Avisen skrev forrige uke at tidligere statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap) ved Statsministerens kontor fikk maksimal etterlønn fra staten fordi han startet konsulentselskap og dermed ble ilagt karantene.

En rekke dokumenter VG har fått innsyn i viser at også de tidligere statsrådene Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) og Grete Faremo (Ap) samt de tidligere statssekretærene Erik Lahnstein (Sp) og Roger Ingebrigtsen (Ap) gjorde det samme etter valgnederlaget i fjor høst. Alle statsråder og statssekretærer uten annen jobb å gå til får etterlønn i én måned fra de går av, men ifølge avisen endte noen av de mektigste politikerne i Norge opp med seks ganger så mye.

Til sammen har de fem fått over 2,6 millioner kroner i etterlønn.

Schjøtt-Pedersen, Strøm-Erichsen, Faremo og Lahnstein avviser bestemt at målet med å opprette foretakene var å motta etterlønn i tre måneder ekstra. Ingebrigtsen er informert om at VG skriver om saken, men har ikke besvart avisas henvendelser. Hvilke statsråder og andre politikere som får karantene, avgjøres av Regjeringens karanteneutvalg.