Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Internasjonal kritikk av det norske valgsystemet

 •   NTB

Internasjonal kritikk av det norske valgsystemet

Oslo (NTB): Det norske valgsystemet får kritikk fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE). Organisasjonen mener systemet har flere svakheter som kan utnyttes.
Leses nå:

Like uforsonlig mellom Kjos og pilotene etter TV-debatt

Oslo (NTB): Den timelange Debatten på NRK torsdag kveld maktet ikke å føre de stridende partene i Norwegian noe nærmere hverandre. Snarere tvert imot.

Bakkeansatte på Sola permittert

Stavanger (NTB): 57 ansatte i selskapet Aviator ved Stavanger lufthavn Sola ble torsdag permittert som følge av Norwegian-streiken.

Femåring skadd i klatreulykke i Brønnøysund

Brønnøysund (NTB): En gutt på fem år ble brakt til sykehus med lettere skader etter at han falt ned fra en bergvegg i Brønnøysund torsdag.

ESA gransker Helse Nord

Bodø (NTB): EFTAs overvåkingsorgan skal undersøke om Helse Nords innkjøp av IT-tjenester fra selskapet Dips uten anbud, var et brudd på EØS-avtalen.

Opptil 40.000 Norwegian-passasjerer rammes

Oslo (NTB): Streiken blant Norwegian-pilotene gjør at bare et fåtall innenriksfly i Skandinavia går fredag. Totalt rammes mellom 35.000 og 40.000 reisende.

Kosovoalbaner tatt med sju kilo amfetamin

Oslo (NTB): Tollerne fant sju kilo amfetamin i kofferten til en 23 år gammel kosovoalbaner som kom til Oslo med Kiel-ferja tidligere i år.

Kjos avviser påstander om at oppsplitting er ulovlig

Oslo (NTB): Norwegian-boss Bjørn Kjos har fått forsikringer om at han er på juridisk trygg grunn når han splitter opp gruppen av skandinaviske piloter.

To personer MRSA-smittet i Trøndelag

Oslo (NTB): Veterinærinstituttet har påvist antibiotikaresistente bakterier i fem nye svinebesetninger. I tillegg er to personer smittet, begge etter kontakt med griser.

Slutt på boplikt for prester

Oslo (NTB): Boplikten for prester skal avvikles. Som kompensasjon får prestene 50.000 kroner mer i lønn i året.

Nødnummer 113 i Oslo i orden igjen

Oslo (NTB): Det medisinske nødnummeret 113 var delvis ute av drift i Oslo i over to timer torsdag ettermiddag.

Parat: Bjørn Kjos kan ikke gjøre det han gjør

Oslo (NTB): Norwegian-sjef Bjørn Kjos kan ikke splitte pilotselskapet slik han gjør mens pilotene er i streik, mener Parat.

Positiv dag på Oslo Børs

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs steg med 1,2 prosent til 616,60 poeng torsdag.

Norwegian-aksjen opp etter omorganiseringen

Oslo (NTB): Norwegian-aksjen steg med 3,7 prosent på Oslo Børs torsdag. Kursen steg kraftig etter nyheten om omorganiseringen i datterselskapet Norwegian Air Norway.

Professor: – Norwegian løser ikke det grunnleggende

Oslo (NTB): Norwegian-ledelsen løser ikke det grunnleggende problemet ved å splitte de skandinaviske flygerne i tre ulike datterselskaper, mener professor Tor W. Andreassen.

Norwegian flytter flygerne til tre nye selskaper

Oslo (NTB-Jon Even Andersen): Norwegian overfører flygerne i Skandinavia til ett datterselskap i hvert land. – Vi gir pilotene i de ulike landene mulighet til å forhandler om sine egne løsninger, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

OSSE peker spesielt på at det ikke finnes noen mulighet til å anke valgavgjørelser til en nøytral part. I Norge er det nemlig Stortinget selv som behandler slike klager.

– Hvis det er en klage, så er det personen som ble valgt som skal bestemme om valget av ham er gyldig eller ikke, sier sjefen for OSSE-oppdraget i Norge, Peter Eicher, Til Dagsavisen.

Allerede i 2009 påpekte OSSE denne svakheten, men norske myndigheter har ikke reagert. Eicher mener dette er i strid med vanlige valgprosedyrer i flere land.

At personer som står på valglistene kan være med i lokale valgstyrer, får også OSSE til å heve øyenbrynene.

Norge får også kritikk for mandatfordelingen der stemmer fra store distrikter med få mennesker, som for eksempel Finnmark, teller betraktelig mer enn stemmer fra storbyer som Oslo. (©NTB)

Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus

kanonprisen