Én person er omkommet og en er hardt skadd etter en flystyrt ved Hamar. Foto: NTB scanpix

Et mikrofly styrtet tirsdag kveld nord for Hamar flyplass. Det var to personer ombord i flyet, som gikk i brann.

Politiet meldte på Twitter klokken 22.08 tirsdag at én person er bekreftet omkommet og at en mann er brakt til sykehus med brannskader og er hardt skadet.

Klokken 22.30 tirsdag kveld skriver politiet videre på Twitter at en flyhavarikommisjon og kriminalteknikere er på vei til ulykkesstedet, som er avsperret.

Én omkom, en mann i 60-årene er hardt skadd

– Vi vet ikke hva som har forårsaket ulykken enda. Det vi vet, er at én person er omkommet og én person er fløyet sterkt brannskadd til sykehus, sier operasjonsleder Tom Kristiansen i Hedmark politidistrikt til NTB.

Den hardt skadde er en mann fra distriktet i 60-åra. Han er fløyet til Sykehuset Innlandet på Hamar. Identiteten på den omkomne er foreløpig er ukjent, opplyser Kristiansen til NTB.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 20.15. Ulykken skjedde 300– 400 meter i luftlinje nord for Hamar flyplass, ifølge politiet.

– Om det har skjedd under landing eller takeoff vet vi ikke, sier Kristiansen.

Har kontroll på brannen

Flyet begynte å brenne etter styrten. Politiet jobber nå med å sperre av området, før krimteknikere og flyhavarikommisjonen vil ta seg av ulykkesstedet.

– Men foreløpig er det vanskelig å gjøre noe på ulykkesstedet på grunn av varme. Stedet ligger også tungvint til, et stykke fra bilvei, opplyser Kristiansen.

Identitet til den omkomne er foreløpig ukjent.

Klokka 21.13 meldes det ifølge Østlendingen at brannvesenet har kontroll på brannen.