Web-tv saken «Slik drepes selen» tar for seg det politiet mener er ulovlige metoder blant norske selfangere på tokt i Vestisen mellom Svalbard og Grønland i 2009. Journalistene Åge Winge og Birger Ringseth danket dermed ut AftenpostenTV for deres «Oppdrag Afghanistan» og VGTVs «Leter etter sønnen i dødens dal».

- Mer enn en papiravis

Nyhetsredaktør Kirsti Husby er svært fornøyd med hederen.

- Både i fjor og i vår har Adresseavisen vunnet medieprisen for nettsaker. Dette viser at vi er mer enn en papiravis. Nyhetsformidling skjer 24 timer i døgnet på flere plattformer. Vi lager god journalistikk der det skjer, når det skjer. Og vi møter publikum der de er, til enhver tid, sier Husby.

Seier i fjor

I fjor ble journalist Christine Schefte hedret med prisen for årets nyhetssak på web-tv. Legene ved Sykehuset Levanger oppdaget ikke at lille Linus Matheo Strøm (2) hadde pådratt seg en stor hjerneblødning. Innslaget ser du her.

I tillegg vant adressa.no prisen for beste lokale nettsted under fjorårets kåring.

Gull for forside

Under kveldens prisutdeling mottok Adresseavisen også gull i kategorien for årets beste forside. Det var etter semifinaletapet mot Follo i cupen i fjor at avisa gikk i svart med resultatet skrevet i rosa skrift. Follo, som spilte i rosa drakter, slo ut RBK i en fotballgjengivelse av David mot Goliath.

Oppslaget førte til sterke reaksjoner fra leserne, både i positiv og negativ retning.

Foto: ØRJAN DEISZ/BERGENS TIDENDE
23.09.2010: Kvelden i forveien tapte Rosenborg overraskende mot askeladdene Follo i cupens semifinale. Foto: FAKSIMILE