Politiet i Nordmøre og Romsdal brukte Twitter til å melde om leteaksjonen like etter klokken 18.30 lørdag kveld. Da hadde et Sea King-redningshelikopter allerede vært i luften over Tingvoll kommune i noe tid etter at en jeger hørte noen rope «Mayday» på jaktradioen sin rundt klokken 17.00.

Det er ikke kjent hvem som sendte signalet.

- «Mayday» ble gjentatt flere ganger, men vi har ingen nøyaktig posisjon, sier Nils Ole Sunde ved Hovedredningssentralen på Sola.

Hørte rop om hjelp

Redningshelikopteret søkte i området rundt Meisingsetvågen og dalsidene som ligger på begge sider. Lokalt politi bidro på bakken, og med å få folk til å bemanne lytteposter. Klokken 19.45 har politiet trukket tilbake lyttepostene. Redningshelikopteret har avsluttet søket fra lufta.

-Bakgrunnen for det er at vi ikke har noen flere nødrop. Redningshelikopteret har også gjort anrop på den aktuelle frekvensen, uten å få svar. Samtidig har vi vært i kontakt med jegere som er ute i området og ingen savner noen, sier operasjonsleder Øivind Sund ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til adressa.no.

Kan ha vært falsk alarm

Politiet utelukker ikke at det kan dreie seg om et falsk nødsignal.

- Det er absolutt et alternativ at det var en falsk melding, sier Sund.

Politiet avventer nå nye nødmeldinger, eller eventuelle savnetmeldinger før det blir gjort flere søk.