- Avdøde er 26 år gammel og fra Kristiansund, sier Knut Meek Corneliussen, jourhavende politiadvokat ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Bergens Tidende.

Nordmøre og Romsdal politidistrikt karakteriserer dødsfallet som mistenkelig.

- Vi fikk melding om dødsfallet fra Hurtigruten onsdag kveld. En av de ansatte var funnet omkommet på en lugar. Han gikk ombord i Bergen dagen før, sier Meek Corneliussen, og legger til:

- Det som gjenstår for oss er å kartlegge dødsårsaken. Mannen opplyste til en kollega at han var utsatt for voldsehendelse i Bergen før han gikk om bord på tirsdag.

Politiet i Bergen koblet inn

På bakgrunn av dette er Hordaland politidistrikt Bergen koblet inn i saken, opplyser politijuristen.

Det faktum at mannen døde alene samt opplysninger om den angivelige voldshandlingen gjør at politiet har karakterisert dødsfallet som mistenkelig, opplyser Meek Corneliussen.

Adresseavisen var torsdag formiddag innom skipet MS «Vesterålen», som ved 10-tiden lå til kai i Trondheim. Ingen ansatte ønsket å kommentere dødsfallet, og henviste til Hurtigrutens hovedkontor.

Hurtigruten ble i følge Dagbladet kjent med dødsfallet onsdag. Stein Lillebo, kommunikasjonssjef i Hurtigruten, sier til Bergens Tidende at de ansatte er preget av hendelsen.

- Vi har mistet en god kollega og venn, og det preger oss i dag. Vi fokuserer på å bistå besetningen om bord. Våre tanker går til de pårørende.

Obduseres i Trondheim

Mannen skal obduseres ved St. Olavs Hospital fredag, og politiet forventer en foreløpig obduksjonsrapport tidligst samme dag.

Kristiansunds-politiet fikk melding om dødsfallet like over klokken 22.00 onsdag kveld. Da lå nordgående hurtigrute MS «Vesterålen» til kai i Kristiansund, og både politiet og ambulanse rykket ut. Det var Tidens Krav som omtalte saken først.

- Det er en relativt ung mann, men det er også andre ting som gjør at vi ser på dette som mistenkelig. Av hensyn til etterforskningen ønsker jeg ikke å gå nærmere inn på det, sier operasjonsleder Rolf Anders Korstad ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

MS Vesterålen ble liggende til kai i Kristiansund fram til nærmere klokken 02.30. Den skulle gått klokken 23.00 onsdag.

MS Vesterålen ble liggende til kai i Kristiansund fram til nærmere klokken 02.30 natt til torsdag. Den skulle gått klokken 23.00 onsdag. Torsdag lå hurtigruteskipet til kai i Trondheim. Foto: Pål E. Solberg