Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Vil ta Tesla-bølgen til to hjul

EL-BØLGE: Høyres samferdselstopper Linda Hofstad Helleland og Helge Orten vil ha Tesla-tilstander på to hjul. (Foto: GORM K GAARE)

EL-BØLGE: Høyres samferdselstopper Linda Hofstad Helleland og Helge Orten vil ha Tesla-tilstander på to hjul. Foto: GORM K GAARE

Vil ta Tesla-bølgen til to hjul

Skjørt, dressko og hverdagssykling. Sentrale høyrefolk tar el-bølgen og vil ha ny sykkelkultur i Norge med momsfrie el-sykler.
Leses nå:

Anundsen vurderte muligheten for Krekar-instruks

Oslo (NTB): Justisminister Anders Anundsen (Frp) sonderte mulighetene for å instruere politiet om tvangsflytting av mulla Krekar. Men embetsverket sa nei.

Ville bestemme hvor Krekar skulle bo

Men justisministeren nekter for at tvangsflyttingsinstruksen er rettet mot en enkeltsak som mulla Krekars.

Afghanistan vurderer ny returavtale med Norge

Oslo (NTB): Det afghanske flyktningdepartementet mener returavtalen med Norge bør reforhandles etter økningen i antall tvangsreturer av barnefamilier i fjor høst.

UDI advarte Anundsen om retur til Afghanistan

Oslo (NTB): Allerede i sommer sendte Utlendingsdirektoratet (UDI) en advarsel til Justisdepartementet om å returnere asylbarn til Afghanistan.

Staten tilbyr 2 millioner mindre til reindriftsavtalen

Oslo (NTB): Statens forhandlingsutvalg foreslår en ramme på 109,5 millioner kroner til reindriftsavtaleforhandlingene, en reduksjon på 2 millioner sammenlignet med gjeldende avtale.

Fant omkommet person i branntomt i Sogn og Fjordane

Dale (NTB): Politiet fant torsdag en omkommet person i branntomta etter husbrannen i Fjaler kommune i Sogn og Fjordane onsdag.

Hærverk på offentlige bygg til over 100 millioner kroner

Oslo (NTB): Verdier for rundt 100 millioner kroner gikk tapt som følge av hærverk, brannstifting og annet skadeverk på kommunale bygg i 2014, viser en ny undersøkelse.

Uvær mørkla store deler av Nord-Norge

Tromsø (NTB): Store deler av Nord-Norge mistet strømmen torsdag ettermiddag. Etter nesten fem timer fikk de siste kundene strømmen tilbake.

Drapsdømt har rømt i Tromsø

Tromsø (NTB): Mannen som drepte sin svigerfar julaften 2013, har rømt fra sykehuset i Tromsø.

To kritisk skadd i trafikkulykke i Hedmark

Nybergsund (NTB): En mann og en kvinne ble kritisk skadd i en kollisjon i Nybergsund i Trysil torsdag.

Tidligere talibanminister vil tilbake til Norge

Oslo (NTB): Den tidligere talibanministeren Abdul Rauf Mohammad har klaget Justisdepartementets utvisningsvedtak inn for Oslo tingrett.

Pågrepet mann etter skyting i Oslo var pasient

Oslo (NTB-Ole Henrik Tveten): Mannen som er pågrepet etter skyteepisoden ved Ullevål sykehus torsdag, er pasient ved Oslo universitetssykehus.

Riksvei 7 stenges på grunn av villrein

Oslo (NTB): Flokker på flere tusen villrein har samlet seg i nærheten av riksvei 7 over Hardangervidda. Nå stenges veien, slik at dyrene kan beite i fred.

Byrådet foreslår rushtidsavgift i Bergen

Bergen (NTB): Byrådet i Bergen vil øke bompengene til 45 kroner for personbiler i rushtiden, mens satsen senkes til 19 kroner resten av døgnet.

Vollvik nekter å flytte fra millionvillaen

Investoren Idar Vollvik er dømt til flytte, men nekter.

Vi er avhengig av at flere enn treningssyklistene sykler Linda Hofstad Helleland (H)

Relaterte artikler:
Saken oppdateres Last inn siden på nytt

GARDERMOEN: Kan man overføre nordmenns elleville interesse for el-biler til el-sykler? Ja, tror Høyres samferdselspolitiske talskvinne Linda Hofstad Helleland.

- Interessen og bølgen av el-biler i Norge vanvittig og flott. Men nå er det på tide å ta dette videre. Det er et paradoks at el-biler, el-scootere og el-mopeder alle er fritatt for moms og avgifter, men ikke el-sykler, sier Hofstad Helleland til adressa.no

Uten kondomdress

Lørdag formiddag jobbet samferdselsfraksjonen i Høyre hektisk med å samle støtte til en ny, offensiv sykkelstrategi fra Høyre til hele landet.

- Avgiftsfrie el-sykler kan stimulere til å flytte mer av jobbtrafikken fra fire til to hjul. Med el-sykkel vil det være mulig å komme seg på jobb uten treningstøy og kondomdress, sier Helleland.

Ny kultur

Helleland håper og tror at avgiftsfrie el-sykler kan starte en bølge som kan treffe vel så bredt som de superpopulære el-bilene – og påpeker at avgiftsfritaket for en Tesla tilsvarer avgiftsfritak for over hundre el-sykler.

- I bunn for vår sykkelstrategi ligger det at vi egentlig ønsker oss en helt ny sykkelkultur i Norge. I dag er treningsaspektet det rådende når folk velger sykkel som transport til og fra jobb. Vi vil ha bredere grupper enn Birken-gjengen over på sykkel. Både til jobbtransport, men også ellers i hverdagen, sier stortingsrepresentant Helge Orten fra Møre og Romsdal. Selv Birken-syklist, men også han samferdselspolitiker på Stortinget.

Kritisk til sykkelnekt på skolen

Momsfrie el-sykler er bare ett av flere tiltak i det samferdselspolitikerne i Høyre nå håper skal bli partiets nye, nasjonal sykkelstrategi.

Som en del av en større bymiljøpakke vil man at det øke tilretteleggingen, bedre trafikksikkerheten, ha flere sykkelfelt og sykkelveier øke belønningsmidlene for sykkelprosjekter.

- Skal vi som samferdselspolitikere få økt bevilgningene til sykkelveier, er vi avhengig av at flere enn treningssyklistene er brukerne. Barn må kunne sykle til skolen om foreldrene mener det er greit og veien er sikker. I dag nekter mange rektorer barna å sykle, selv om barna er kapable og foreldrene ønsker det. Skal vi få gode vaner, må vi starte når barna er små, sier Hofstad Helleland.

LES OGSÅ: Åpner for garasje-bonanza

Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus