En drosje kjørte av veien og snurret rundt på E6 i Okstadbakken i Trondheim natt til fredag. Det viste seg at taxien var kapret i Gudbrandsdalen og at den var kjørt videre nordover. Til NRK forteller drosjesjåføren om hva som skjedde.

Mannen hadde plukket opp et engelskspråklig par på Lillehammer. De ville bli kjørt til Dombås.

- Jeg kjente dødsangsten

- De virket litt eksentriske. De var kanskje litt unormale kunder, men ikke på en skummel måte, sier drosjesjåføren til NRK.

Da de kom til Sjoa fikk han beskjed om å kjøre bilen ned på en skogsbilvei ved elva. Da skjedde angrepet. Mannen som satt i baksetet skal ha tatt kvelertak på Kjær.

- Plutselig fikk jeg to armer rundt halsen i et jerngrep. Først skjønte jeg ingenting. Det var helt uvirkelig. Etter hvert forsto jeg at dette var virkelig, og at de ville gjøre alt de kunne for å ta meg. Jeg kjente dødsangsten, så jeg kjempet imot, sier mannen.

Sterkt preget

Sjåføren kom seg omsider ut av bilen. Kapreren skal ha fulgt etter og truet med å skyte ham, men han kom seg opp på veien og fikk stoppet en bil, det ble redningen.

Ifølge NRK ble sjåføren kjørt til legevakta på Otta og deretter til sykehuset på Lillehammer. Til tross for basketaket er ikke de fysiske skadene så alvorlige, men drosjesjåføren er sterkt preget.

Politiet kjørte etter

Sør-Trøndelag politidistrikt fikk varsling fra Gudbrandsdal politidistrikt om hendelsen, og var følgelig på utkikk etter bilen. En patrulje fikk natt til fredag øye på bilen, som da kjørte i svært høy hastighet, mellom Klett og Melhus.

- Patruljen prøver å kjøre etter for å tilkjennegi hvem de er. Det blir satt på blålys og sirener, men patruljen rekker aldri å ta dem igjen. I Okstadbakken ser patruljen at bilen har gått rundt og havnet i motsatt kjørefelt, opplyste operasjonsleder Rune Brandmo til adressa.no fredag.

En kvinnelig passasjer ble kastet ut av drosjen da den veltet, mens den mannlige føreren fortsatt satt i bilen. Begge ble sendt til St. Olavs Hospital.

- Duoen er begjært varetektsfengslet av Gudbrandsdal politidistrikt, og vil bli tilbakeført dit med det aller første for avhør, opplyste operasjonsleder Wiktor Pedersen ved 10.00-tiden fredag.