Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Vil ta Tesla-bølgen til to hjul

EL-BØLGE: Høyres samferdselstopper Linda Hofstad Helleland og Helge Orten vil ha Tesla-tilstander på to hjul. (Foto: GORM K GAARE)

EL-BØLGE: Høyres samferdselstopper Linda Hofstad Helleland og Helge Orten vil ha Tesla-tilstander på to hjul. Foto: GORM K GAARE

Vil ta Tesla-bølgen til to hjul

Skjørt, dressko og hverdagssykling. Sentrale høyrefolk tar el-bølgen og vil ha ny sykkelkultur i Norge med momsfrie el-sykler.

Nedgangen fortsatte på Oslo Børs

Oslo (NTB): Nedgangen fortsatte på Oslo Børs mandag og hovedindeksen endte ned 0,9 prosent til 548,58 poeng.

Skadde brakt til sykehus etter bussvelt i Stange

Stange (NTB): De skadde etter skolebussvelten i Stange i Hedmark mandag er brakt til sykehus.

Frisk fra ebola – vil reise tilbake

Oslo (NTB): Frisk fra ebola kritiserte Silje Lehne Michalsen den sene internasjonale innsatsen for å bekjempe virusepidemien i Vest-Afrika.

Ebola-smittet glad hun ble evakuert raskt

Oslo (NTB): – Jeg er glad jeg ble evakuert raskt og problemfritt, sa den ebolasmittede norske helsearbeideren Silje Lehne Michalsen da hun møtte pressen etter å ha blitt friskmeldt mandag. Hun takket for god behandling på sykehus i Norge.

Ebola-smittet glad hun ble evakuert raskt

– Jeg er glad jeg ble evakuert raskt og problemfritt, sa den ebolasmittede norske helsearbeideren Silje Lehne Michalsen da hun møtte pressen etter å ha blitt friskmeldt mandag. Hun takket for god behandling på sykehus i Norge.

Staten selger Cermaq-aksjer

Oslo (NTB): Nærings- og fiskeridepartementet selger statens aksjer i lakseselskapet Cermaq til japanske Mitsubishi Corporation.

Søreide vil ha minoritetsungdommer inn i Forsvaret

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) trekker den omstridte sikkerhetsinstruksen som hindrer mange minoritetsungdommer i å avtjene verneplikt.

Ebola-smittet kvinne friskmeldt

Oslo (NTB): Den ebola-smittede kvinnen som har vært innlagt på høysmitteisolatet på Ullevål sykehus, er friskmeldt og skrevet ut fra isolatet.

Frilansfotograf i Salten tiltalt for flere voldtekter

Salten (NTB): En mannlig frilansfotograf i 30-årene er tiltalt for flere voldtekter, blant annet mot en mindreårig jente.

Ullevål innkaller til ebola-pressekonferanse

Oslo (NTB): Ullevål sykehus kaller mandag inn til pressekonferanse for å gi en oppdatering om tilstanden til kvinnen som er lagt inn med ebola.

Vi er avhengig av at flere enn treningssyklistene sykler Linda Hofstad Helleland (H)

Relaterte artikler:

Snart kan du bygge garasje uten å søke om det

Snart kan du bygge garasje uten å søke kommunen om det. Det foreslår regjeringen i neste uke.

Jubler for Klima-Høyre

Høyres landsmøte varsler ny klimapolitikk. Yngve Brox og Sør-Trøndelag Høyre jubler over utviklingen, og tar en stor del av æren for den nye kursen.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

GARDERMOEN: Kan man overføre nordmenns elleville interesse for el-biler til el-sykler? Ja, tror Høyres samferdselspolitiske talskvinne Linda Hofstad Helleland.

- Interessen og bølgen av el-biler i Norge vanvittig og flott. Men nå er det på tide å ta dette videre. Det er et paradoks at el-biler, el-scootere og el-mopeder alle er fritatt for moms og avgifter, men ikke el-sykler, sier Hofstad Helleland til adressa.no

Uten kondomdress

Lørdag formiddag jobbet samferdselsfraksjonen i Høyre hektisk med å samle støtte til en ny, offensiv sykkelstrategi fra Høyre til hele landet.

- Avgiftsfrie el-sykler kan stimulere til å flytte mer av jobbtrafikken fra fire til to hjul. Med el-sykkel vil det være mulig å komme seg på jobb uten treningstøy og kondomdress, sier Helleland.

Ny kultur

Helleland håper og tror at avgiftsfrie el-sykler kan starte en bølge som kan treffe vel så bredt som de superpopulære el-bilene – og påpeker at avgiftsfritaket for en Tesla tilsvarer avgiftsfritak for over hundre el-sykler.

- I bunn for vår sykkelstrategi ligger det at vi egentlig ønsker oss en helt ny sykkelkultur i Norge. I dag er treningsaspektet det rådende når folk velger sykkel som transport til og fra jobb. Vi vil ha bredere grupper enn Birken-gjengen over på sykkel. Både til jobbtransport, men også ellers i hverdagen, sier stortingsrepresentant Helge Orten fra Møre og Romsdal. Selv Birken-syklist, men også han samferdselspolitiker på Stortinget.

Kritisk til sykkelnekt på skolen

Momsfrie el-sykler er bare ett av flere tiltak i det samferdselspolitikerne i Høyre nå håper skal bli partiets nye, nasjonal sykkelstrategi.

Som en del av en større bymiljøpakke vil man at det øke tilretteleggingen, bedre trafikksikkerheten, ha flere sykkelfelt og sykkelveier øke belønningsmidlene for sykkelprosjekter.

- Skal vi som samferdselspolitikere få økt bevilgningene til sykkelveier, er vi avhengig av at flere enn treningssyklistene er brukerne. Barn må kunne sykle til skolen om foreldrene mener det er greit og veien er sikker. I dag nekter mange rektorer barna å sykle, selv om barna er kapable og foreldrene ønsker det. Skal vi få gode vaner, må vi starte når barna er små, sier Hofstad Helleland.

LES OGSÅ: Åpner for garasje-bonanza

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus

Sandra feiret VM-tittel med å spise burger på McDonald’s

Jenta fra Trondheim gikk helt til topps i bikinifitness i Canada.

Beatles-flopp fører til milliontap for investorer

Den norske filmen «Beatles» ble sviktet av publikum.

Rykket raskt ut til bilbrann i Rennebu

Brannvesenet fikk forhindret spredning.

Her støter Tiril (14) mer enn sin egen kroppsvekt

- Jeg hadde psyket meg opp for å klare det, sier bergensjenta.