Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Internasjonal kritikk av det norske valgsystemet

  •   NTB

Internasjonal kritikk av det norske valgsystemet

Oslo (NTB): Det norske valgsystemet får kritikk fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE). Organisasjonen mener systemet har flere svakheter som kan utnyttes.

Venstre sier ja til nullmoms for mediebransjen

Oslo (NTB): Venstre har bestemt seg – og går inn for nullmoms også for e-aviser og nettaviser. Et flertall på Stortinget ønsker dette, men regjeringen har foreslått en felles lavmoms.

De fleste er positive til større kommuner

Oslo (NTB): 55 prosent av befolkningen er positivt innstilt til å få færre og større kommuner i Norge. Aller mest positive er de eldste og de med høyest utdanning, viser en ny undersøkelse.

Statoil fant mer olje på Utsirahøyden

Stavanger (NTB): Statoil har gjort et oljefunn i nærheten av Grane-feltet på Utsirahøyden i Nordsjøen. Funnet anslås å være på mellom 30 og 80 millioner fat utvinnbar olje.

Elleve års fengsel i hasjsak i Sandnes

Stavanger (NTB): Alle de tiltalte i en stor hasjsak i Sandnes er funnet skyldige. Den 51 år gamle hovedmannen er dømt til elleve års fengsel.

Nord-Norge kåret til tipp topp reisemål

Oslo (NTB): Lonely Planet har plukket ut Nord-Norge som én av verdens ti beste regioner å besøke neste år.

Spetalen: – Naivt å bygge strømkabel til utlandet

Oslo (NTB): Investor Øystein Stray Spetalen mener regjeringens planlagte strømkabler til Tyskland og Storbritannia vil utsette Norge for unødvendig konkurranse.

Mann knivstukket på bensinstasjon i Buskerud

Mjøndalen (NTB): En mann i 40-årene er pågrepet, siktet for å ha knivstukket en mann i 30-årene på en bensinstasjon i Nedre Eiker i Buskerud natt til tirsdag.

Stortinget avlyser nyttårsball

Stortingets presidentskap har avlyst det planlagte nyttårsballet til 770 000 kroner i januar neste år. Nå planlegges det i stedet en sommerfest.

LO: – Høyre er blitt mer fleksible om handlingsregelen

Oslo (NTB): LOs sjeføkonom Stein Reegård mener Høyre er blitt mer fleksible i sitt syn på handlingsregelen, etter at partiet inngikk regjeringssamarbeid med Frp.

Komplett flytter til Sverige om 200-kronersgrensen økes

Oslo (NTB): Nettbutikken Komplett.no vil flytte mye av virksomheten til Sverige hvis regjeringens forslag om å heve grensen for toll- og momsfri import til 500 kroner blir vedtatt.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

OSSE peker spesielt på at det ikke finnes noen mulighet til å anke valgavgjørelser til en nøytral part. I Norge er det nemlig Stortinget selv som behandler slike klager.

– Hvis det er en klage, så er det personen som ble valgt som skal bestemme om valget av ham er gyldig eller ikke, sier sjefen for OSSE-oppdraget i Norge, Peter Eicher, Til Dagsavisen.

Allerede i 2009 påpekte OSSE denne svakheten, men norske myndigheter har ikke reagert. Eicher mener dette er i strid med vanlige valgprosedyrer i flere land.

At personer som står på valglistene kan være med i lokale valgstyrer, får også OSSE til å heve øyenbrynene.

Norge får også kritikk for mandatfordelingen der stemmer fra store distrikter med få mennesker, som for eksempel Finnmark, teller betraktelig mer enn stemmer fra storbyer som Oslo. (©NTB)

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

comments powered by Disqus

Avlyser nyttårsball

Stortinget planla ball til 770 000 kroner på Grand Hotel.

- Blir presset ut av Norge

Nettbutikken Komplett.no flytter mye av virksomheten til Sverige hvis regjeringens momsforslag blir vedtatt.