– Trine Skei Grande er Venstres ubestridte og suverene leder, og vi er glad for at hun fortsatt ønsker å lede Stortingets største og viktigste miljøparti, sier valgkomiteens leder Espen Ophaug.

1. nestleder Ola Elvestuen og 2. nestleder Terje Breivik ønsker også gjenvalg.

– Som henholdsvis leder av Stortingets energi- og miljøkomité og Venstres leder av budsjettforhandlingene på Stortinget er Elvestuen og Breivik landets to viktigste pådrivere for grønn omstilling og gjennomføring av det grønne skiftet, sier Ophaug.

– Stort talent

Som nye medlemmer i sentralstyret foreslår valgkomiteen Sveinung Rotevatn, Guri Melby, Solveig Schytz og Trine Noodt.

– Sveinung Rotevatn er et stort politisk talent og en viktig målbærer av liberale verdier. Tidligere byråd i Oslo Guri Melby er en dyktig debattant som har profilert partiet sterkt både i skolepolitikken og i miljøpolitikken. Solveig Schytz er en dyktig organisator og en markant politiker innenfor miljø og samferdsel i Akershus, og Trine Noodt er en av Venstres viktigste liberale stemmer i Nord-Norge, sier Ophaug.

Velges i april

Venstres valgkomité går inn for at Rebekka Borsch, Odd Einar Dørum​, Erlend Horn og Inger Noer blir direktevalgte landsstyremedlemmer.

– Med en større stortingsgruppe har det vært viktig for valgkomiteen at sentral- og landsstyret utvides med nye, dyktige politikere som i dag ikke sitter på Stortinget, sier Ophaug.

Venstres landsstyre er sammensatt av sentralstyret, fylkeslederne og fire landsmøtevalgte landsstyremedlemmer. I tillegg er det fire representanter fra Venstres sideorganisasjoner: ett medlem valgt av Norges Venstrekvinnelag, ett medlem valgt av Norges Liberale Studentforbund og to medlemmer valgt av Unge Venstre.

Sentralstyret og landsstyret velges for to år på Venstres landsmøte i april.