Snogeholm:

Kvite Karin er nevnt i hovedsaken. Bor på ulike værelser i slottet, vandrer rundt om natten.

Kronovall slott:

En ung adelsdatter forelsket seg i slottsforvalteren, et parti som ble ansett svært upassende. De to elskende måtte møtes i hemmelighet utenfor slottet. En kald vinternatt snek hun seg ut for å møte sin elskede. For ikke å bli oppdaget, tok hun snarveien over vollgraven på isen. Men isen brast og hun falt igjennom og druknet. Hennes gjennomskjærende skrik kan høres ut over vollgraven natt etter natt i vinterhalvåret.

Svaneholm slott:

Det imponerende renessanseslottet har to, kanskje tre, spøkelser. Også her er det en hvit dame, hun skal etter sigende ha møtt sin grusomme skjebne i en fengselscelle dypt i slottets kjeller. Om du tør kan du møte henne på hennes nattlige tur rundt sjøen ved midnatt. Her er også en munk som i følge historien ble myrdet i kjelleren for deretter å bli murt inne i en vegg. Munken er et vennlig spøkelse som hjelper personalet med å bære tung ting opp fra kjelleren. Pianisten er det tredje spøkelset. Om nettene kan det høres pianomusikk i salongene. Her er det en viss uenighet; enten er det den vennlige munken, eller så er det et tredje spøkelse.

Häckeberga slott:

Holger Gregorson Ulvstrand, også kalt «Rige Holger» hadde så mye land at han red omkring og kalte seg «Lille kongen av Skåne». Det falt ikke i god jord hos danskekongen, som arresterte Holger og fikk ham halshugget. Siden den gang har Holger virret omkring i slottet, på nattestider kan man oppleve å se ham vandre rundt med det avhoggede hodet surret fast til kroppen. Som om ikke det er nok, han kone ble så fortvilet over at mannen ble henrettet at hun druknet seg i et nærliggende vann som har fått navnet «Fruasjön». Nå går hun igjen rundt vannert.

Glimmingehus:

Et av de vakreste og mest kjente slottene i Skåne. En rekke spøkelseshistorier er knyttet til Glimmingehus, både dyr og slottsherrer går igjen bak murene. Hva med å møte tre gjennomsiktige damer i 1700-talls kjoler, eller en mystisk vogn trukket av seks sorte hester inne i selve slottet?

Krapperup slott:

Hver nyttårsnatt vandrer den hvite damen gjennom slottet for å speile seg i et speil som er gjemt bak et maleri av Nils Gyllenstierna. Dersom maleriet faller i gulvet er det et tegn på at noen i slekten skal dø.

Trollenäs slott:

Slektens Trolles stamfar, Gunnar Gröpe, blir etter sigende gjenfødt i ulike gestalter, men oftest i form av en svart hund med lysende øyne. Denne hunden kan man fra tid til annen se i slottets kjeller. Men kom ikke for nær, ellers risikerer du at hunden går i strupen på deg.