Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Internasjonal kritikk av det norske valgsystemet

Internasjonal kritikk av det norske valgsystemet

Oslo (NTB): Det norske valgsystemet får kritikk fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE). Organisasjonen mener systemet har flere svakheter som kan utnyttes.

Ni av ti nyutdannede politistudenter i jobb

Oslo (NTB): Ett år etter at de gikk ut av Politihøgskolen, har ni av ti av studentene med bestått eksamen fått stilling i politiet.

Løpske lamaer på rømmen fra sirkus i Oslo

Oslo (NTB): Tre lamaer rømte fra Cirkus Arnardo og tok seg en luftetur på egen hånd i Tøyenparken i Oslo torsdag ettermiddag.

Person døde i husbrann i Bamble

Langesund (NTB): En person er funnet omkommet etter en husbrann i Bamble i Telemark. En mann i 30-årene er bosatt i huset, men ikke gjort rede for.

Konserter står for halvparten av musikkinntektene

Oslo (NTB): Festivaler og andre konserter står for hele 50 prosent av omsetningen i musikkbransjen. Konserter har tatt over for platesalg som den viktigste inntektskilden.

Send brukte klær med posten

Oslo (NTB): Lang avstand til Fretex' innsamlingsbokser er ikke lenger noe hinder for å gi bort brukte klær. Fra nå av blir Fretexposen å finne på postkontorer og post i butikk over hele landet.

Mann fikk deler av kran over seg i Herøy

Moltustranda (NTB): En mann fikk deler av en kran over seg ved en fiskebedrift i kystbygda Moltustranda i Herøy kommune i Møre og Romsdal torsdag formiddag.

Nesten like mange polakker som kristiansandere

Oslo (NTB): Polakkene står for den klart største innvandrergruppen i Norge. Ved årsskiftet var det nesten like mange innvandrere fra Polen i landet som det er innbyggere i Kristiansand.

Flere barn enn før har delt bosted

Oslo (NTB): Foreldre som bor hver for seg, har langt oftere enn tidligere delt bosted for barna, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Hundeeiere må betale erstatning etter at ettåring ble bitt

Fredrikstad (NTB): To hundeeiere i Fredrikstad er dømt til å betale til sammen 163.000 kroner i erstatninger, etter at deres to rottweilere skambet en ett år gammel gutt i fjor.

22. juli-dommer søker seg til Høyesterett

Oslo (NTB): Wenche Arntzen, som var dommer i 22. juli-rettssaken, har søkt jobb som ny dommer i Høyesterett.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

OSSE peker spesielt på at det ikke finnes noen mulighet til å anke valgavgjørelser til en nøytral part. I Norge er det nemlig Stortinget selv som behandler slike klager.

– Hvis det er en klage, så er det personen som ble valgt som skal bestemme om valget av ham er gyldig eller ikke, sier sjefen for OSSE-oppdraget i Norge, Peter Eicher, Til Dagsavisen.

Allerede i 2009 påpekte OSSE denne svakheten, men norske myndigheter har ikke reagert. Eicher mener dette er i strid med vanlige valgprosedyrer i flere land.

At personer som står på valglistene kan være med i lokale valgstyrer, får også OSSE til å heve øyenbrynene.

Norge får også kritikk for mandatfordelingen der stemmer fra store distrikter med få mennesker, som for eksempel Finnmark, teller betraktelig mer enn stemmer fra storbyer som Oslo. (©NTB)

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus

Bille-bråket

Taus etter skjebnemøte

Rosenborg har fått ultimatum fra Nicki Bille Nielsens agent.

Er det riktig å stenge Marinen?
Vennligst velg alternativ.

Frykter vold og seksuelle overgrep

Politiet bekymret for eks-russefest i Trondheim til helga.