Like før klokken 12.30 kan Gudbrandsdalen politidistrikt melde om at begge de to savnede mennene fra Trøndelag er i god behold. Sammen med en tredje person var de på tur i Rondane. Ifølge Gudbrandsdølen Dagningen er to av mennene fra Rennebu, mens en mann i slutten av tenårene er fra Trondheim

- De har overnattet ute i fjellheimen i natt etter at de ikke kom seg helt ned i går. De hadde godt med klær og utstyr, så de fikk tatt seg ned fra fjellet selv i dag tidlig. De er i god behold, sier operasjonsleder i Gudbrandsdal politidistrik til adressa.no.

Det skal ha vært dårlig mobildekning i området de befant seg i.

De to la sammen med en tredje mann ut fra Hageseter på Dovrefjell fredag. Planen var å gå til Rondvassbu via Grimsdalshytta med en overnatting ute i det fri. Mennene kom fram til Grimsdalshytta og spiste der mens det ennå var lyst, og så fortsatte de.

– Det viste seg snart at turen i fortsettelsen skulle blir mer krevende og slitsom enn de hadde regnet med. En av de unge mennene som var i bedre form, gikk i forveien og endte opp på Høvringen der politiet ble orientert, opplyser operasjonsleder Atle von Obstfelder i Gudbrandsdal politidistrikt til Gudbrandsdølen Dagningen.