Oppslutningen i meningsmålingen utført av TNS Gallup er 2,1 prosentpoeng lavere enn i mars. Ved stortingsvalget høsten 2013 hadde Frp en oppslutning på 16,3 prosent. 15 av dagens 29 Frp-representanter på Stortinget hadde mistet plassen sin dersom denne målingen var et valgresultat.

– Det har vært for mye krangel rundt partiet i det siste. Det har vært for mye negativitet rundt de sakene vi forhandlet med andre partier om, sier Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen til TV 2.

Målingen for TV 2 er gjennomført mens regjeringspartiene Høyre og Frp forhandlet med KrF og Venstre om asylbarna. Også Høyre går tilbake og får en oppslutning på 22,6 prosent (-2,6 prosentpoeng). Det skjer etter en solid fremgang i mars. Dersom målingen var et valgresultat, ville Høyre fått 40 representanter på Stortinget, åtte færre enn i dag.

Venstre går fram 2,2 prosentpoeng til 6,5 prosents oppslutning, KrF får en oppslutning på 5,4 prosent (+0,4).

Arbeiderpartiet får en oppslutning på 39,6 prosent. (+0,6), SV 5,1 (+0,3) og Senterpartiet 4,7 (-1,1). I tillegg havner De Grønne over sperregrensen og får en oppslutning på 4,1 prosent (+1,1). Med disse tallene kunne Arbeiderpartiet dannet flertall sammen med SV og Sp eller Sp og De Grønne.

Rødt får 2,0 prosents oppslutning og hadde fått en stortingsrepresentant fra Oslo.