Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Internasjonal kritikk av det norske valgsystemet

 •   NTB

Internasjonal kritikk av det norske valgsystemet

Oslo (NTB): Det norske valgsystemet får kritikk fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE). Organisasjonen mener systemet har flere svakheter som kan utnyttes.
Leses nå:

Død person funnet i Arendal

Arendal (NTB): En død person er funnet i Arendal. Trolig dreier det seg om en kvinne fra Stavanger, som har vært savnet siden tidligere i sommer.

Frp vil la Stortinget utnevne høyesterettsdommere

Oslo (NTB): Fremskrittspartiet er bekymret for at sittende regjeringer har for stor makt når dommere til Høyesterett utnevnes og mener Stortinget må få det siste ordet.

Sosiale medier gir flere fosterforeldre

Stavanger (NTB): Stadig flere ønsker å bli fosterforeldre etter å ha fått informasjon gjennom sosiale medier.

Omfattende siktelser mot SOS Rasisme

Oslo (NTB): Hvitvasking, grovt bedrageri og økonomisk utroskap er blant siktelsene mot i alt ti aktivister og tidligere ansatte i SOS Rasisme.

Kolberg tror ikke på Telenor i VimpelCom-saken

Oslo (NTB): Arbeiderpartiets Martin Kolberg åpner for nye runder om Telenor og VimpelCom i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Eksplosjon i kornsilo i Stavanger

Stavanger (NTB): En eksplosjon rammet en kornsilo i Stavanger lørdag morgen. Ingen ble skadd, men flere timer etterpå brant det fortsatt.

Det blir norsk stein på Nasjonalmuseet

Oppdal (NTB): Det nye Nasjonalmuseet i Oslo vil få skifersten fra Norge, men hvem som får ordren, er fortsatt ikke bestemt.

Kvinne alvorlig skadd etter utforkjøring i Verdal

Verdal (NTB): En kvinne og en mann, begge i 20-årene, er skadd etter en utforkjøring i Ydsedalen i Verdal i Nord-Trøndelag lørdag morgen.

Ingen HPV-vaksinerte har fått livmorhalskreft

Oslo (NTB): Ingen av de mer enn 130.000 kvinnene som har fått HPV-vaksinen, har utviklet livmorhalskreft, viser tall fra Kreftregisteret.

Flesland får stryk i ny undersøkelse

Oslo (NTB): Torp Sandefjord lufthavn kommer best ut i en undersøkelse om brukertilfredsheten ved flyplasser i Norge. Flesland i Bergen får strykkarakter.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

OSSE peker spesielt på at det ikke finnes noen mulighet til å anke valgavgjørelser til en nøytral part. I Norge er det nemlig Stortinget selv som behandler slike klager.

– Hvis det er en klage, så er det personen som ble valgt som skal bestemme om valget av ham er gyldig eller ikke, sier sjefen for OSSE-oppdraget i Norge, Peter Eicher, Til Dagsavisen.

Allerede i 2009 påpekte OSSE denne svakheten, men norske myndigheter har ikke reagert. Eicher mener dette er i strid med vanlige valgprosedyrer i flere land.

At personer som står på valglistene kan være med i lokale valgstyrer, får også OSSE til å heve øyenbrynene.

Norge får også kritikk for mandatfordelingen der stemmer fra store distrikter med få mennesker, som for eksempel Finnmark, teller betraktelig mer enn stemmer fra storbyer som Oslo. (©NTB)

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus