- Vi jobber med å finne slektninger av den avdøde. Det har vi ikke lykkes med så langt, sier politimester ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt, Arnstein Nilssen, til Adresseavisen.

Jenta, som ble knivstukket og drept torsdag, kom til Norge i begynnelsen av september som asylsøker. Hun hadde fått midlertidig opphold da hun kom til asylsøkermottaket på Sunndalsøra den 8. oktober. Torsdag kom en 18 år gammel eritreer med opphold i Rogaland til Sunndal på besøk til jenta. De to spiste middag sammen med flere andre eritreere på kvelden før den unge mannen knivstakk jenta, i hals og mage, ifølge vitner som var vitner til den tragiske hendelsen.

- Har ikke funnet pårørende

- Vi forsøker å finne ut om hun kan ha slektninger i Norge. Samtidig prøver vi å finne pårørende i Eritrea. Vi jobber blant annet gjennom det eritreiske miljøet i Sunndal, som består av godt over 100 personer, så får vi håpe at vi greier å spore opp slektninger den veien. Inntil videre er det uvisst om hun skal sendes til Eritrea eller bisettes i Norge. Det er mye politiarbeid som gjenstår og vi jobber via flere kanaler, deriblant med støtte fra Kripos, sier politimester Nilssen, som bekrefter at den drepte er sendt til St. Olavs Hospital for obduksjon. Han kjenner imidlertid ikke noe til resultatet av obduksjonen.

Kniv sendt til analyse

Lørdag ble kniven funnet i terrenget på Sunndalsøra. Den er nå sendt til Kripos for nærmere analyse. Selv om politiet tror de sitter på drapsvåpnet, må flere tekniske undersøkelser gjøres før de er helt sikre.

Etterforskningsleder Tor Kallmyr fra Kripos bistår politiet på Sunndalsøra sammen med en kollega som er ekspert på fingeravtrykk.

- Vi bidrar med vår kompetanse. Vi etterforsker bredt med blant annet fortsatt avhør av vitner, sier Kallemyr.

Frykter siktede kan rømme

18-åringen ble fredag ettermiddag varetektsfengslet siktet for drapet på 17-åringen. Nordmøre tingrett kom fram til at siktede skal holdes i varetekt i fire uker fram til 18. desember med brev- og besøksforbud. Den siktede skal sitte i isolasjon fram til 4. desember.

I kjennelsen fra retten heter det at det er grunn til å frykte for at siktede vil unndra seg strafforfølgningen. Siktede, som retten mener det er grunn til å tro har psykiske problemer, er innvilget midlertidig asyl i Norge og har svært liten tilknytning til Norge. Sett hen til straffetrusselen i straffebudet finner retten at det er en nærliggende og reell frykt for at han vil unndra seg straffeforfølgning.

I kjennelsen heter det at «han har i politiavhør og i retten vært uklar på om han erkjenner å ha gjort handlingen og om han erkjenner seg skyldig. Dersom han løslates er det fare for at han vil kunne kontakte vitner og påvirke etterforskningen, frykter retten.