En melding som omtaler drapet av Anja Weløy Aarseth ble publisert på en av Carl I. Hagens Facebook-sider. Meldingen går hardt ut mot den rødgrønne regjeringen, skriver smp.no.

- Hører på NRK TV at den siktede i Anja-saken er tidligere straffedømt, senest i januar i år. Hvorfor i all verden satt han ikke inne. Hadde vi hatt en skikkelig regjering med nok fengselsplasser og skikkelige dommer ville han sittet inne og Anja ville vært i live. Det rødgrønne flertallet har Anjas død på sin samvittighet. Jeg gremmes!, lyder meldingen fra Hagen.

Facebook-siden til Hagen er likt av rundt 10 000 mennesker. Meldingen er slettet, men har i etterkant blitt mye delt på sosiale medier.

Står for innholdet

Carl. I Hagen forteller at han la ut meldingen i affekt.

- Jeg la ut Facebook-meldingen i affekt og raseri. Det er en uheldig spissformulering og derfor trakk jeg den tilbake etter anmodning fra partifeller, sier Hagen til Aftenposten.

Han vil ikke svare på hvem som ba ham slette meldingen.

Til Nettavisen sier Carl I. Hagen at han står fast på innholdet i Facebook-meldingen.

- At denne mannen ikke sitter inne, mener jeg er et resultat av regjeringens snillistiske kriminalpolitikk Hvis denne mannen hadde fått enn lengre straff enn 90 dager, ville han trolig ha sittet inne, sier Hagen til Nettavisen.

- Hva gjør regjeringen med de 1100 som venter i soningskø? spør Hagen.

- Feil å gjøre det til valgkampsak

Arbeiderpartiet ønsker ikke å delta i noen debatt om Hagens utspill.

- Drapssaken i Ålesund er en dypt tragisk sak. Mine tanker går til familien og Anjas venner. Jeg mener det er feil å gjøre dette til en valgkampsak, sier Aps parlamentariske leder, Helga Pedersen, til Nettavisen.