Landbruksdirektoratet har denne våren satt reduserte tollsatser for import av egg for å få bukt med mangelen på egg i norske butikker. I perioden 20. februar til 1. april var tollsatsen på egg fjernet, men en tollsats på 1,50 kroner per kilo ble gjeninnført 2. april.

Fra 14. mai fjernes igjen tollen på import av egg og heleggmasse fram til 24. juni, opplyser Landbruksdirektoratet selv i en pressemelding.

– Apriltallene er ennå ikke klare, men det forventes at importen vil ligge tett opp mot prognosen til Nortura på 1000 tonn. Det forventes likevel at det vil være litt for lite egg i markedet også i perioden mai til august. For å dekke underskuddet i 2024 må det importeres i overkant av 2000 tonn egg, opplyser Landbruksdirektoratet.

Ifølge Norturas nyeste prognoser vil det trolig være en mangel på norske egg i butikkene ut året.

– Norge trenger flere eggprodusenter. I et forsøk på å rekruttere flere har Nortura økt prisen vi betaler for eggene til våre produsenter. Vi håper at dette fører til at flere etablerer seg, og at eggproduksjonen går opp og leveransene fra Nortura øker, sa kommunikasjonsrådgiver Matilda Aronsson i Nortura i begynnelsen av mai da prognosene ble lagt fram.