Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden

Vil ta Tesla-bølgen til to hjul

EL-BØLGE: Høyres samferdselstopper Linda Hofstad Helleland og Helge Orten vil ha Tesla-tilstander på to hjul. (Foto: GORM K GAARE)

EL-BØLGE: Høyres samferdselstopper Linda Hofstad Helleland og Helge Orten vil ha Tesla-tilstander på to hjul. Foto: GORM K GAARE

Vil ta Tesla-bølgen til to hjul

Skjørt, dressko og hverdagssykling. Sentrale høyrefolk tar el-bølgen og vil ha ny sykkelkultur i Norge med momsfrie el-sykler.

Buss for tog utover natten fra Oslo S

Oslo (NTB-Anniken Celine Berger): Etter over fem timer med full togstans på Oslo S er feilene fortsatt ikke funnet. Dermed blir det buss for tog også utover natten.

Over 100 demonstrerte mot kunstner Lars Vilks

Oslo (NTB): Over 100 demonstranter møtte opp for å vise sin motstand mot kunstkritikeren Lars Vilks utenfor Deichmanske bibliotek i Oslo torsdag kveld. – De går rett i fella, mener Vilks.

Siktet innrømmer å ha sett drap i Ålesund

Ålesund/Oslo (NTB-Alexander Vestrum): En av de siktede erkjenner å ha sett drapshandlingen i Spjelkavik i Ålesund. Alle de tre mennene som er siktet i saken, må sitte fire uker i varetekt.

Nå leter forskerne etter kosehormonet

Forskerne ønsker å utforske hvordan vi opplever et parforhold og søker testpersoner i jakten på kosehormonet.

Vil vente med å sprenge Mannen

Folk etterlyser å sprenge fjellet, geologene vil vente.–Vårt fokus nå er sikkerhet og innbyggernes trygghet.

Full stans i togtrafikken mellom Oslo og Trondheim

Problemer med signalanlegget skaper store forsinkelser.

Mann omkom i arbeidsulykke

Jessheim (NTB): En mann omkom i en arbeidsulykke under lossing av takstoler fra en lastebil i Jessheim i Ullensaker kommune torsdag.

Ingen pågrepet etter drap i Hedmark

Kirkenær/Oslo (NTB-Hans Cosson-Eide): Politiet er sparsommelige med opplysninger om en kvinne som ble funnet drept i Kirkenær i Hedmark torsdag. Naboer beskriver miljøet rundt henne som belastet.

Voldssiktet mor pågrepet etter flere år på rømmen

Drammen (NTB): En kvinne som er siktet for mishandling av babyen sin i 2006, er pågrepet. Hun har vært på rømmen i flere år, men ble torsdag varetektsfengslet i Drammen tingrett.

Statsministeren pratet til de skred-berørte

Åndalsnes (NTB): På et privat møte fikk de elleve evakuerte i Åndalsnes telefon fra statsminister Erna Solberg.

Vi er avhengig av at flere enn treningssyklistene sykler Linda Hofstad Helleland (H)

Relaterte artikler:
Saken oppdateres Last inn siden på nytt

GARDERMOEN: Kan man overføre nordmenns elleville interesse for el-biler til el-sykler? Ja, tror Høyres samferdselspolitiske talskvinne Linda Hofstad Helleland.

- Interessen og bølgen av el-biler i Norge vanvittig og flott. Men nå er det på tide å ta dette videre. Det er et paradoks at el-biler, el-scootere og el-mopeder alle er fritatt for moms og avgifter, men ikke el-sykler, sier Hofstad Helleland til adressa.no

Uten kondomdress

Lørdag formiddag jobbet samferdselsfraksjonen i Høyre hektisk med å samle støtte til en ny, offensiv sykkelstrategi fra Høyre til hele landet.

- Avgiftsfrie el-sykler kan stimulere til å flytte mer av jobbtrafikken fra fire til to hjul. Med el-sykkel vil det være mulig å komme seg på jobb uten treningstøy og kondomdress, sier Helleland.

Ny kultur

Helleland håper og tror at avgiftsfrie el-sykler kan starte en bølge som kan treffe vel så bredt som de superpopulære el-bilene – og påpeker at avgiftsfritaket for en Tesla tilsvarer avgiftsfritak for over hundre el-sykler.

- I bunn for vår sykkelstrategi ligger det at vi egentlig ønsker oss en helt ny sykkelkultur i Norge. I dag er treningsaspektet det rådende når folk velger sykkel som transport til og fra jobb. Vi vil ha bredere grupper enn Birken-gjengen over på sykkel. Både til jobbtransport, men også ellers i hverdagen, sier stortingsrepresentant Helge Orten fra Møre og Romsdal. Selv Birken-syklist, men også han samferdselspolitiker på Stortinget.

Kritisk til sykkelnekt på skolen

Momsfrie el-sykler er bare ett av flere tiltak i det samferdselspolitikerne i Høyre nå håper skal bli partiets nye, nasjonal sykkelstrategi.

Som en del av en større bymiljøpakke vil man at det øke tilretteleggingen, bedre trafikksikkerheten, ha flere sykkelfelt og sykkelveier øke belønningsmidlene for sykkelprosjekter.

- Skal vi som samferdselspolitikere få økt bevilgningene til sykkelveier, er vi avhengig av at flere enn treningssyklistene er brukerne. Barn må kunne sykle til skolen om foreldrene mener det er greit og veien er sikker. I dag nekter mange rektorer barna å sykle, selv om barna er kapable og foreldrene ønsker det. Skal vi få gode vaner, må vi starte når barna er små, sier Hofstad Helleland.

LES OGSÅ: Åpner for garasje-bonanza

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

comments powered by Disqus

to måneder igjen til jul

Sjekk julestemningen i trønderske butikker

- Damene knurrer litt, så handler de, sier butikksjef.

- Altfor tidlig

Dette mener folk om butikker i julestemning.

Er du i julestemning?
Du må velge et alternativ