110-sentralen i Møre og Romsdal fikk melding om brannen klokken 16.15.

Brannen er i en transformatorstasjon på Viklandet i Sunndal kommune.

- Vi må vurdere om vi skal kutte strømmen. De vil ikke kutte strømmen slik at folk blir rammet. Statnett og brannvesenet er på stedet. Det er en løpende dialog om dette nå, sier operatør Sindre Kongshaug ved 110-sentralen.

Like før klokken ni opplyste brannmester Åge Henriksen ved 110-sentralen at brannvesenet og eier satt i møte for å vurdere videre fremdrift.

Rundt klokken 22.00 opplyser 110-sentralen at det brenner fortsatt. Trafoen står ikke i brann, men det brenner i oljen.

- De vurderer om oljen skal få brenne ut nå. De har fremdeles kontroll på brannen, sier Henriksen.

- Ikke fare for spredning

Han opplyser også at strømmen er kuttet lokalt.

- Det er ikke fare for spredning, sier Kongshaug.

Like før klokken syv i kveld opplyser politiet i Nordmøre og Romsdal at det fremdeles brenner kraftig på stedet.

- Det er en del olje der og da blir det mye svart røyk. Det er langt fra hus, det er snø på stedet og det er ikke fare for spredning. Det er en kilometer til nærmeste hus. Brannvesenet har kontroll på stedet, sier operasjonsleder Siri Engdahl.

Pressevakten i Statnett, Irene Meldal, sier de foreløpig vet veldig lite.

- Vi vet ikke hvor alvorlig brannen er, eller hva som er årsaken til brannen. Det er bare Hydro, Shell og småkraftverk av forbrukere som har blitt rammet. Så vidt jeg vet så er det ingen husstander som har mistet strømmen. Trafoen er ute av drift på grunn av brannen, men strømforsyningen er gjenopprettet, sier hun.

- Uten strøm

Strømmen gikk klokken 16.11, men Hydro fikk tilbake strømmen etter en halvtime. Shell er i ferd med å få tilbake all strøm.

- Vi var uten strøm i en halvtime, men det var relativt uproblematisk. Da vi mistet strømmen i elektrolysehallene våre, der vi produserer aluminiumen, skiftet vi til en annen strømkilde. Dette er vi drillet på, og det var ingen dramatikk, sier Øyvind Breivik, pressevakt i Norsk Hydro.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.