- Vi vil anbefale at de som ikke må ut på veien lar være å kjøre. Det er voldsomt glatt, sier trafikkoperatør Torgeir Nekstad i Veitrafikksentralen.

Like etter klokken 22 mandag kveld fikk politiet melding om en buss som hadde sklidd av fylkesvei 65 like over grensa til Møre og Romsdal.

- Ingen skadde

- Den sto mellom Storås og Rindal. Klokken 00.30 var den fjernet fra stedet, sier Nekstad.

Nordmøre og Romsdal politidistrikt ble varslet om utforkjøringen ved Storholt i Rindal kommune.

- Det var åtte til ti passasjerer om bord. Ingen ble skadd, og de fikk hjelp av brannvesenet og en større redningsbil, sier operasjonsleder Sigvart Sivertsen.

Bil krasjet med drosje

I Trondheim ved Stokkanhaugen krasjet en personbil og en drosje tidlig natt til tirsdag.

- Ingen ble skadd, men bilene fikk materielle skader. Det er forferdelig glatt, og vi regner med at dette kan ta seg opp utover morgenen. Politiet vil presisere at det er bilfører som er ansvarlig for at bilen er godt nok skodd, sier fungerende operasjonsleder Kamilla Engen i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Ifølge trafikkoperatør Nekstad har alt av tilgjengelig mannskap vært ute på veiene i Sør-Trøndelag natt til tirsdag.

Øker med 20 grader

- Flere trær har veltet på fylkesvei 700, 714 og 65, men skal være fjernet. Vi har fått flere forskjellige meldinger om at det er glatt på veiene. Også Trondheim Bydrift jobber for fullt, sier han.

Fra og med natt til tirsdag vil temperaturen øke med 20 grader mange steder i løpet av det neste døgnet. Kombinasjonen sterk temperaturstigning, snøsmelting og regn har ført til vanskelige kjøreforhold flere steder.

Bergingsmannskaper og brannvesenet fikk bussen på veien igjen. Ingen av de nærmere ti passasjerene eller sjåføren ble skadd. Foto: John J. Storholt
En drosje og en personbil krasjet ved Stokkanhaugen natt til tirsdag. Bilene fikk materielle skader. Foto: Leser