn til å godta overføringen til det nye selskapet Pilot Services Sweden – eller miste jobben.

Regjeringen vil avvikle dagens NSB

NSB forsvinner fra kartet. Det blir åpen konkurranse på alle linjer. Togsett og verksteder plasseres i materiellselskap som legges under Jernbaneverket som direktorat.

Aftenposten: Regjeringen vil avvikle dagens NSB

Oslo (NTB): Regjeringens jernbanereform innebærer at NSB skal avvikles og togtrafikken konkurranseutsettes, etter det Aftenposten erfarer.

Strenge straffer etter stort narkotikabeslag i Bodø

Bodø (NTB): En 48 år gammel mann er i Salten tingrett idømt åtte års ubetinget fengsel for å ha bestilt og mottatt 8,5 kilo amfetamin i Bodø. Ytterligere fire andre er også dømt til fengsel i saken.

Bodø kan få ny flyplass

Bodø (NTB): Regjeringen vil se på mulighetene for å bygge en ny flyplass i Bodø. Det skjer som en følge av at Forsvaret avvikler sin virksomhet der. – En historisk dag, sier byens ordfører.

- Kan vekke liv i tidligere drapsoppfordringer

Mulla Krekars gjentatte trusler øker faren for at noen faktisk gjennomfører drapshandlinger, mener lagmannsretten.

Norwegian-partene møtes hos Riksmekleren

Oslo (NTB): Partene i Norwegian-streiken møtes til nye samtaler hos Riksmekleren fredag klokka 13.

Tre barnevernsansatte truet og slått på jobb

Oslo (NTB): Tre ansatte ved et barnevernskontor på Sagene i Oslo ble slått og truet av en mann i slutten av 20-årene fredag morgen. Politiet leter etter gjerningsmannen.

Finanstilsynet skal vurdere gjeldstiltak

Oslo (NTB): Regjeringen er bekymret for at den sterke gjeldsveksten har økt risikoen for finansiell ustabilitet. Finanstilsynet har fått i oppdrag å finne ut om det trengs tiltak.

Paul McCartney til Oslo i juli

Oslo (NTB): Paul McCartney tar turen innom Oslo og Telenor Arena når han reiser på Europa-turné til sommeren. Datoen er 7. juli.

Dom faller i Tranby-saken

Drammen (NTB): Enken etter Per Gunnar Asheim har varslet at hun vil anke dommen på stedet dersom Drammen tingrett finner henne skyldig i å ha drept ektemannen for to år siden.

Sandefjord og Color Line granskes av ESA

Sandefjord (NTB): Overvåkingsorganet ESA har åpnet sak mot Sandefjord kommune og Color Line for å finne ut om havneavtalen kan forhindre at konkurrenter etablerer seg.

Flygerorganisasjon ber piloter boikotte Norwegian

Oslo (NTB): Den internasjonale flygerorganisasjonen IFALPA ber alle piloter om ikke å stille opp for å hjelpe Norwegian mens streiken pågår.

Luftfartstilsynet sa nei til endret Norwegian-øvelse

Oslo (NTB): Norwegian ønsket å endre den årlige sikkerhetsøvelsen i kabinen ved å kutte programmet fra to til én dag, men Luftfartstilsynet sa nei.

Denne illustrasjonen viser hvilke delprosjekt E6-utbyggingen i Gudbrandsdalen består av. (Foto: STATENS VEGVESEN)

Denne illustrasjonen viser hvilke delprosjekt E6-utbyggingen i Gudbrandsdalen består av. Foto: STATENS VEGVESEN

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Det er ikke bare i Trøndelag at det foregår en storstilt utbygging av Europavei 6. Byggingen av E6 i Gudbrandsdalen fra Otta til Biri er også godt i gang.

- Prosjektet består av flere strekninger og utbyggingsetapper. E6 mellom Øyer og Tretten skal åpnes for trafikk til høsten, og det pågår planlegging på strekningene Biri - Vingrom, Fåvang kirke - Ringebu sør, Ringebu sør - Frya og Sjoa - Otta, sier assisterende prosjektleder Lars Kristian Dahl ved Statens vegvesen.

Trondheimsfirma

Det er trondheimsfirmaet Reinertsen som har hatt prosjekteringsansvaret for strekningen Vinstra - Sjoa. 

Kontrakten som Reinertsen har inngått med Statens vegvesen har en verdi på 53,4 millioner kroner. Byggestart på E6 Vinstra - Sjoa skal etter planen skje våren 2013.

Se videoanimasjon av denne strekningen i playeren over artikkelen

E6 i Gudbrandsdalen blir en tofeltsveg med midtrekkverk og forbikjøringsfelt. Midtrekkverket skal hindre møteulykker, og forbikjøringsfeltene skal gjøre at trafikken kommer raskt og effektivt fram ifølge Statens vegvesen.

 

 

E6 i Gudbrandsdalen vil bli bompengefinansiert ifølge Dahl. På strekningen Frya - Sjoa skal det etableres fire bomstasjoner på E6 og to på lokalvegen (dagens E6). Det kommer til å koste mellom 100 og 115 kroner én veg for personbiler å passere de fire bomstasjonene på E6. Taksten for tungbiler blir det dobbelte. Ved betaling med elektronisk brikke får man ti prosent rabatt.

- Hva vil være de største forskjellene fra dagens trasé?

- Den største forskjellen er at ny E6 trasé mellom Frya og Sjoa i stor grad vil gå på vestsiden i ny trase, samt at dagens E6 blir nedklassifisert til lokalvei. Ved siden av dette vil selvsagt fremkommelighet, trafikksikkerhet og miljø i tettstedene bli vesentlig forbedret, mener Dahl.

Den nye E6-strekningen blir lagt utenom Ringebu, Hundorp, Harpefoss, Vinstra og Kvam. Fjerning av E6-trafikken åpner for nye muligheter for tettstedsutvikling mener Dahl.

 

 

 

 

Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus