Etter det VG får opplyst skulle den siktede ut av landet tirsdag. Han skulle reise alene uten vakthold til Oslo før videre transport ut av landet.

Tre personer – en norsk bussjåfør i 50-årene, en svensk mannlig passasjer i 50-årene og en norsk 19 år gammel kvinne – ble knivdrept om bord på Valdresekspressen nær Holsbruvatnet i Årdal mandag kveld.

Bar lang kjøkkenkniv

Bilister som trodde bussen hadde motorstopp der den sto i grøftekanten, har opplyst til flere medier at de ringte til nødetatene da de oppdaget at det var en mann med det som beskrives som en lang kjøkkenkniv i bussen.

Ambulansepersonell og brannmannskaper fra Hydros anlegg i Årdal kom til stedet før politiet, skriver VG.

– Ambulansepersonell og personer fra brannvesenet prøvde å få ham ut av bussen. Han var helt taus, bortsett fra at han sa at han ville snakke med politiet, sier et vitne.

Asylsøker

En mann fra Sør-Sudan, bosatt i Øvre Årdal, ble pågrepet på stedet og fraktet til Haukeland universitetssjukehus med lettere skader.

Mannen er etter det ledelsen ved Årdal mottakssenter har fått vite, en asylsøker bosatt ved senteret.

– Så langt vi har fått opplysninger om, ser det ut til at dette er en av våre beboere, sier regionsjef Bente L. Dalåker ved Hero Norge til NTB.

Hun forteller at det er politiet som har gitt dem opplysninger som indikerer at mannen i begynnelsen av 30-årene bor ved Årdal mottakssenter.

Foreløpig er det for tidlig å si hvor lenge mannen har bodd ved senteret, og om han bodde der alene.

Foto: NTB SCANPIX