Like før klokka 17 mandag ettermiddag forteller operasjonsleder Finn Tore Pettersen ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt at krisesenteret i Kristiansund er gjennomsøkt.

- Vi har ikke funnet gjerningspersonen, og jobber videre med saken, sier han.

Tirsdag morgen opplyser politiet at personen fortsatt er på frifot.

Politiet fikk melding klokken 11.51 og rykket ut med bevæpnede patruljer. Det ble meldt om at en bevæpnet mann hadde tatt seg inn på senteret med våpen.

- Alle er i sikkerhet

Daglig leder Anne Nilssen ved Nordmøre krisesenter bekrefter klokka 14.35 at alle er evakuert.

- Ansatte og beboerne er i trygg forvaring, og ingen er igjen i bygningen. Det går bra med alle. Noe mer vil jeg ikke kommentere, sier hun til adressa.no.

Like før klokka 15 ga operasjonsleder Geir Kristoffersen beskjed om at alle de evakuerte er i sikkerhet, men at situasjonen fortsatt er uavklart.

- Vi ønsker ikke å gå i noen detaljer på hvem de evakuerte er. Det er ingen som er skadd, sier Kristoffersen.

Politiet er nå ute med flere patruljebiler og leter etter den antatte gjerningsmannen. Det er uklart om noen faktisk observerte ham med våpen, eller om de bare fryktet det, ifølge NTB.

Bevæpnet med maskinpistoler

Adressa.nos reporter på stedet fortalte tidligere i dag at politi og brannvesen sperret av et større området rundt krisesenteret, som ligger midt i Kristiansund sentrum. Minst tre politifolk bevæpnet med maskinpistoler sto i nærheten av krisesenteret.

– Det vi kan si foreløpig, er at det kom melding om at en mann som møtte opp på et krisesenter med våpen. Men vi har ikke vært i kontakt med mannen eller fått bekreftet detaljene i saken, sa operasjonsleder Geir Kristoffersen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Det skal ikke være avfyrt noe skudd.

- Situasjonen er uavklart, og det er ingen person som er pågrepet ennå, sa Arne Stokke ved operasjonssentralen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til adressa.no.

Oppfattet som en trussel

Fem personer, deriblant noen barn, ble evakuert ved hjelp av stigebilen til brannvesenet, ifølge Stokke.

- Personen som utløste aksjonen skal være en mann av utenlandsk opprinnelse. Måten han fremsto på ble oppfattet som en trussel, sier Stokke.

Nordmøre krisesenter tilbyr hjelp også til menn utsatt for fysisk og psykisk vold i nære relasjoner.

Her blir to av personene fra krisesenteret tatt med i sikkerhet. Foto: PAULO PAGANI
Krisesenteret ligger i den rosa bygningen som blir kalt Ynglingen av lokalbefolkningen. Foto: HELGE HEGERBERG
Brannvesen, ambulanse og politi rykket ut til aksjonen i Kristiansund. Foto: HELGE HEGERBERG
En person har tatt seg inn i et krisesenter i Langveien i Kristiansund. Foto: GOOGLE MAPS
Her kan man skimte tre politifolk som er bevæpnet. To ved trærne, og en ved inngangen til krisesenteret. Foto: HELGE HEGERBERG
Folk ble evakuert via stigebilen til brannvesenet. Foto: HELGE HEGERBERG