Journalist Sidsel Wold mottok i dag Tahiti-prisen i Kristiansund for fremragende journalistikk for NRK i Midt-Østen.

NRK-journalisten ga prispengene på 100 000 kroner til organisasjonen Leger uten grenser. De er inne i Libya for å hjelpe befolkningen som er presset av både borgerkrig og flyangrep.

Siden 2006 har Tahiti-konferansen satt fokus på globale forhold av betydning for Norge og nordmenn. Tahiti-prisen går til en person som siste året har gjort en særlig innsats for å øke kunnskapen om globale utviklingstrekk.

I juryen sitter Ole Gunnar Solskjær, som er den som hvert år deler ut prisen, og han roste journalist Sidsel Wold for sin formidling av kunnskap om urolige Midt-Østen og Nord-Afrika med en informativ stil, og at hun behersker både arabisk og hebraisk språk.

- Jeg gir prispengene til Leger uten grenser fordi jeg liker organisasjonen. De er ikke så opptatt av å komme i mediene som mange andre som hjelper til. De er inne i Libya nå, sa Sidsel Wold, som leverte et prisvinnerforedrag om det hun har opplevd som journalist under vanskelige forhold det siste året.

Heder og Widerberg-statuett til Sidsel Vold fra fylkesordfører Olav Bratland og Ole Gunnar Solskjær i Tahiti-juryen. Foto: Paulo Pagani