Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Slik vil E6 gjennom Gudbrandsdalen bli

Byggestart på strekningen Vinstra - Sjoa skal etter planen skje våren 2013. Animasjon: STATENS VEGVESEN

Slik vil E6 gjennom Gudbrandsdalen bli

Nå blir det tofeltsvei og midtrekkverk.
Leses nå:

AUF-ere saksøker staten for å få Utøya-erstatning

Trondheim (NTB): Tre ungdommer fra AUF møtte onsdag i Sør-Trøndelag tingrett med kav om å få oppreisningserstatning fra staten etter terrorhandlingene på Utøya 22. juli.

Må legge ny asfalt på impregnert E16

Kløfta (NTB): Politiet har besluttet å legge nytt veidekke på E16 ved Kløfta i Akershus etter at veibanen onsdag ble dynket med tusenvis av liter med impregneringsvæske. Veien er stengt inntil videre.

Oljefondet skal ut av kullselskaper

Oslo (NTB): Partiene på Stortinget er enige om at Statens pensjonsfond utland ikke skal investere i kullkraft- og kullgruveselskaper.

Politiet i Bergen beklager ventetid i overgrepssak

Bergen (NTB): Politiet i Bergen beklager at de brukte 16 måneder på å gå igjennom databeslag, gjort hos en mann som nå er siktet for alvorlige overgrep mot barn.

NRK felt i PFU for sin dekning av Ronny Alte

Oslo (NTB): Pressens Faglige Utvalg (PFU) mener det er greit å kalle Ronny Alte (41) for høyreekstrem, men ikke å nekte ham tilsvar til påstanden. Derfor ble NRK felt for brudd på god presseskikk.

En død, to kritisk skadd etter Melhus-brannen

Bergen/Oslo (NTB-Dag Kjørholt): En av de tre kritisk skadde som ble overført til sykehus i Bergen etter brannen på et bilopphoggeri i Melhus tirsdag ettermiddag, er død. To andre er innlagt med kritiske skader.

Tranby-saken opp i lagmannsretten i oktober

Drammen (NTB): Tranby-saken kommer opp for retten igjen i oktober i år.

Markering for å anerkjenne den palestinske staten

Oslo (NTB): Palestinakomiteen i Norge og Fellesutvalget for Palestina holdt onsdag en markering foran Stortinget der de ga sin støtte for anerkjennelse av en palestinsk stat.

Oslo Børs i pluss onsdag

Oslo (NTB): Oljeprisen falt, men Oslo Børs steg onsdag. Hovedindeksen endte på 646,45 poeng, opp 0,49 prosent.

Justisdepartementet fikk 100.000 i straffegebyr etter lovbrudd

Oslo (NTB): Datatilsynet ilegger Justis- og beredskapsdepartementet et overtredelsesgebyr på 100.000 kroner for brudd på personopplysningsloven.

Denne illustrasjonen viser hvilke delprosjekt E6-utbyggingen i Gudbrandsdalen består av. (Foto: STATENS VEGVESEN)

Denne illustrasjonen viser hvilke delprosjekt E6-utbyggingen i Gudbrandsdalen består av. Foto: STATENS VEGVESEN

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Det er ikke bare i Trøndelag at det foregår en storstilt utbygging av Europavei 6. Byggingen av E6 i Gudbrandsdalen fra Otta til Biri er også godt i gang.

- Prosjektet består av flere strekninger og utbyggingsetapper. E6 mellom Øyer og Tretten skal åpnes for trafikk til høsten, og det pågår planlegging på strekningene Biri - Vingrom, Fåvang kirke - Ringebu sør, Ringebu sør - Frya og Sjoa - Otta, sier assisterende prosjektleder Lars Kristian Dahl ved Statens vegvesen.

Trondheimsfirma

Det er trondheimsfirmaet Reinertsen som har hatt prosjekteringsansvaret for strekningen Vinstra - Sjoa. 

Kontrakten som Reinertsen har inngått med Statens vegvesen har en verdi på 53,4 millioner kroner. Byggestart på E6 Vinstra - Sjoa skal etter planen skje våren 2013.

Se videoanimasjon av denne strekningen i playeren over artikkelen

E6 i Gudbrandsdalen blir en tofeltsveg med midtrekkverk og forbikjøringsfelt. Midtrekkverket skal hindre møteulykker, og forbikjøringsfeltene skal gjøre at trafikken kommer raskt og effektivt fram ifølge Statens vegvesen.

 

 

E6 i Gudbrandsdalen vil bli bompengefinansiert ifølge Dahl. På strekningen Frya - Sjoa skal det etableres fire bomstasjoner på E6 og to på lokalvegen (dagens E6). Det kommer til å koste mellom 100 og 115 kroner én veg for personbiler å passere de fire bomstasjonene på E6. Taksten for tungbiler blir det dobbelte. Ved betaling med elektronisk brikke får man ti prosent rabatt.

- Hva vil være de største forskjellene fra dagens trasé?

- Den største forskjellen er at ny E6 trasé mellom Frya og Sjoa i stor grad vil gå på vestsiden i ny trase, samt at dagens E6 blir nedklassifisert til lokalvei. Ved siden av dette vil selvsagt fremkommelighet, trafikksikkerhet og miljø i tettstedene bli vesentlig forbedret, mener Dahl.

Den nye E6-strekningen blir lagt utenom Ringebu, Hundorp, Harpefoss, Vinstra og Kvam. Fjerning av E6-trafikken åpner for nye muligheter for tettstedsutvikling mener Dahl.

 

 

 

 

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus

storbrannen på øysand

Leif Inge Høvik (30) døde etter brannen:

- Han vil bli sterkt savnet