Det var 18 år gamle Steffen Ulvatne og Geir Terje Isaksen (57) som omkom i Hurtigrutebrannen torsdag.

Brannen om bord på hurtigruteskipet «Nordlys» har ført til store vannlekkasjer. Dykkere fra redningsskøyta «Emmy Dyvi» har undersøkt skroget på skipet, uten å finne noen hull.

- Sannsynligvis er det sjøvanninntaket til hovedmotorene som har gått i stykker og tar inn vann, sier kaptein Tom Kausanrød ombord på redningsskøyta til adressa.no.

Får mer slagside

Klokken fire fikk redningsmannskapene endelig kontroll på vannlekkasjen, og nå pumpes det mer vann ut av skipet enn det som kommer inn. Flere pumper er fraktet inn i skipet etter at brannen kom under kontroll.

- Klokka fire begynte å skroget å heve seg, og vi tar det som et signal på at det nå går mer vann ut enn inn av skipet, sier innsatsleder i politiet på stedet, Jan Paul Opsal til adressa.no.

Redningsskøyta «Emmy Dyvi» gjennomfører flere dykkinger i forsøk på å tette ventilene inn til maskinrommet der det antas at vannet lekker inn.

Skipet har fortsatt ti graders slagside klokken fem, og alle redningsmannskaper er evakuert.

To personer omkommet

To personer er bekreftet omkommet etter brannen. De to er ansatt i Hurtigruten.

Ni personer er sendt til sykehuset i Ålesund. To av dem har alvorlige skader, hvor av en er sendt videre til brannskadeavdelingen ved Haukeland universitetssykehus i Bergen. De sju andre behandles for lettere røyskader, opplyser sykehuset.

Det ble meldt om flere savnede, men etter flere gjennomsøkinger skal det nå ikke være flere savnede om bord.

- Kapteinen bekrefter til oss at de ikke finner flere om bord, sier Borghild Eldsøen ved Hovedredningssentralen i Sola til adressa.no.

Nordlys krenger stadig mer. Foto: Staale Wattø og Kjetil Haanes Sunnmørsposten