– Med dette viser Krekar sitt sanne ansikt. Han er åpenbart en terrorist. Det er ingen tvil om det, sier Selbekk som oppfatter det Krekar sier i intervjuet med NRK som trusler. Der sier Krekar at de som lager Muhammed-karikaturer må dø.

– De tråkker på vår verdighet, våre prinsipper og vår tro. De fortjener å dø, sier Krekar til NRK.

Selbekk er sjef redaktør i avisen Dagen. Han ble landskjent i 2006 da han valgte å trykke faksimiler av 12 karikaturtegninger av profeten Muhammed i avisa Magazinet som han da var redaktør for. Selbekk mottok flere drapstrusler etter det.

Les også: Krekar-intervju kan skjerpe sikkerheten rundt karikaturutstilling

– Krekar er farlig

– I intervjuet ødelegger Krekar hele iscenesettelsen av seg selv som en koselig bestefar med langt skjegg, sier Vebjørn Selbekk som mener dette viser at Krekar er farlig. Han mener det kan oppfattes som at Krekar kommer med en krigserklæring og blankofullmakt til å drepe.

Selbekk mener det er et journalistisk skup av NRK å få til dette intervjuet, og mener intervjuet er et viktig innspill i debatten om å få Krekar bort fra Oslo.

Les også: Erna Solberg tar avstand fra Krekars holdninger

Kan spre budskapet sitt

– Krekar selv er ikke så farlig fordi PST har god kontroll på ham. Faren er at han skal spre budskapet sitt og delta i en radikaliseringsprosess av unge, sinte muslimer. Dette viser at det er viktig å få sendt ham bort fra Oslo der mange av hans meningsfeller er.

På Kyrksæterøra tror ikke Selbekk at Krekar kan gjøre samme skade fordi det ikke er så mange islamister der som i Oslo.

Les også: Fra Kurdistan til Kyrksæterøra

Mulla Krekar og kona Rokosh under rettsmøte i Borgarting lagmannsrett. Onsdag sier han til NRK at de som lager Muhammed-karikaturer må dø. Foto: Kallestad, Gorm, NTB scanpix