Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Internasjonal kritikk av det norske valgsystemet

 •   NTB

Internasjonal kritikk av det norske valgsystemet

Oslo (NTB): Det norske valgsystemet får kritikk fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE). Organisasjonen mener systemet har flere svakheter som kan utnyttes.
Leses nå:

Flere snødybderekorder i Hordaland

Bergen (NTB): Det kraftige snøværet den siste tiden har ført til nye januarrekorder i snødybde flere steder i Hordaland.

Støre: Eierandeler kan reduseres ved sammenslåinger

Oslo (NTB): Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre mener statens eierskap i Telenor og Kongsberg Gruppen bare kan reduseres hvis selskapene vil slå seg sammen med andre selskaper.

Krekar ute av fengsel: – Er som Nord-Korea

Kongsvinger (NTB-Laila Nguyen): Mulla Krekar ble løslatt fra Kongsvinger fengsel like etter klokken 8.30 søndag. Livet bak murene sammenlignet han med å være i Nord-Korea.

Krekar ute av fengsel

Mulla Krekar ble løslatt fra Kongsvinger fengsel like etter klokken 8.30 søndag. Han har sonet ferdig en dom på to år og ti måneder.

Bussjåfør slått i hodet i slåsskamp på buss i Oslo

En bussjåfør ble slått i hodet med en flaske etter at det oppsto en slåsskamp på en buss ved Galgeberg i Oslo natt til søndag.

Yrket som falt fra statustoppen

Seks av ti kommer inn på lærerutdanningen i Norge. I Finland kommer bare én av ti søkere inn på studiet.

Bussjåfør slått i hodet i slåsskamp på buss i Oslo

Oslo (NTB): En bussjåfør ble slått i hodet med en flaske etter at det oppsto en slåsskamp på en buss ved Galgeberg i Oslo natt til søndag.

Falsk bombe på Oslo S laget for å lure politiet

Oslo (NTB): Bombegruppen ble kalt ut for å sjekke en bag som ble funnet på Oslo S lørdag ettermiddag. Den viste seg å være helt ufarlig, men politiet tror den ble laget for å lure politiet.

Tromsø-ordfører trekker seg fra valgliste

Tromsø (NTB): Jens Johan Hjort trekker seg som listetopp for Tromsø Høyre etter det byrådslederkandidat Øyvind Hilmarsen beskriver som et mislykket kuppforsøk fra Hjorts side.

Mann i 30-årene knivstukket i Hordaland

Rosendal (NTB): En mann i 30-årene er alvorlig skadd etter at han ble knivstukket i et bolighus i Sandvoll i Kvinnherad kommune Hordaland natt til lørdag. Seks andre personer som var til stede i huset, venter på å bli avhørt av politiet.

Krekar-saken opp for Oslo tingrett tirsdag

Oslo (NTB-Anne Marjatta Gøystdal): Tvangsbosettingen av mulla Krekar behandles i Oslo tingrett klokken 9 tirsdag. Krekar møter selv i retten.

Krekar-saken opp for Oslo tingrett tirsdag

Tvangsbosettingen av mulla Krekar behandles i Oslo tingrett tirsdag formiddag. Krekar møter selv i retten, melder TV 2.

Ung mann omkom i snøskred på Svalbard

Longyearbyen (NTB): En ung mann er funnet omkommet i et snøskred sør for Longyearbyen på Svalbard, opplyser Sysselmannen. Det er uvisst om flere personer er tatt av skredet.

Ung mann funnet omkommet i snøskred på Svalbard

En ung mann er funnet omkommet i et snøskred sør for Longyearbyen på Svalbard, opplyser Sysselmannen. Det er uvisst om flere personer er tatt av skredet.

Solberg: – Føler med prinsesse Astrid

Davos (NTB): – Det er med sorg jeg har mottatt budskapet om Johan Martin Ferners bortgang, sier statsminister Erna Solberg (H).

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

OSSE peker spesielt på at det ikke finnes noen mulighet til å anke valgavgjørelser til en nøytral part. I Norge er det nemlig Stortinget selv som behandler slike klager.

– Hvis det er en klage, så er det personen som ble valgt som skal bestemme om valget av ham er gyldig eller ikke, sier sjefen for OSSE-oppdraget i Norge, Peter Eicher, Til Dagsavisen.

Allerede i 2009 påpekte OSSE denne svakheten, men norske myndigheter har ikke reagert. Eicher mener dette er i strid med vanlige valgprosedyrer i flere land.

At personer som står på valglistene kan være med i lokale valgstyrer, får også OSSE til å heve øyenbrynene.

Norge får også kritikk for mandatfordelingen der stemmer fra store distrikter med få mennesker, som for eksempel Finnmark, teller betraktelig mer enn stemmer fra storbyer som Oslo. (©NTB)

Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus