Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Internasjonal kritikk av det norske valgsystemet

 •   NTB

Internasjonal kritikk av det norske valgsystemet

Oslo (NTB): Det norske valgsystemet får kritikk fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE). Organisasjonen mener systemet har flere svakheter som kan utnyttes.
Leses nå:

Stanser offentlige ansattes lånefest

Etter to år med Frp i regjering er det nå så godt som slutt på offentlig ansattes lukrative boliglån.

Ammoniakklekkasje stanset i Sogndal

Sogndal (NTB): Mellom 150 og 200 ansatte ble evakuert etter en ammoniakklekkasje ved anlegget Fosshaugane Campus i Sogndal.

Politiet etterforsker mulig drap på Bryne

Bryne/Oslo (NTB-Annicken Celine Berger og Dag Kjørholt): Politiet i Rogaland etterforsker et mulig drap på Bryne der en kvinne ble funnet død fredag.

Sterk uke for Oslo Børs

Oslo (NTB): Hovedindeksen på Oslo Børs har steget 5,6 prosent i løpet av uka.

Sykehjemspasienter alene i åtte timer

Horten (NTB): Pasienter ved Borre sykehjem lå nesten åtte timer alene før ansatte kom på jobb. Farlig for pasientene, mener kommunalsjefen.

Kirkevergen vil stenge seks Oslo-kirker

Oslo (NTB): Kirkevergen mener det er nødvendig å stenge seks nye Oslo-kirker som følge av forverret økonomisk situasjon. Tre kirker ble stengt i fjor.

Siktede i Tina-saken løslatt – fortsatt drapssiktet

Stavanger/Oslo (NTB-Steinar Schjetne og Monica Hägglund Langen): Forsvarerne til de fire siktede i Tina-saken er overbevist om at saken blir henlagt om kort tid. Politiet opprettholder siktelsene, til tross for at alle nå er løslatt fra varetekt.

Stortinget ber Anundsen bruke mer på flyktninger

Regjeringens støttespillere mener justisminister Anders Anundsen ikke greier å håndtere den økte flyktningstrømmen på en god nok måte

Horne vil samle alle diskrimineringslover i én

Oslo (NTB): Det eksisterende lovverket knyttet til diskriminering skal samles én felles likestillingslov, opplyser likestillingsminister Solveig Horne (Frp).

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

OSSE peker spesielt på at det ikke finnes noen mulighet til å anke valgavgjørelser til en nøytral part. I Norge er det nemlig Stortinget selv som behandler slike klager.

– Hvis det er en klage, så er det personen som ble valgt som skal bestemme om valget av ham er gyldig eller ikke, sier sjefen for OSSE-oppdraget i Norge, Peter Eicher, Til Dagsavisen.

Allerede i 2009 påpekte OSSE denne svakheten, men norske myndigheter har ikke reagert. Eicher mener dette er i strid med vanlige valgprosedyrer i flere land.

At personer som står på valglistene kan være med i lokale valgstyrer, får også OSSE til å heve øyenbrynene.

Norge får også kritikk for mandatfordelingen der stemmer fra store distrikter med få mennesker, som for eksempel Finnmark, teller betraktelig mer enn stemmer fra storbyer som Oslo. (©NTB)

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus