Mens DDE spilte i teltet, sto flere hundre i kø for å delta på RBK-festen på Kontraskjæret. Flere av disse var oppgitt og forbannet, og hevdet at de ikke kom inn, selv om de hadde billett.

Festarrangør Ole Dalen hevder at dette ikke stemmer.

- Alle som hadde billett, kom inn. Grunnen til den lange køen er at mange som ikke hadde billett, kom på samme tid. Jeg er opptatt av sikkerheten og at alle skal ha det trygt. Derfor utførte vaktene kroppsvisitering og da tok det nødvendigvis litt lengre tid. Vi hadde folk som gikk rundt med roperter for å hjelpe frem de med billett, sier Dalen.

- Mange uten billett

Han innrømmer imidlertid at vaktmannskapene ble tatt litt på senga. Klokken fem på ti mener han imidlertid at alle hadde som hadde billetter hadde sluppet inn.

- Men hvorfor tar det så lang tid å slippe inn folket? spør vår reporter Petter Rasmus.

- Det tar tid når 3000 mennesker kommer samtidig, jeg kan ikke ha tusen vakter på jobb.

Rett før 22.30 var DDE ferdig og køen var i ferd med å minske betraktelig. Teltet som tar 4500 var da full av trøndere med RBK-effekter.

- Vi har prøvd så godt vi kan, men det kom veldig mange på en gang. Noen sier det er urettferdig og det kan det også være. Da er jeg den første til å beklage. Det er ikke sånn at vi prøver å ødelegge lørdagskvelden for folk, sier Dalen.

Kø i halvannen time

Ingrid Richstad forteller Adressa.no at det var kaos i køa utenfor teltet.

- Vi får null beskjed. Jeg har stått her i halvannen time, og det er fremdeles 70 mennesker foran meg. Jeg har betalt 550 kroner for å komme inn, sier hun fortvilet.

RBK-supporter Inge Fiske er svært misfornøyd med det som skulle bli en festkveld.

- Dette er veldig dårlig. Det er opprør i køa og det sies at det er fullt, sier han.

Adressa.no har fått en rekke telefoner fra personer som mener folk som har billett ikke kommer inn.

- Det er åpenbart at de har solgt flere billetter enn det er plass til, sier Vidar Sandbakk. Han forteller at han, sammen med en rekke andre, forlot stedet i frustrasjon over å ikke ha kommet inn.

Ga opp å komme inn

En annen som er misfornøyd er Mikkel Olberg som har dratt fra Trondheim til Oslo for å oppleve cupfeberen.

- Jeg var her klokka 20.00, men køa rikket seg ikke i løpet av tre kvarter. Nå fikk vi beskjed fra politiet om at det var minimal sjanse for å komme inn. Vi ga bare opp, forteller han frustrert på telefon.

Han forteller at folk som kommer ut av teltet også er misfornøyd.

- Folk hevder det er 200 meter med ølkø, og at det er kaos inni teltet også, sier Olberg.

Ifølge arrangør Ole Dalen skal alle som har billett og som eventuelt ikke kom seg inn få pengene tilbake.

En brakt i arrest

Det har vært tilløp til håndgemeng mellom vakter og frustrerte publikummere, som venter på å slippe inn. En person ble i 21-tiden lagt i bakken og påført håndjern av politiet.

Operasjonsleder Even Jørstad ved Oslo politidistrikt opplyser at de er til stede med polititjenestemenn som er betalt av arrangøren.

- Vi har bortvist en person fra stedet, og en annen en er pågrepet for vold mot politiet. Han er kjørt i arresten, opplyser Jørstad.

Han har ikke fått tilbakemeldinger om at ting ikke er som de skal ved arrangementet.

- For oss er det et høyst ordinært arrangement. Det er mange deltakere, men jeg har kun fått tilbakemelding om de to forholdene jeg nevnte til deg nå, sier Jørstad.

Også i resten av byen meldes det om rolige tilstander blant de tilreisende cupfinaletilskuerne.

Det har vært tilløp til håndgemeng mellom vakter og frustrerte publikummere. Foto: MORTEN ANTONSEN
Flere uttrykte sin misnøye i køa. Foto: INGRID RICHSTAD
Flere mente at de ikke kom inn til tross for at de hadde billett. Foto: morten antonsen