Gå til mobilutgaven
forsiden

Vil ta Tesla-bølgen til to hjul

EL-BØLGE: Høyres samferdselstopper Linda Hofstad Helleland og Helge Orten vil ha Tesla-tilstander på to hjul.
(Foto: GORM K GAARE)

EL-BØLGE: Høyres samferdselstopper Linda Hofstad Helleland og Helge Orten vil ha Tesla-tilstander på to hjul. Foto: GORM K GAARE

Vil ta Tesla-bølgen til to hjul

Skjørt, dressko og hverdagssykling. Sentrale høyrefolk tar el-bølgen og vil ha ny sykkelkultur i Norge med momsfrie el-sykler.
Leses nå:

Gutter tilstår å ha plassert halshogde dyr på kirketrapp

Tangvall (NTB): Tre mindreårige gutter innrømmer å ha tatt livet av fire små dyr og plassert dem i korsformasjon på en kirketrapp i Søgne i Vest-Agder.

Svak tirsdag på Oslo Børs

Oslo (NTB): De røde tallene dominerte på Oslo Børs tirsdag. Hovedindeksen endte på 617,31 poeng ved børsslutt, en nedgang på 0,9 prosent.

Mann (65) siktet for overgrep mot 40 norske barn

Oslo (NTB): Aktor har utvidet siktelsen mot en 65 år gammel mann fra Hordaland til å gjelde seksuelle overgrep mot 40 norske barn. Mannen skal også ha bestilt strømming av overgrep mot barn fra Filippinene.

KrF, SV, Sp og Venstre vil vrake Isaksens fraværsgrense

Oslo (NTB): Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) er helt avhengig av å få med seg Ap for å få innført en omstridt fraværsgrense i videregående skole.

Overgrepssiktede brødre varetektsfengslet i fire uker

Haugesund (NTB): To brødre er siktet for seksuelle overgrep etter at de kom i kontakt med to 13-årige jenter på sosiale medier i Haugesund. De erkjenner seksuell omgang med den ene av jentene.

Nye redningshelikoptre snart klare

Yeovil (NTB): De første av de nye norske redningshelikoptrene er ferdig bygget. Justis- og beredskapsministeren avduket tirsdag den første AW101-maskinen som skal erstatte dagens velbrukte Sea King.

Næringslivet kutter sukkerinnhold

Oslo (NTB): Mat- og drikkenæringen erkjenner at befolkningen får i seg for mye sukker og vil redusere sukkerinnholdet i sine produkter.

Høie viste fram nye tobakkspakker

Helseminister Bent Høie (H) regner med at tobakksindustrien vil prøve alt for å stanse de nye reklamefrie tobakkspakkene, men er sikker på at de ikke vil lykkes.

Børsmilliarder forduftet etter Panama Papers

Oslo (NTB): Til sammen 2.000 milliarder kroner forduftet fra børsnoterte selskaper etter Panama Papers-avsløringene.

Aktor presset på om renhold

Bergen (NTB): Aktors spørsmål til den drapstiltalte Donatas Lukosevicius gikk grundig inn på hvilke rutiner Kristina Sviglinskaja hadde for renhold av den vesle sokkelleiligheten i Sund på Sotra.

Vi er avhengig av at flere enn treningssyklistene sykler Linda Hofstad Helleland (H)

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

GARDERMOEN: Kan man overføre nordmenns elleville interesse for el-biler til el-sykler? Ja, tror Høyres samferdselspolitiske talskvinne Linda Hofstad Helleland.

- Interessen og bølgen av el-biler i Norge vanvittig og flott. Men nå er det på tide å ta dette videre. Det er et paradoks at el-biler, el-scootere og el-mopeder alle er fritatt for moms og avgifter, men ikke el-sykler, sier Hofstad Helleland til adressa.no

Uten kondomdress

Lørdag formiddag jobbet samferdselsfraksjonen i Høyre hektisk med å samle støtte til en ny, offensiv sykkelstrategi fra Høyre til hele landet.

- Avgiftsfrie el-sykler kan stimulere til å flytte mer av jobbtrafikken fra fire til to hjul. Med el-sykkel vil det være mulig å komme seg på jobb uten treningstøy og kondomdress, sier Helleland.

Ny kultur

Helleland håper og tror at avgiftsfrie el-sykler kan starte en bølge som kan treffe vel så bredt som de superpopulære el-bilene – og påpeker at avgiftsfritaket for en Tesla tilsvarer avgiftsfritak for over hundre el-sykler.

- I bunn for vår sykkelstrategi ligger det at vi egentlig ønsker oss en helt ny sykkelkultur i Norge. I dag er treningsaspektet det rådende når folk velger sykkel som transport til og fra jobb. Vi vil ha bredere grupper enn Birken-gjengen over på sykkel. Både til jobbtransport, men også ellers i hverdagen, sier stortingsrepresentant Helge Orten fra Møre og Romsdal. Selv Birken-syklist, men også han samferdselspolitiker på Stortinget.

Kritisk til sykkelnekt på skolen

Momsfrie el-sykler er bare ett av flere tiltak i det samferdselspolitikerne i Høyre nå håper skal bli partiets nye, nasjonal sykkelstrategi.

Som en del av en større bymiljøpakke vil man at det øke tilretteleggingen, bedre trafikksikkerheten, ha flere sykkelfelt og sykkelveier øke belønningsmidlene for sykkelprosjekter.

- Skal vi som samferdselspolitikere få økt bevilgningene til sykkelveier, er vi avhengig av at flere enn treningssyklistene er brukerne. Barn må kunne sykle til skolen om foreldrene mener det er greit og veien er sikker. I dag nekter mange rektorer barna å sykle, selv om barna er kapable og foreldrene ønsker det. Skal vi få gode vaner, må vi starte når barna er små, sier Hofstad Helleland.

LES OGSÅ: Åpner for garasje-bonanza

Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

  • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
  • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
  • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
  • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
  • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
  • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
  • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
  • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
  • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
  • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus