Tromsdal, som opprinnelig er fra Verdal, er dømt for elleve lovbrudd. Et og et halvt år av straffen gjøres betinget, melder Dagens Næringsliv.

En 52 år gammel mann dømmes til fire og et halvt års fengsel, hvorav ett år gjøres betinget, og en 48-åring er dømt til fengsel i fem år, ett av dem betinget.

De tre er samlet dømt til å betale nesten 22 millioner kroner i erstatning til Obhult Invests konkursbo. I tillegg er alle dømt til inndragning av beløp på flere millioner kroner hver.

Erkjente straffskyld

Saken mot Tromsdal og de to andre startet i Oslo tingrett i begynnelsen av januar i år. Tromsdal erkjente da straffskyld for medvirkning til grove bedragerier.

Han var blant annet tiltalt for å ha forledet flere utlånere til å gi tredjepersoner lån på uriktig grunnlag. Aktoratet mener Tromsdal oppga for høy verdi på låneobjektene, for høy inntekt for låntakeren og overdrev egenkapitalen. Framgangsmåten ble brukt på billån, forbrukslån og boliglån. Bedrageriene foregikk mellom 2003 og 2008.

To anker

Forsvarerne til 48-åringen og 52-åringen opplyser til Dagens Næringsliv at de kommer til å anke, mens Christer Tromsdal ikke kommer til å anke.

Straffen er helt akseptabel ut fra det han er dømt for, sier advokat Erling Lyngtveit som representerer Tromsdal.

Opphevet dom

Saken var første gang oppe i tingretten i 2012, og alle tre ble dømt for grove bedragerier. Da Borgarting lagmannsrett opphevet dommen på grunn av en inhabil fagdommer i september 2013, var det klart at rettssaken måtte en ny runde i tingretten.

I en annen del av sakskomplekset ble Christer Tromsdal i januar i fjor dømt til tre år og ni måneders fengsel for 17 tilfeller av bedrageri og grovt bedrageri.

Straffen Tromsdal er idømt nå, er en fellesstraff for begge disse sakene.