Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Vil ta Tesla-bølgen til to hjul

EL-BØLGE: Høyres samferdselstopper Linda Hofstad Helleland og Helge Orten vil ha Tesla-tilstander på to hjul.
(Foto: GORM K GAARE)

EL-BØLGE: Høyres samferdselstopper Linda Hofstad Helleland og Helge Orten vil ha Tesla-tilstander på to hjul. Foto: GORM K GAARE

Vil ta Tesla-bølgen til to hjul

Skjørt, dressko og hverdagssykling. Sentrale høyrefolk tar el-bølgen og vil ha ny sykkelkultur i Norge med momsfrie el-sykler.
Leses nå:

Skienskvinne siktet for drap

Skien (NTB): En kvinne fra Skien er siktet for drap på en kvinne som har vært savnet siden 2012. En mann er siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse.

Politiet får kjeft når de avbryter barnas fyllefester

Oslo (NTB): Politiet skal passe på at barn og unge ikke ruser seg, men mange foreldre har et annet syn, og klager når politiet avbryter hjemme alene-festene.

Fem menn dømt for ulovlig ulvejakt

Elverum/Oslo (NTB-André Lorentsen): Den hovedtiltalte i ulvedrapssaken, en 48-åring fra Elverum, er i Sør-Østerdal tingrett dømt til ett år og åtte måneders fengsel.

Skiløper savnet i fjellet i Oppland

Vågå (NTB): En mann i 30-årene fra Valdres er savnet i området rundt Tjønnholstind i Vågå i Oppland. Det har gått et ras i området, og letemannskapene har funnet en sekk og et par ski.

Sp kan skape flertall for flere syriske flyktninger

Oslo (NTB): Det går mot flertall i Senterpartiets sentralstyre for å gi 10.000 syriske kvoteflyktninger opphold i Norge. Dermed går det mot flertall på Stortinget.

To hus nedbrent på Romerike

Fjerdingby (NTB): To hus er brent ned til grunnen i Rælingen i Akershus. Fire personer måtte evakueres, men ingen ble skadd.

Prinsesse Ingrid Alexandra døper redningsskøyte

Oslo (NTB): Redningsselskapets nyeste redningsskøyte, Elias, får prinsesse Ingrid Alexandra som gudmor når den døpes i Oslo i neste måned.

KrF går til de rødgrønne for å sikre voldstiltak

Oslo (NTB): KrF, Venstre og de rødgrønne sikrer flertall for øremerkede midler til bekjempelse av vold mot barn de neste årene. Regjeringen skal ha vært lunken til forslaget.

Sju menn tiltalt for gullsmedranet på Grønland

Oslo (NTB): Sju menn sitter på tiltalebenken når Oslo tingrett begynner behandlingen av rettssaken etter det dramatiske gullsmedranet på Grønland i fjor vår.

Jensen advarer boligkjøpere

Oslo (NTB): Finansminister Siv Jensen (Frp) advarer boligkjøpere med stor gjeld mot at de kan få store økonomiske problemer når rentene begynner å stige.

Vi er avhengig av at flere enn treningssyklistene sykler Linda Hofstad Helleland (H)

Relaterte artikler:
Saken oppdateres Last inn siden på nytt

GARDERMOEN: Kan man overføre nordmenns elleville interesse for el-biler til el-sykler? Ja, tror Høyres samferdselspolitiske talskvinne Linda Hofstad Helleland.

- Interessen og bølgen av el-biler i Norge vanvittig og flott. Men nå er det på tide å ta dette videre. Det er et paradoks at el-biler, el-scootere og el-mopeder alle er fritatt for moms og avgifter, men ikke el-sykler, sier Hofstad Helleland til adressa.no

Uten kondomdress

Lørdag formiddag jobbet samferdselsfraksjonen i Høyre hektisk med å samle støtte til en ny, offensiv sykkelstrategi fra Høyre til hele landet.

- Avgiftsfrie el-sykler kan stimulere til å flytte mer av jobbtrafikken fra fire til to hjul. Med el-sykkel vil det være mulig å komme seg på jobb uten treningstøy og kondomdress, sier Helleland.

Ny kultur

Helleland håper og tror at avgiftsfrie el-sykler kan starte en bølge som kan treffe vel så bredt som de superpopulære el-bilene – og påpeker at avgiftsfritaket for en Tesla tilsvarer avgiftsfritak for over hundre el-sykler.

- I bunn for vår sykkelstrategi ligger det at vi egentlig ønsker oss en helt ny sykkelkultur i Norge. I dag er treningsaspektet det rådende når folk velger sykkel som transport til og fra jobb. Vi vil ha bredere grupper enn Birken-gjengen over på sykkel. Både til jobbtransport, men også ellers i hverdagen, sier stortingsrepresentant Helge Orten fra Møre og Romsdal. Selv Birken-syklist, men også han samferdselspolitiker på Stortinget.

Kritisk til sykkelnekt på skolen

Momsfrie el-sykler er bare ett av flere tiltak i det samferdselspolitikerne i Høyre nå håper skal bli partiets nye, nasjonal sykkelstrategi.

Som en del av en større bymiljøpakke vil man at det øke tilretteleggingen, bedre trafikksikkerheten, ha flere sykkelfelt og sykkelveier øke belønningsmidlene for sykkelprosjekter.

- Skal vi som samferdselspolitikere få økt bevilgningene til sykkelveier, er vi avhengig av at flere enn treningssyklistene er brukerne. Barn må kunne sykle til skolen om foreldrene mener det er greit og veien er sikker. I dag nekter mange rektorer barna å sykle, selv om barna er kapable og foreldrene ønsker det. Skal vi få gode vaner, må vi starte når barna er små, sier Hofstad Helleland.

LES OGSÅ: Åpner for garasje-bonanza

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus

Bjørnis inngår helmaks samarbeid med Egon

Brannbamsen skal lære barna brannsikkerhet mens de spiser pizza.

Sju grunner til at man får baksmell

Og åtte tips til hvordan man slipper å bli nødt til å betale restskatt.

Jacobsen legger opp

- Det er tid for å starte et nytt kapittel.