Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
 • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
 • Send epost til 07200@adresseavisen.no
 • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Vil ta Tesla-bølgen til to hjul

EL-BØLGE: Høyres samferdselstopper Linda Hofstad Helleland og Helge Orten vil ha Tesla-tilstander på to hjul. (Foto: GORM K GAARE)

EL-BØLGE: Høyres samferdselstopper Linda Hofstad Helleland og Helge Orten vil ha Tesla-tilstander på to hjul. Foto: GORM K GAARE

Vil ta Tesla-bølgen til to hjul

Skjørt, dressko og hverdagssykling. Sentrale høyrefolk tar el-bølgen og vil ha ny sykkelkultur i Norge med momsfrie el-sykler.
Leses nå:

Streik blant flygerne i Norwegian

Oslo (NTB-Frode Kvam): Det blir streik fra lørdag morgen etter at meklingen mellom Norwegian og selskapets skandinaviske flygere brøt sammen kort tid etter midnatt. Men helgens flygninger går som normalt.

«Frp-venner» kaller Utøya- drapene for jakttrening

Drapene på Utøya i 2011 omtales som «jakttrening» på en Facebook-gruppe med navnet Frps Venneside.

Langt unna løsning i Norwegian-mekling

Oslo (NTB-Jon Even Andersen): Noen løsning er ikke i sikte få timer før fristen går ut i meklingen mellom Norwegian og selskapets skandinaviske piloter.

Mann tiltalt for å ha avbrutt ekskjærestens svangerskap

Trondheim (NTB): En mann er tiltalt for å ha avbrutt svangerskapet til sin ekskjæreste mot hennes vilje.

TV 2: Norsk mann drept i Syria

En etnisk norsk mann er drept i Syria, ifølge TV 2. Mannen skal ha blitt drept av skudd eller i et bombeangrep tidligere denne uka.

Professor mener Anundsen kupper fengselsavtale

Oslo (NTB-Jon Even Andersen): Professor emeritus Thomas Mathiesen er sterkt kritisk til fengselsavtalen som justisminister Anders Anundsen (Frp) er i ferd med å signere med Nederland.

Krekar anker fengsling for trusler

Oslo (NTB): Mulla Krekar motsetter seg politiets krav om varetekt for trusler og anker avgjørelsen fra Oslo tingrett.

Mulla Krekar settes i varetekt

Oslo (NTB): Mulla Krekar er varetektsfengslet i fire uker. Han er siktet for trusler og for å ha oppfordret til straffbare handlinger.

Kvinne fløyet til sykehus etter trefellingsulykke

Mandal (NTB): En kvinne fikk et digert tre delvis over seg under trefelling i Mandag fredag ettermiddag. Hun ble fløyet til sykehus med skader, men det er uvisst hvor skadd hun er.

Surfer omkom i ulykke på Karmøy

Skudeneshavn (NTB): En 25 år gammel surfer omkom i en ulykke ved Sandvesanden på Karmøy fredag ettermiddag.

Børsfall på ukas siste handelsdag

Oslo (NTB): Fall for både Statoil, Yara, Seadrill og DNB bidro til en svak avslutning av uka ved Oslo Børs. Hovedindeksen endte på 615,64 poeng – ned 0,61 poeng.

Resistente bakterier i tre nye svinebesetninger

Steinkjer (NTB): Fire svinebesetninger i Nord-Trøndelag har fått påvist smitte av antibiotikaresistente bakterier. Samtlige er pålagt sanering.

Politiet: - Hvis han ikke klarer å styre seg selv, så må vi gjøre det

Mulla Krekar er varetektsfengslet i fire uker. Han er siktet for trusler og for å ha oppfordret til straffbare handlinger.

Politiet varsler snarlig rettssak mot mulla Krekar

Oslo (NTB): Politiet varsler at mulla Krekar snarlig vil bli stilt for retten for å ha oppfordret til straffbare handlinger.

Politiet mener mulla Krekar har utlovet «blodpenger»

Oslo (NTB): Mulla Krekar har satt «blodpenger» på hodet til kurderen Halmat Goran, mener politiinspektør Vegard Rødås.

Vi er avhengig av at flere enn treningssyklistene sykler Linda Hofstad Helleland (H)

Relaterte artikler:
Saken oppdateres Last inn siden på nytt

GARDERMOEN: Kan man overføre nordmenns elleville interesse for el-biler til el-sykler? Ja, tror Høyres samferdselspolitiske talskvinne Linda Hofstad Helleland.

- Interessen og bølgen av el-biler i Norge vanvittig og flott. Men nå er det på tide å ta dette videre. Det er et paradoks at el-biler, el-scootere og el-mopeder alle er fritatt for moms og avgifter, men ikke el-sykler, sier Hofstad Helleland til adressa.no

Uten kondomdress

Lørdag formiddag jobbet samferdselsfraksjonen i Høyre hektisk med å samle støtte til en ny, offensiv sykkelstrategi fra Høyre til hele landet.

- Avgiftsfrie el-sykler kan stimulere til å flytte mer av jobbtrafikken fra fire til to hjul. Med el-sykkel vil det være mulig å komme seg på jobb uten treningstøy og kondomdress, sier Helleland.

Ny kultur

Helleland håper og tror at avgiftsfrie el-sykler kan starte en bølge som kan treffe vel så bredt som de superpopulære el-bilene – og påpeker at avgiftsfritaket for en Tesla tilsvarer avgiftsfritak for over hundre el-sykler.

- I bunn for vår sykkelstrategi ligger det at vi egentlig ønsker oss en helt ny sykkelkultur i Norge. I dag er treningsaspektet det rådende når folk velger sykkel som transport til og fra jobb. Vi vil ha bredere grupper enn Birken-gjengen over på sykkel. Både til jobbtransport, men også ellers i hverdagen, sier stortingsrepresentant Helge Orten fra Møre og Romsdal. Selv Birken-syklist, men også han samferdselspolitiker på Stortinget.

Kritisk til sykkelnekt på skolen

Momsfrie el-sykler er bare ett av flere tiltak i det samferdselspolitikerne i Høyre nå håper skal bli partiets nye, nasjonal sykkelstrategi.

Som en del av en større bymiljøpakke vil man at det øke tilretteleggingen, bedre trafikksikkerheten, ha flere sykkelfelt og sykkelveier øke belønningsmidlene for sykkelprosjekter.

- Skal vi som samferdselspolitikere få økt bevilgningene til sykkelveier, er vi avhengig av at flere enn treningssyklistene er brukerne. Barn må kunne sykle til skolen om foreldrene mener det er greit og veien er sikker. I dag nekter mange rektorer barna å sykle, selv om barna er kapable og foreldrene ønsker det. Skal vi få gode vaner, må vi starte når barna er små, sier Hofstad Helleland.

LES OGSÅ: Åpner for garasje-bonanza

Vis kommentarer
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus