- Hun er ikke så stor denne «damen», men hun har utstyret i orden likevel. Utviklingen av båttrafikken på Femunden krever et oppdatert mannskap med godt utstyr som kan stå rustet mot den stadig økende trafikken rundt og på sjøen, sa gudmor Hanne K. Winther fra Stiftelsen Uni i forbindelse med dåpen. Det skriver Redningsselskapet i en pressemelding.

Vil følge i bestefars fotspor

Stiftelsen Uni har en lang tradisjon for å støtte Redningsselskapet, og har støttet flere redningsskøyter, inkludert nydøpte RS «Uni Røros».

I tillegg har Rørosbanken bidratt med 50 000 kroner til tilleggsutstyr.

Sjøredningskorpset på Femunden har i dag 30 medlemmer. En av de yngste og aktive medlemmene er Jo Kristen Fæmundshytten. Han er født og oppvokst ved bredden av Femunden, og bestefaren var skipper på MS Femunden II i 46 år. Jo Kristen drømmer om å bli skipper på en fast bemannet redningsskøyte. I dag var han og kollega Robert Hermo blant båtførerne under dåpen.

Behov for større skøyte

- Det har vært økende bruk av fritidsbåter og flere padlere på innsjøen de siste årene og det ble dermed også behov for en større skøyte, sier operativ leder på Femunden, Robert Hermo.

Arronet 27 CIR er laget i 6 mm marinealuminium, og forsterket på viktige steder. Dette er en ganske spesiell båt fordi den har en stor lem foran i baugen som enkelt kan åpnes. Båten kunne legge inntil over alt for å ta om bord personer eller dyr. Den kan også ta om bord rullestoler om nødvendig. Toppfarten er på 38 knop, og innsjøen er 60 km lang. Det vil være drivstoff til å kjøre denne strekningen fire ganger dersom man har marsjfart på 33 knop.

Jo Kristen Fæmundshytten og Robert Hermo hadde æren av å kjøre skøyta på dåpsdagen. Foto: REDNINGSSELSKAPET
Det var nydelig vær da skøyta skulle døpes. Foto: REDNINGSSELSKAPET
RS «Uni Røros» ble døpt på Femunden 18. juni 2013. 30 frivillige bemanner denne redningsbåten. Foto: REDNINGSSELSKAPET