– Kongen var utrolig søt, sa May-Britt Moser rett etter prisutdelingen. -Han fortalte oss hva vi skulle gjøre.

Edvard Moser fortalte rett etterpå at han plutselig ble nervøs rett før utdelingen, men at det fremdeles var uvirkelig. Begge to fortalte at de hadde møtt blikket til døtrene under seremonien.

Les også : Derfor fikk de prisen

Og døtrene Isabel og Aileen var utrolig stolte av sine foreldre, nobelprisvinnerne.

Vakreste prisvinnerne

– Jeg er gråtkvalt. Det var veldig rørende. Jeg har aldri vært så stolt før i mitt liv. De var så fine begge to, sa Aileen Moser til svensk TV rett etter seremonien.

– Dere må være de vakreste nobelprisvinnerne som har eksistert, tror jeg, sier Isabel Moser.

Fanget blikket

Det var ingen tvil om hvem som fanget blikket da de elleve prisvinnerne kom gående inn på scenen i Stockholms konserthus og satte seg i de røde stolene. May-Britt Moser var ikke bare eneste kvinne blant dem, den mørkeblå kjolen dekorert med sølvskinnende hjerneceller slo knockout på mennene i kjole og hvitt.

Les også juryens begrunnelse

I salen satt døtrene Ailin og Isabel, Edvards mor Ingeborg og hans to søstre, Leifmar, broren til May-Britt, og hans kone Olaug. Rundt dem kolonien av venner og kolleger fra NTNU. Hver av dem fikk invitere med 14 gjester. Alle sammen breddfulle av stolthet.

Fra kongens hånd

Etter talen av Nobelstiftelsens leder og utdelingen av fysikk- og kjemiprisene, var det klart for introduksjonen av prisen i fysiologi eller medisin. Så ble John O'Keefe, May-Britt og Edvard kalt frem, hver for seg. I sirkelen på Nobel-logoen midt på scenen overrakte kong Carl Gustaf diplomet, gullmedaljen og beviset på pengebeløpet. Vinnerne i medisin får åtte millioner kroner, fordelt med fire til O'Keefe og fire til Moser-paret.

les også: May-Britt bekymret for korrekt titulering av kungen

Etter et solid håndtrykk og et takk til kongen, snudde vinnerne seg mot nobelsystemets ledelse og hilste før de vendte seg mot publikum. Applausen og hurraropene runget, ikke minst da May-Britt og Edvard Moser, hilste salen. Stemningen i norskeleiren var euforisk. Alle visste at de var med på noe historisk.

Nå fortsetter hele familien Moser sammen med de andre prisvinnerne til bankett i Stockholms Stadshus. Der får May-Britt Moser den svenske kongen til bords.