Voldtekten skal ha funnet sted utendørs i området ved Prost Schaannings gate og Stallbakken i Kristiansund sentrum søndag morgen mellom klokken fem og sju. Politiet omtaler hendelsen som en overfallsvoldtekt og den fornærmede skal være en kvinne i 20-årene.

- Vi har fått en del tips, men det er så langt ikke noe nytt i saken. Ingen har gitt oss opplysninger som gjør at det er en mistenkt, sier politiadvokat Merethe Falkevik ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt mandag ettermiddag.

Flere vitneavhør på planen

Politiet har foretatt en rekke avhør, blant annet av folk som har oppholdt seg i nærheten av hendelsen, vitner som har tilknytning til fornærmede og fornæmede selv.

- Vi har ikke noe signalement som vi kan gå ut med per dags dato, sier Falkevik, og opplyser at det foreligger planer om flere vitneavhør i morgen.

Det ble opprettet et etterforskningsteam som blant annet gjennomførte tekniske undersøkelser, avhør og rundspørring i området uten at det førte til noen konkrete spor.

- Vi vil etterforske saken med høy intensitet fremover, sier hun.

- Ikke vært tidligere hendelser på samme sted

Det har ikke vært lignende episoder i samme område tidligere, og Falkevik ønsker ikke å skape unødige redsler.

- Vi skal ikke skremme publikum, og har ikke opplysninger om lignende forhold på åstedet som ligger i utkanten av sentrumskjernen i Kristiansund, sier hun.

Området har ikke overvåkningskamera, men Falkevik opplyser at politiet vil undersøke andre overvåkningskameraer i byen som en del av den taktiske etterforskningen.

- Det er viktig å løfte blikket forbi selve åstedet for å eventuelt få vite bevegelser til personer, sier hun.

Politiet ønsker fortsatt hjelp fra publikum og ber om at personer som har vært i området Langveien - Fosnagata/Kranaveien i tidsrommet søndag 16. oktober fra kl. 0500 til 0700 og som kan ha opplysninger i saken, om å ta kontakt med politiet på telefon 71 58 90 00.

Politiet har foretatt rundspørring i området etter den angivelige voldtekten. Foto: HELGE HEGERBERG