#minbeste

«Vi er en familie på fem som føler oss litt alene til tider. Vi har minimalt med familie rundt oss og skulle ønsket vi hadde noen som kunne vært der for oss.»

Det var disse ordene i en annonse på Finn.no som fikk Mikael Dale til å reagere.

På kort tid fikk han satt opp nettsiden bestemor.no, hvor man kan søke etter reservebesteforeldre eller eldre kan søke etter familier de kan være reservebesteforeldre for.

Leserne på adressa.no har de siste dagene hyllet sine besteforeldre, men ikke alle har en besteforelder de kan gi noen varme ord.

- Mange kan av ulike årsaker trenge en reservebestemor. Eller på den andre siden, det er også mange eldre som vil være reservebesteforeldre, sier Mikael Dale fra Grimstad.

TV-ADRESSA: Barna forteller om sine besteforeldre

- Ikke alle har noen

Dette kan eksempelvis være at man ikke har besteforeldre eller barnebarn, men også fordi besteforeldrene og barnebarn kan være spredd på hver side av landet.

- Da jeg leste om denne familien som søkte etter besteforeldre på Finn.no, begynte jeg å tenke litt, at det ikke er alle som har noen rundt seg, sier Dale.

Han forteller at han selv bor i Grimstad, på Sørlandet, men at han er opprinnelig fra Vestlandet. Dermed er det nærmere 90 mil å reise for at hans to barn skal få møtt besteforeldrene.

- Jeg tenkte det hadde vært gøy å ha noen reservebesteforeldre. Denne kunne gledet barna og de mange som sitter alene, sier skaperen bak nettsiden bestemor.no.

Har du en besteforelder du vil skrive en hilsen til? Skriv det inn her, hvor du også kan lese andre hilsener.

Dugnad

Han forteller at de ikke har tenkt å hente inntekter fra nettsiden, og at det er en jobb som er gjort på dugnad.

Det har så langt ikke vært mange registreringer på nettsiden etter den startet natt til idag. Likevel har de første tilbakemeldingene kommet.

- Så langt har tilbakemeldingene vært veldig bra. Alle har vært veldig positive, sier han.

Pass på!

Det kan også være at enkelte som registrerer seg kan ha onde hensikter.

- Det er alltid slik at det finnes mennesker som ikke har de beste hensikter. Da oppfordrer jeg hver enkelt til å prøve å luke dem ut, sier Dale.