Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Vil ta Tesla-bølgen til to hjul

EL-BØLGE: Høyres samferdselstopper Linda Hofstad Helleland og Helge Orten vil ha Tesla-tilstander på to hjul. (Foto: GORM K GAARE)

EL-BØLGE: Høyres samferdselstopper Linda Hofstad Helleland og Helge Orten vil ha Tesla-tilstander på to hjul. Foto: GORM K GAARE

Vil ta Tesla-bølgen til to hjul

Skjørt, dressko og hverdagssykling. Sentrale høyrefolk tar el-bølgen og vil ha ny sykkelkultur i Norge med momsfrie el-sykler.

Arbeiderpartiet uten allierte i ny måling

Oslo (NTB): Både Sosialistisk Venstreparti (SV) og Senterpartiet (Sp) havner under sperregrensen i en meningsmåling. Arbeiderpartiet (Ap) kan da risikere å stå uten allierte på Stortinget.

Barneministeren i gang med første fosterhjemsmelding

Oslo (NTB): Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) er i gang med en stortingsmelding som skal bidra til en mer stabil hverdag for fosterbarna og fosterfamiliene.

– Færre barn tigger i Oslo

Oslo (NTB): Det er færre barn som tigger i Oslo enn for få år siden, ifølge Uteseksjonen i Velferdsetaten.

Kongekrabbe og gåselever på barnehagemenyen

Oslo (NTB): I en privat barnehage i Oslo får barnehagebarna alt fra russisk kongekrabbe til kalveentrecôte med gåseleversaus.

Kongekrabbe og gåselever på barnehagemenyen

I en privat barnehage i Oslo får barnehagebarna alt fra russisk kongekrabbe til kalveentrecôte med gåseleversaus.

Tesla-omsetning til himmels i Norge i fjor

Omsetningen til selskapet som selger den supersubsidierte luksuselbilen Tesla, økte med over 5000 prosent i Norge i fjor.

Optimismen stuper i bredriftene på Vestlandet

Stavanger (NTB): Optimismen stuper i bedriftene på Vestlandet generelt, og i Rogaland spesielt, viser en undersøkelse.

Utvalg vil la flere gi domstolene råd

Oslo (NTB): Advokatlovutvalget foreslår å gjøre det mulig for nesten hvem som helst å gi domstolene råd i konkrete saker.

Bare en av sju vindturbiner er i drift

Oslo (NTB): Landets 356 vindturbiner sto i fjor for 1,4 prosent av norsk kraftforsyning, men det kunne vært så mye mer dersom alle konsesjonene var bygd ut.

Brann i bygård i Oslo slukket

Oslo (NTB): En brann i en bygård i Nedre Slottsgate i Oslo sentrum natt til torsdag er slukket.

Vi er avhengig av at flere enn treningssyklistene sykler Linda Hofstad Helleland (H)

Relaterte artikler:

Snart kan du bygge garasje uten å søke om det

Snart kan du bygge garasje uten å søke kommunen om det. Det foreslår regjeringen i neste uke.

Jubler for Klima-Høyre

Høyres landsmøte varsler ny klimapolitikk. Yngve Brox og Sør-Trøndelag Høyre jubler over utviklingen, og tar en stor del av æren for den nye kursen.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

GARDERMOEN: Kan man overføre nordmenns elleville interesse for el-biler til el-sykler? Ja, tror Høyres samferdselspolitiske talskvinne Linda Hofstad Helleland.

- Interessen og bølgen av el-biler i Norge vanvittig og flott. Men nå er det på tide å ta dette videre. Det er et paradoks at el-biler, el-scootere og el-mopeder alle er fritatt for moms og avgifter, men ikke el-sykler, sier Hofstad Helleland til adressa.no

Uten kondomdress

Lørdag formiddag jobbet samferdselsfraksjonen i Høyre hektisk med å samle støtte til en ny, offensiv sykkelstrategi fra Høyre til hele landet.

- Avgiftsfrie el-sykler kan stimulere til å flytte mer av jobbtrafikken fra fire til to hjul. Med el-sykkel vil det være mulig å komme seg på jobb uten treningstøy og kondomdress, sier Helleland.

Ny kultur

Helleland håper og tror at avgiftsfrie el-sykler kan starte en bølge som kan treffe vel så bredt som de superpopulære el-bilene – og påpeker at avgiftsfritaket for en Tesla tilsvarer avgiftsfritak for over hundre el-sykler.

- I bunn for vår sykkelstrategi ligger det at vi egentlig ønsker oss en helt ny sykkelkultur i Norge. I dag er treningsaspektet det rådende når folk velger sykkel som transport til og fra jobb. Vi vil ha bredere grupper enn Birken-gjengen over på sykkel. Både til jobbtransport, men også ellers i hverdagen, sier stortingsrepresentant Helge Orten fra Møre og Romsdal. Selv Birken-syklist, men også han samferdselspolitiker på Stortinget.

Kritisk til sykkelnekt på skolen

Momsfrie el-sykler er bare ett av flere tiltak i det samferdselspolitikerne i Høyre nå håper skal bli partiets nye, nasjonal sykkelstrategi.

Som en del av en større bymiljøpakke vil man at det øke tilretteleggingen, bedre trafikksikkerheten, ha flere sykkelfelt og sykkelveier øke belønningsmidlene for sykkelprosjekter.

- Skal vi som samferdselspolitikere få økt bevilgningene til sykkelveier, er vi avhengig av at flere enn treningssyklistene er brukerne. Barn må kunne sykle til skolen om foreldrene mener det er greit og veien er sikker. I dag nekter mange rektorer barna å sykle, selv om barna er kapable og foreldrene ønsker det. Skal vi få gode vaner, må vi starte når barna er små, sier Hofstad Helleland.

LES OGSÅ: Åpner for garasje-bonanza

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus