– Jeg tror de bruker så mye tid på studiene fordi de har det moro, sier dekan Frederik Shetelig på fakultet for arkitektur og bildekunst ved NTNU.

Les også: Lærerstudentene bare passe fornøyd

Bruker 46,1 timer i uka

Studiebarometeret for 2014 ble lagt fram tirsdag Her svarer studentene på hvor fornøyde de er med undervisningen og studietilbudet, og hvor mye tid de bruker. Arkitekturstudentene er tett fulgt av studenter ved fagene odontologi (44,7 timer), medisin (43,0), farmasi og politi (41,1).

I Trondheim bruker arkitektstudentene ved NTNU 46,1 time i uka på studier. Det fordeler seg på snaut 17 timer som er organisert av skolen, mens de bruker nesten 30 timer på såkalt ikke-organisert studieinnsats. På arkitektstudiene i Oslo og Bergen bruker de enda mer tid.

Ikke overrasket

– Studentene har det moro, de blir engasjert og klarer å se en samfunnsmessig mening i det de gjør, sier Shetelig. Han er absolutt ikke overrasket over at hans studenter ligger på toppen når det gjelder tidsbruk.

–Da studiebarometeret kom første gang i fjor, fikk vi bekreftet det vi trodde. Arkitektstudenter jobber innmari mye, og ser mening i det de gjør. Frederik Shetelig tror det har noe med arbeidsformen på arkitektstudiet som skiller seg fra mange andre studier. Det er lite kateterundervisning og lesesalspugging.

Les også: Gjenoppbygger Streetlight på et tryggere sted

– Studentene våre jobber i stor grad sammen med andre. De skaper noe, de bygger og de løser problemer. Læringen er problem- og prosjektbasert, sier dekanen som forklaring på hvorfor hans studenter bruker mer tid på studiene enn andre.

Dekan Fredrik Shetelig, arkitektur og billedkunst, NTNU Foto: Glen Musk, ADRESSEAVISEN