- De ble selvfølgelig veldig lettet da vi fant dem. På grunn av tåken var det kun hundre meter med sikt i området. En av fiskerne greide å lirke mobiltelefonen sin ut av redningsdrakten sin. Slik greide han å geleide oss helt frem til dem, forklarer Valsø i 330-skvadronen.

Redningsaksjonen fant sted i havgapet utenfor Fræna i Romsdal i natt. Ifølge politiet hadde fiskebåten begynt å brenne i ett-tiden om natten. De to mennene om bord måtte hoppe i vannet.

Ukjent posisjon

De to mennene på 36 og 51 år gikk ut fra Ålesund på vei til Ørland i går kveld. Da båten begynte å brenne rakk de kun å iføre seg overlevelsesdrakt og hoppe i vannet.

- En nødpeilesender ble aktivert, men brant opp før den fikk sendt båtens nøyaktige posisjon til Hovedredningssentralen, forklarte operasjonsleder Wiktor Pedersen ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no tidligere i dag.

Ringte pårørende

Dermed satt redningsetatene med et nødsignal og to menn i sjøen, uten å vite hvor de var.

Kystvakten, redningsskøyter og flere frivillige båter ble koplet inn i leteaksjonen.

Etter et par timer klarte en av mennene å få fram mobilen i drakta, og ringte pårørende. De ringer dermed politiet, som varslet Hovedredningssentralen.

Fiskerne hadde ligget i vannet i cirka fire timer. Heldigvis var de iført overlevelsesdrakt. Foto: 330-SKVADRONEN
De to mennene på 36 og 51 år gikk ut fra Ålesund på vei til Ørland i går kveld. I løpet av båtturen begynte båten å brenne og de måtte hoppe til sjøs. Foto: 330-SKVADRONEN