Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Slik vil E6 gjennom Gudbrandsdalen bli

Byggestart på strekningen Vinstra - Sjoa skal etter planen skje våren 2013. Animasjon: STATENS VEGVESEN

Slik vil E6 gjennom Gudbrandsdalen bli

Nå blir det tofeltsvei og midtrekkverk.

Savnet 88-åring funnet i live ved Sauherad

Akkerhaugen (NTB): 88-åringen som har vært savnet siden onsdag ble lørdag kveld funnet i terrenget ved Sauherad. Han tas hånd om av helsepersonell, opplyser politiet.

E-tjenesten: – Økende cyberspionasje mot Norge

Oslo (NTB): E-tjenesten har avslørt industrispionasje av betydelig omfang mot norske virksomheter de siste månedene.

Ingen nye møter i lærerstreiken

Oslo (NTB): Det har ikke vært kontakt mellom partene i lærerstreiken lørdag, og det er heller ikke planlagt noen nye møter mellom KS og lærerorganisasjonene. Men vår dør står alltid åpen, sier KS.

Politiet pågrep mann med kjøkkenkniv i Oslo

Oslo (NTB): Politiet har pågrepet en 45 år gammel mann som satt på en benk i Parkveien i Oslo og fiklet med en stor kjøkkenkniv lørdag kveld.

Mann i 30-årene siktet for voldtekt i Sandefjord

Sandefjord (NTB): En mann i 30-årene er siktet for voldtekt av en kvinne i 20-årene ved Sandefjord sentrum natt til lørdag.

En person omkom i frontkollisjon på E6 ved Verdal

Verdal (NTB): En person omkom i en frontkollisjon mellom en personbil og en tankbil på E6 ved Verdal bru i Nord-Trøndelag.

Løslatt Bhatti vil ikke ha hjelp av norsk UD

Oslo (NTB-Tonje Paulsen Solem og Anniken Celine Berger): Islamisten Arfan Bhatti er sluppet ut av fengselet i Pakistan, hvor han har sittet i 21 måneder. Han ønsker ikke bistand fra UD.

Siktet erkjenner å ha vært til stede under Øyer-drapet

Lillehammer/Oslo (NTB-Tonje Paulsen Solem): Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) erkjente i avhør lørdag flere forhold, men har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

Syklist meget alvorlig skadd i ulykke i Trondheim

Trondheim (NTB): En eldre mann ble brakt til St. Olavs hospital med meget alvorlige skader etter en ulykke på Tunga i Trondheim lørdag.

Handel og Kontor varsler opptrapping av butikkstreiken

Oslo (NTB-Lars Heltne): Ansatte i 48 butikker over hele landet er i streik etter meklingsbrudd mellom NHO og Handel og Kontor natt til lørdag. Onsdag kan streiken bli trappet opp.

Denne illustrasjonen viser hvilke delprosjekt E6-utbyggingen i Gudbrandsdalen består av. (Foto: STATENS VEGVESEN)

Denne illustrasjonen viser hvilke delprosjekt E6-utbyggingen i Gudbrandsdalen består av. Foto: STATENS VEGVESEN

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Det er ikke bare i Trøndelag at det foregår en storstilt utbygging av Europavei 6. Byggingen av E6 i Gudbrandsdalen fra Otta til Biri er også godt i gang.

- Prosjektet består av flere strekninger og utbyggingsetapper. E6 mellom Øyer og Tretten skal åpnes for trafikk til høsten, og det pågår planlegging på strekningene Biri - Vingrom, Fåvang kirke - Ringebu sør, Ringebu sør - Frya og Sjoa - Otta, sier assisterende prosjektleder Lars Kristian Dahl ved Statens vegvesen.

Trondheimsfirma

Det er trondheimsfirmaet Reinertsen som har hatt prosjekteringsansvaret for strekningen Vinstra - Sjoa. 

Kontrakten som Reinertsen har inngått med Statens vegvesen har en verdi på 53,4 millioner kroner. Byggestart på E6 Vinstra - Sjoa skal etter planen skje våren 2013.

Se videoanimasjon av denne strekningen i playeren over artikkelen

E6 i Gudbrandsdalen blir en tofeltsveg med midtrekkverk og forbikjøringsfelt. Midtrekkverket skal hindre møteulykker, og forbikjøringsfeltene skal gjøre at trafikken kommer raskt og effektivt fram ifølge Statens vegvesen.

 

 

E6 i Gudbrandsdalen vil bli bompengefinansiert ifølge Dahl. På strekningen Frya - Sjoa skal det etableres fire bomstasjoner på E6 og to på lokalvegen (dagens E6). Det kommer til å koste mellom 100 og 115 kroner én veg for personbiler å passere de fire bomstasjonene på E6. Taksten for tungbiler blir det dobbelte. Ved betaling med elektronisk brikke får man ti prosent rabatt.

- Hva vil være de største forskjellene fra dagens trasé?

- Den største forskjellen er at ny E6 trasé mellom Frya og Sjoa i stor grad vil gå på vestsiden i ny trase, samt at dagens E6 blir nedklassifisert til lokalvei. Ved siden av dette vil selvsagt fremkommelighet, trafikksikkerhet og miljø i tettstedene bli vesentlig forbedret, mener Dahl.

Den nye E6-strekningen blir lagt utenom Ringebu, Hundorp, Harpefoss, Vinstra og Kvam. Fjerning av E6-trafikken åpner for nye muligheter for tettstedsutvikling mener Dahl.

 

 

 

 

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus

Risset inn hakekors etter jødisk forestilling

Et hakekors er i løpet av natten risset inn i en av glassdørene ved Trøndelag Teater.

- Plankton kan høstes fra havet

Norges inntekter fra havet kan bli på 550 milliarder kroner i 2050.