Det var under feiringen av sin egen 30-årsdag på sensommeren at Torunn Husvik fra Trondheim var uoppmerksom et øyeblikk. Det var nok til at mobilen forsvant.

- Jeg så etter den over alt, men den kom ikke til rette. Så da gjør jeg som man gjør, jeg anmeldte tyveriet til politiet, forteller Husvik.

Kjente ikke igjen bilder

Etter en stund fikk hun imidlertid beskjed fra politiet om at saken var henlagt, og at det ikke var vits i å vente på mobilen. Husvik kjøpte seg derfor en ny telefon.

- Det gikk en god stund uten at jeg tenkte mer på telefonen som forsvant. Så, helt tilfeldig en dag, fant jeg et bilde på den nye telefonen. Og der dukket det opp flere bilder, tatt i en god del situasjoner jeg ikke kjente meg igjen i, forteller Husvik.

- Senest i forrige uke ble det lastet opp bilder fra et bryllup jeg ikke kan huske å ha vært i, fortsetter hun.

- Som en realityserie

Husvik har gått gjennom bildene. Det viser seg at den nye «eieren» av mobilen har lastet opp mellom 200 og 300 bilder siden den ble stjålet. Grunnen til at bildene dukker opp på Husviks mobil, er at den automatiske lagringen til Icloud-kontoen hennes ikke er slått av.

- Det er spesielt én kar som går igjen på mange av bildene. Han er veldig glad i å ta bilder av seg selv, selfies. Jeg har veldig mange bilder av bare ham i forskjellige vinkler, i mange av dem lager han duckface. Men jeg får også være med på nachspiel, inn i leiligheten hans, når han spiller gitar og når han spiser mat ute. Det er som å følge med på en slags realityserie, en annen fyr med en annen gjeng, forteller hun.

Kontaktet politiet på nytt

Husvik har datert de første bildene som har kommet fra mannen til 10. september. Hun er ikke sikker på om mannen har stjålet mobilen selv, eller om han har kjøpt tyvegodset av en annen. Etter at opplastingene startet, har hun besøkt politiet på nytt.

- Politiet sier at det heller er unntaket mer enn regelen at folk som har med tjuvgodset er så uforsiktige. Foreløpig har vi ikke funnet mer konkrete spor, men nylig ble det lastet opp noe som ser ut som en underskriften. Kanskje er det hans navn, eller noen han kjenner. Det er også mulig det går an å får opp GPS-koordinater på bildene, så det er ting det går an å ta tak i, forteller Husvik.

Vet ikke hvor han er

Til daglig er Husvik aktiv i politikken for Arbeiderpartiet og jobber som lærer i Oslo. Hun forteller at bildene har blitt ledd mye av på jobb og er et stort diskusjonstema.

- Vi prøver å finne ut hvor bildene er tatt. Vi tror ikke mannen befinner seg i Norge. Bildene som er tatt innendørs ser ut som om de kunne vært tatt i Norge, men bildene utendørs kan vi ikke kjenne igjen noe sted, forteller Husvik.

Vurderer å publisere bildene

Siden politiet ennå ikke har klart å spore opp mannen, vurderer Husvik å ta saken i egne hender.

- Jeg har lekt med tanken på å lage en egen Instagram-konto for mannen og laste bildene opp på nettet. Jeg har også tenkt på om jeg skal opprette en egen rosablogg og legge ut selvportrettene, eller lage en egen tråd på Twitter med de opplastede bildene. Kanskje tar han kontakt og skammer seg, eller kanskje slutter han å laste opp bilder på kontoen min. Det er ikke sikkert jeg får igjen mobilen, men jeg kan i det minste gjøre livet hans litt surt, sier Husvik.