Klokken 13.30 holder en bergingsbil på å dra opp et vogntog som har havnet utenfor veien ved Fokstugu på Dovrefjell.

- Bergingen av vogntoget begynte klokken 12.50. Det er tåke og glatt føre på E6, noe som har ført til trafikkaos, forteller operasjonsleder i Gudbrandsdal politidistrikt, Svein Brubakken.

Lørdag ettermiddag er bilbergingen ferdig.

Tre biler kolliderte

Litt tidligere på dagen fikk politiet også inn melding om at tre personbiler hadde støtt sammen på Fokstugu.

- Vi fikk melding om uhellet klokken 11.30. Tre biler kjørte inn i hverandre ved Fokstugu. Det oppsto ikke skader på noen av personene inni bilen, men en del materielle skader.

- Lange køer

Mens bergingen av personbilene foregikk var Aud Iren Lyngseth på vei sørover. Hun forteller at det oppsto lange køer ved ulykkesstedet.

- Vi sto i kolonne ved Fokstumyra. På vei sørover møtte vi også flere bergingsbiler. Jeg så flere biler som holdt på å bli berget, det var litt kaos, forteller Lyngseth.

Hun bekrefter at det har vært vanskelige kjøreforhold lørdag.

- I Grønnbakken, like etter Oppdal, ble det plutselig helt hvitt foran oss. Vi måtte nesten stoppe bilen, og kunne bare kjøre etter brøytestikkene. Dette varte heldigvis bare i rundt fem minutter, da vi kom opp på Dovre ble sikten bedre, forteller Lyngseth.

SE MER: Slik er været i Trondheim akkurat nå (live-kamera)

Tre biler støtte sammen på E6 på Dovrefjell ved Fokstugu lørdag formiddag. Foto: adressa.no-tipser
Dette var synet som møtte bilistene på vei sørover like sør for Oppdal lørdag. Sikten var svært dårlig. Foto: adressa.no-tipser
Været gjør kjøreforholdene over Dovrefjell vanskelig. Foto: adressa.no-tupser