KRISTIANSUND: Det er planlagt at boligriggen vil bli reparert i Kristiansund.

I Statoil får vi opplyst at de iverksetter et granskningsarbeid på nivå en, det vil si undersøkelser på høyeste nivå i konsernet.

- Riggen kommer til Bremsnesfjorden som første stopp sent i kveld eller i natt. Deretter går den til Vestbase for reparasjoner, opplyser informasjonssjef Sverre Kojedal i Statoil.

Vestbase oljebase forbereder i dag mottak av «Floatel Superior».

Været er bedre i dag

48 personer av mannskapet er fortsatt om bord for å ta oppgavene som må utføres. Kursen er satt mot land for at skadene i ballasttanker vil bli inspisert.

Riggeieren har ennå ikke oversikt over omfanget av skadene. Det kan skje ved inspeksjon i havnebassenget ved Kristiansund.

Været er bedre i Norskehavet enn det var i de tre foregående døgn. Hovedredningssentralen melder om at de overvåker og monitorer transporten inn mot Kristiansund, og ansvaret for oppgaven ligger hos rederiet og kapteinen om bord.

Evakueringen gikk raskt – etter hvert

Det opplyses fra eieren Floatel International AB i Sverige at det er vanskelig å si hvor mye arbeid det er med å reparere skadene.

SE BILDER: Slik bor de ansatte på plattformen

Evakueringen gikk godt hele mandag kveld, slik vi fikk sett med videoen fra redningshelikopteret her på adressa.no i går. 70 minutter tok det å evakuere de 336 beboerne på riggen over til plattformen Njord. 45 landinger ble utført på plattformen Njord A.

Reiste hjem til familiene

Deretter ble alle sendt i land med Helikopter Service, og landet på Kvernberget heliport, og det fulgte samtaler og debrifing på Rica-hotellet i Kristiansund.

Arbeidsgiverne fulgte opp hver enkelt oljearbeider personlig tett, og det ble ordnet med flybilletter hjem. Ingen av plattformarbeiderne er igjen i Kristiansund. Aksjonen er gått over i en ny fase med å berge materiell. Personer og miljø var hovedprioritet i går, opplyser informasjonssjef Sverre Kojedal i Statoil.