– Det var en tilbakemelding, ikke en instruks. Jeg mener slik kommunikasjon er vanlig og innenfor lover og regler, sier Høie til NTB.

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité sendte forrige uke ti spørsmål til Høie om prosessen rundt valget av lokasjon.

– Rekrutteringshensyn

I svaret skriver Høie at han kontaktet daværende styreleder i Helse Midt-Norge, Marthe Styve Holte, i august. «I den samtalen sa jeg at det ikke virket som en av de to tomtene nær byene klart utpekte seg eller diskvalifiserte seg faglig, og at jeg ut fra rekrutteringshensyn da helte mot tomten nær Molde».

Høie skriver at dette bare er ett av mange møter mellom ham og administrasjonen og styrelederne i Helse Midt-Norge om saken. «Jeg har hele tiden understreket at det er de faglige rådene som skal være avgjørende for den endelige beslutningen i saken», skriver statsråden videre.

– Kampfiksing

Natt til tirsdag ble det hengt opp plakater på veggene til sykehuset i Kristiansund. «Vedtaket er ugyldig!» og «Kan Stortinget godta kampfiksing?» er blant slagordene.

– Som jeg redegjør for i brevet, er det ingenting i informasjonen jeg har sett, som tilsier at vedtakene er ugyldige, svarer Høie på spørsmål om disse plakatene.

Han sier spørsmålene fra kontroll- og konstitusjonskomiteen var en fin anledning til å redegjøre for saken.

– Jeg håper dette svaret vil gi et godt grunnlag for å legge disse påstandene døde. Jeg håper de som har en spesiell interesse av denne saken, kan lese brevet mitt og der få svar på spørsmål de måtte ha, sier han.

Møtes i januar

Kontrollkomiteens leder Martin Kolberg (Ap) sier tirsdag at han ikke har lest svaret fra Høie, og at han ikke vil kommentere det nå:

– Jeg vil ikke saksbehandle brevet i mediene og har derfor foreløpig ingen kommentar. Vi skal behandle det i kontroll- og konstitusjonskomiteens møte 6. januar, sier han til NTB.