- Det lekker fra taket. Det faller regndråper ned på scenen, ler Willy Potsma, den erfarne harpespiller som sitter i orkesteret til Kristiansunds operaorkester.

Hun har akkurat samspilt med alle solister som har roller i operafestukene, og så har hun har fått utdelt et noteblad med Aleksander Rybaks nye stykke.

- Notene kom i dag. Jeg må lese meg opp på dette frem til neste og siste gjennomføring, sier Willy Potsma. Hun har vært musiker i 48 år, og selv om hun hadde planer om å trappe ned, står oppgavene fremdeles i kø.

- Jeg reiste hjemmefra 2. januar, og jeg er ikke hjemme før 20. februar når Operafestukene er over. Det er moro, men jeg går lei av å bo på hotell, sier hun.

Willy Potsma ønsker seg mer tydelige anmeldelser av kunstneriske prestasjoner. Det hun kaller leksikale kritikker har ingen verdi for noen. Da kan avisene heller la det være.

At det drypper fra taket i Kristiansunds aller siste gjenreisningsbygg etter krigen, hovedkirka, er ikke noe stort problem. En lærer seg hvor dråpene faller, og flytter harpen unna det våte element.