Kvinnen ble stukket flere ganger i ryggen på sitt kontor på Nav Grorud på Ammerud i Oslo mandag morgen.

Kvinnen har siden knivstikkingen ligget kritisk skadd på Oslo universitetssykehus. Torsdag kveld døde hun av skadene, opplyser politiet i Oslo, som foreløpig ikke vil gå ut med flere opplysninger i saken.

– Vi har mistet en god kollega, våre tanker går til hennes pårørende, venner og kollegaer. Hun vil bli dypt savnet, sier kvinnens arbeidsgiver, bydelsdirektør Marit Jansen i bydel Grorud, til NTB.

Varetektsfengslet

Politiet fikk melding om hendelsen på Nav-kontoret på Grorud klokken 8.25 mandag morgen. En 26 år gammel mann, som kvinnen var saksbehandler for, ble pågrepet av en væpnet hundepatrulje ni minutter etter at politiet ble varslet. Han ble pågrepet nær boligen sin, ikke langt fra Nav-kontoret.

Den siktede mannen ble i Oslo tingrett onsdag varetektsfengslet i fire uker. Han skal overføres til en behandlingsinstitusjon.

– Siktede er syk og trenger behandling. Det er riktig av tingretten å overføre ham til en behandlingsinstitusjon, uttalte forsvarer Ola Lunde til NTB onsdag.

Mannen skal evalueres videre av to sakkyndige. 26-åringen er en kjenning av politiet, og han hadde fremdeles kniven på seg da han ble pågrepet. Han nekter straffskyld, men har ikke villet forklare seg for politiet.

Trusler og vold

Arbeidsminister Anniken Huitfeldt (Ap) sier det er uendelig trist at kvinnen døde.

– Tankene går til hennes familie og kollegaer, skriver hun på Twitter.

Huitfeldt varslet tidligere i uka at hun vil ha en gjennomgang av sikkerhetsrutiner for Nav-ansatte etter hendelsen.

Antall tilfeller av vold og trusler har økt fra 481 innrapporterte tilfeller i 2010 til 1261 i fjor. Så langt i 2013 har det ifølge VGvært 598 hendelser med trusler og vold.