Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Internasjonal kritikk av det norske valgsystemet

  •   NTB

Internasjonal kritikk av det norske valgsystemet

Oslo (NTB): Det norske valgsystemet får kritikk fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE). Organisasjonen mener systemet har flere svakheter som kan utnyttes.

Dansk dykker død i Bergen

Bergen (NTB): En dansk fritidsdykker ble mandag ettermiddag bekreftet død etter at han foretok for rask oppstigning utenfor Haakonsvern i Bergen.

Rekordgammel gaupe funnet i Finnmark

Oslo (NTB): Den eldste gaupa hvis alder hittil er bekreftet i Norge, ble 17 år gammel. Det viser analyser som Rovdata har foretatt.

Erna Solberg drar utenlands med familien

Oslo (NTB): Statsminister Erna Solberg (H) drar denne uka etter sin familie som er på ferie i utlandet, men vil følge terrortrusselen mot Norge tett. Finansminister Siv Jensen (Frp) blir hennes stedfortreder.

Skandiabankens halvårsresultat

Resultat for den norske bankvirksomheten i Skandiabanken for perioden januar-juni 2014, sammenlignet med første halvår 2013 i parentes:

Skandiabanken dobler resultatet

Oslo (NTB): Bankvirksomheten i den norske delen av Skandiabanken doblet i første halvår resultatet, sammenlignet med tilsvarende halvår i fjor.

Fortsatt alvorlig trusselbilde mot Norge

Oslo (NTB-Anniken Celine Berger og Hans Cosson-Eide): Trusselbildet mot Norge er alvorlig, men uendret siden søndag, ifølge PST. Politiet holder pressekonferanse mandag klokka 17.30.

Politiet holdt vakt ved moskeer under id-feiring

Oslo (NTB): Politiet holdt vakt ved flere moskeer i Oslo mandag i forbindelse med feiringen av den muslimske høytiden id.

Fortsatt alvorlig trusselbilde mot Norge

Trusselbildet mot Norge er alvorlig, men uendret siden søndag, ifølge PST. Politiet holder pressekonferanse mandag klokka 16.

Miljøorganisasjon: «Bievennlige» hager ikke er nok

Oslo (NTB): Det gjøres altfor lite for å bevare artenes naturlige matfat og levested, mener miljøorganisasjonen SABIMA. Organisasjonen mener myndighetene må på banen for å redde den norske biebestanden.

To ukers varetekt etter dødsfall i Hedmark

Skotterud (NTB): En mann i 30-årene ble mandag varetektsfengslet i 14 dager, siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, etter at en mann fredag ble funnet død på Tobøl i Eidskog kommune i Hedmark.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

OSSE peker spesielt på at det ikke finnes noen mulighet til å anke valgavgjørelser til en nøytral part. I Norge er det nemlig Stortinget selv som behandler slike klager.

– Hvis det er en klage, så er det personen som ble valgt som skal bestemme om valget av ham er gyldig eller ikke, sier sjefen for OSSE-oppdraget i Norge, Peter Eicher, Til Dagsavisen.

Allerede i 2009 påpekte OSSE denne svakheten, men norske myndigheter har ikke reagert. Eicher mener dette er i strid med vanlige valgprosedyrer i flere land.

At personer som står på valglistene kan være med i lokale valgstyrer, får også OSSE til å heve øyenbrynene.

Norge får også kritikk for mandatfordelingen der stemmer fra store distrikter med få mennesker, som for eksempel Finnmark, teller betraktelig mer enn stemmer fra storbyer som Oslo. (©NTB)

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus

Gutter (16) grisekjørte fra politiet i stjålet bil

Politiet satte ut kontrollposter for å stanse bilen på villmannsferden.

Bagasjekaos har for- plantet seg til Værnes

I går slo lyn ut strømmen på Gardermoen. I dag starter ryddejobben.