Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Vil ta Tesla-bølgen til to hjul

EL-BØLGE: Høyres samferdselstopper Linda Hofstad Helleland og Helge Orten vil ha Tesla-tilstander på to hjul.
(Foto: GORM K GAARE)

EL-BØLGE: Høyres samferdselstopper Linda Hofstad Helleland og Helge Orten vil ha Tesla-tilstander på to hjul. Foto: GORM K GAARE

Vil ta Tesla-bølgen til to hjul

Skjørt, dressko og hverdagssykling. Sentrale høyrefolk tar el-bølgen og vil ha ny sykkelkultur i Norge med momsfrie el-sykler.
Leses nå:

Mann til Haukeland med alvorlige kuttskader

Bergen (NTB): Politi og ambulanse rykket ut til en leilighet på Laksevåg i Bergen tidlig søndag morgen. En østeuropeisk mann ble kjørt til sykehus med kuttskader, men politiet vet ikke hva som har skjedd.

Savnet turfølge funnet i god behold

Lærdal (NTB): Et turfølge på elleve personer som ikke kom fram til Bjordalsbu i Lærdal som avtalt lørdag, ble søndag morgen funnet i god behold.

Påkjørt kvinne satt fast under bil etter sammenstøt

Oslo (NTB): En 26 år gammel kvinne ble natt til søndag kjørt til sykehus etter at hun ble påkjørt av en bil i Oslo. Hun havnet under en bil som måtte løftes for å få kvinnen løs.

Norsk kampflybase beskrives som sårbar

Brekstad (NTB): Den nye kampflybasen på Ørland i Sør-Trøndelag, der flesteparten av de nye F35-flyene skal være, blir av magasinet Norges forsvar beskrevet som «altfor sårbar».

Regjeringen innkaller Luftfartstilsynet til møte

Regjeringen skal etter påske innkalle Luftfartstilsynet til et møte i kjølvannet av Germanwings-flykrasjet i Alpene.

Norwegian vurderer psykologisk test av flygere

Oslo (NTB): Norwegian vurderer å innføre psykologiske tester av flygere før de blir ansatt i selskapet. I dag har verken Norwegian eller SAS krav om dette.

Regjeringen innkaller Luftfartstilsynet til møte

Oslo (NTB): Regjeringen skal etter påske innkalle Luftfartstilsynet til et møte i kjølvannet av Germanwings-flykrasjet i Alpene.

NOAS kritiserer KrF og Venstre for asylbarn-krav

Oslo (NTB): Kristelig Folkeparti og Venstre er for strenge når de krever at asylbarn må ha bodd fire og et halvt år i Norge for å få behandlet sine saker på nytt, mener Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS).

Mannskapet på seilbåt i nød utenfor Bergen er reddet

Bergen (NTB): Alle de fem personene som var om bord på den polske seilbåten som kom i nød 50 nautiske mil vest for Bergen, ble lørdag kveld heist om bord i et redningshelikopter, opplyser Hovedredningssentralen.

Seks millioner sparepærer slukket under Earth Hour

Oslo (NTB): Rundt seks millioner sparepærer ble slukket i Oslo lørdag kveld under miljømarkeringen Earth Hour. I hovedstaden var Stortinget, Slottet, Rådhuset og Operaen mørklagt for klimaet.

Vind og snø stenger fjelloverganger i Sør-Norge

Oslo (NTB): Flere fjelloverganger i Sør-Norge er stengt som følge av sterk vind og snø. Blant dem er europavei 6 over Dovrefjell.

Stengte E6 over Dovrefjell

Nå må man kjøre over fjellet i liten storm.

Turfølge savnet i dårlig vær i Lærdal

Lærdal (NTB): Et turfølge på elleve personer på vei til Bjordalsbu fra Breistølen i Lærdal har ikke kommet fram. Dårlig vær fører til at en leteaksjon trolig ikke kan bli iverksatt før søndag.

Flykaos på Gardermoen:

«Folk bare la seg rett ned og sov»

– Det var som å se en film jeg aldri hadde sett før. Det var folk over alt, de vandret hvileløst omkring, før de bare la seg rett ned og sov, forteller Adressa.no's fotograf, Lena Knutli.

17-åring til sykehus etter trafikkulykke i Kristiansund

Kristiansund (NTB): En 17 år gammel mopedfører er sendt til sykehus etter å ha ligget fastklemt under en bil etter en kollisjon i Kristiansund. Han skal ikke være alvorlig skadd.

Vi er avhengig av at flere enn treningssyklistene sykler Linda Hofstad Helleland (H)

Relaterte artikler:
Saken oppdateres Last inn siden på nytt

GARDERMOEN: Kan man overføre nordmenns elleville interesse for el-biler til el-sykler? Ja, tror Høyres samferdselspolitiske talskvinne Linda Hofstad Helleland.

- Interessen og bølgen av el-biler i Norge vanvittig og flott. Men nå er det på tide å ta dette videre. Det er et paradoks at el-biler, el-scootere og el-mopeder alle er fritatt for moms og avgifter, men ikke el-sykler, sier Hofstad Helleland til adressa.no

Uten kondomdress

Lørdag formiddag jobbet samferdselsfraksjonen i Høyre hektisk med å samle støtte til en ny, offensiv sykkelstrategi fra Høyre til hele landet.

- Avgiftsfrie el-sykler kan stimulere til å flytte mer av jobbtrafikken fra fire til to hjul. Med el-sykkel vil det være mulig å komme seg på jobb uten treningstøy og kondomdress, sier Helleland.

Ny kultur

Helleland håper og tror at avgiftsfrie el-sykler kan starte en bølge som kan treffe vel så bredt som de superpopulære el-bilene – og påpeker at avgiftsfritaket for en Tesla tilsvarer avgiftsfritak for over hundre el-sykler.

- I bunn for vår sykkelstrategi ligger det at vi egentlig ønsker oss en helt ny sykkelkultur i Norge. I dag er treningsaspektet det rådende når folk velger sykkel som transport til og fra jobb. Vi vil ha bredere grupper enn Birken-gjengen over på sykkel. Både til jobbtransport, men også ellers i hverdagen, sier stortingsrepresentant Helge Orten fra Møre og Romsdal. Selv Birken-syklist, men også han samferdselspolitiker på Stortinget.

Kritisk til sykkelnekt på skolen

Momsfrie el-sykler er bare ett av flere tiltak i det samferdselspolitikerne i Høyre nå håper skal bli partiets nye, nasjonal sykkelstrategi.

Som en del av en større bymiljøpakke vil man at det øke tilretteleggingen, bedre trafikksikkerheten, ha flere sykkelfelt og sykkelveier øke belønningsmidlene for sykkelprosjekter.

- Skal vi som samferdselspolitikere få økt bevilgningene til sykkelveier, er vi avhengig av at flere enn treningssyklistene er brukerne. Barn må kunne sykle til skolen om foreldrene mener det er greit og veien er sikker. I dag nekter mange rektorer barna å sykle, selv om barna er kapable og foreldrene ønsker det. Skal vi få gode vaner, må vi starte når barna er små, sier Hofstad Helleland.

LES OGSÅ: Åpner for garasje-bonanza

Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus