Adresseavisen vil følge statsministerens landsmøtetale til sitt eget parti som starter 12.35. Politisk redaktør i Adresseavisen, Siri Wahl-Olsen, vil kommentere talen til Erna Solberg i Adressas livestudio underveis.

Følg vårt livestudio direkte fra klokken 12.20 her. Har du spørsmål, kan du sende inn dem allerede nå.

I forkant er hun mest spent på hva partilederen kommer til å si om den prekære situasjonen i Middelhavet.

- Spesiell situasjon for Solberg

Adresseavisen har snakket med sentrale kilder i Høyre som kjenner innholdet i talen. Det blir fremholdt at situasjonen statsminister Solberg står i nå er svært spesiell.

Både fordi den utenrikspolitiske situasjonen er så ustabil og krevende, samtidig som norsk økonomi sliter og krever stor omstilling. I talen vil hun ta for seg flere av utfordringene blant annet på det utenrikspolitiske feltet, og rus og psykiatri - som har vært et uttalt satsingsområde for Høyre og Bent Høie.

Presser regjeringen

Adressas politiske redaktør, Siri Wahl-Olsen, følger landsmøtet:

- Presset på regjeringen er nå så stort at hun må si noe. Selv om regjeringen har sagt at de vil sette inn et sivilt skip i redningsoperasjoner så snart som mulig, så er det uklart når det blir. Mange mener også at Norge må bidra mer enn et enslig skip, sier Wahl Olsen.

Hun sier at selv om Norge bidrar på andre områder, så er det nå katastofen foregår. Det er stort behov for akutt hjelp, understreker hun.

- Vil hun si noe om hvor mange flyktninger Norge skal ta imot?

- Nei, det tror jeg ikke. Landsmøtet krever ikke et tall. Og Solberg har vært tydelig på at hun ikke vil gå ut med noe tall. Og i dag er finansminister Siv Jensen tydelig på at hun mener at det ikke er aktuelt å ta imot 10 000 syriske flyktninger på to år.

- Er det noe annet du er spent på?

- Vi vil få en debatt om akuttfunksjoner ved sykehusene, ledet av av Nord-Trøndelag, der man ikke ser bare på befolkningsgrunnlaget, men tar også andre hensyn enn folketallet. Her er det nok et lite opprør på gang fra distriktene.

- Men vil det vinne frem?

- Neppe. Men vi får se nå, svarer Wahl-Olsen, som vil gi sine synspunkter på Solbergs tale underveis.