I mai 2012 fikk Dordi Skuggevik fra Surnadal en parkeringsbot på 750 kroner etter et besøk i Trondheim.

Skuggevik har siden den gang nektet å betale boten, skriver Tidens Krav. Grunnen er ifølge avisene at hun selv hevder hun betalte for parkeringen, men at parkeringsvakten ikke så kvitteringen på grunn av regn på frontruta.

- Trenede terrorister

Striden har nå pågått i snart to år, og saken har for lengst gått til inkasso. I et brev til namsmannen denne uken, er hun ikke nådig overfor parkeringsbetjentene som ga henne boten.

- De er trenede terrorister som med loven i hånd har License to bill & kill!, skriver hun.

Alle rundene i saken har kostet penger, og tirsdag denne uken fikk Skuggevik et brev fra tingretten, der hun kreves for 8000 kroner.

- Ta med kjettingsaks

I svarbrevet til namsmannen, innser Skuggevik at kampen mot «blodhundene fra Nydalen», som hun kaller inkassofirmaet, er tapt.

For å gjøre opp gjelden, foreslår hun at politiet kan komme å hente pyntekua hun har i hagen.

- Ta med kjettingsaks. Kua er lenket til verandaen, skriver hun i brevet.

- Fraktet fra USA

Kua Skuggevik ønsker å betale med er laget av glassfiber, og kom i sin tid kom med båt og bil fra Philadelphia i USA. I brevet skriver hun at den kostet i alt 20 000 kroner.

- Den trenger maling, men er ellers i fin form. Bildekunstner Ole Mauset har til og med modellert et nytt øre etter at den ble kidnappet helgedagsmorgen 2011, og noe skadet kom tilbake, skriver hun i brevet.

Selv befinner Skuggevik seg på Gran Canaria, og vil neppe være hjemme når kua skal hentes. Det har ikke lyktes adressa.no å få tak i Skuggevik på telefon.

- Vil helst ha penger

Lensmann i Surnadal og Rindal, Olav Halse, er usikker på om han vil ta kua som betaling for Skuggeviks gjeld. Overfor Tidens Krav uttaler Halse at det er mest vanlig med lønnstrekk for å gjøre opp gjeld.

- Vi får se på denne saken, men vil ikke foregripe hva som vil skje, sier Halse.

Halse var torsdag ikke tilgjengelig for kommentar overfor adressa.no.

Inndragingen av kua skal skje på det lokale lensmannskontoret torsdag i neste uke, ifølge Driva.no.

Dordi Skuggevik hevder hun har blitt ilagt bot på feil grunnlag. Foto: Nils Toldnes