Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe har som mål at partiet skal bli større enn Fremskrittspartiet. Frps nestleder Per Sandberg ler, men tar likevel Sps spådom på alvor.

– Å bli større en Frp er både et mål og min spådom for høstens valg. Og jeg skjønner at det krever en forklaring, sier Borten Moe til VG.

Han ramser opp en rekke argumenter om hvorfor Sp skal styrke seg og hvorfor Frp kommer til å falle videre, slik han ser det.

– Frp prøver å si at de går ned fordi de ikke kommuniserer politikken sin godt nok, men i virkeligheten er dette politikk folk ikke vil ha. Da skal de vel fortsette å gjøre mer av det samme, og da kommer Frp til å synke videre, sier Borten Moe.

Frp står for massiv sentralisering, hevder han. Men Frps nestleder Per Sandberg mener at sentraliseringen aldri har vært større enn da Sp satt i regjering. Sp er et nei-parti. Frp er et ja-parti, sier Sandberg, som ler når han hører om Sps ambisjoner. Han tar likevel Borten Moes spådom på alvor.

– Borten Moe er en trivelig kar, men han må ha voldsomme ambisjoner hvis han tror Sp skal bli større enn oss, for han vet ennå ikke hvor store mål vi har for høstens valg, sier Sandberg.

Han skal invitere Borten Moe til et privat lag der de to skal inngå veddemål om hvem av Frp og Sp som blir størst i valget.